USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İmamoğlu: Montaj videonun ortaya çıkması Allah'ın adaleti

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kritik seçime günler kala Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu.

İmamoğlu: Montaj videonun ortaya çıkması Allah'ın adaleti
24-05-2023 13:58
24-05-2023 15:19
GAZİANTEP
Google News

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kritik seçime günler kala Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu. İmamoğlu, seçime dair değerlendirmelerde bulunurken sosyal medyadan gelen soruları da yanıtladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, HalkTV’de Kılıçdaroğlu’na yapılan montaj video kumpası hakkında konuştu. İmamoğlu, video ile ilgili, “Biz bin defa desek de milletimizin bir bölümüne anlatamazdık. Şimdi kendisi itiraf etti” dedi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayhan Ogan’ın Kılıçdaroğlu’na oy veren seçmeni PKK’lı olmakla suçlamadığı paylaşım hakkında konuşan İmamoğlu, “Böyle bir trollük görmedim ben” dedi.

”KENDİSİ İTİRAF ETTİ”

“Hiçbirimiz buna tenezzül etmeden bir süreç yürüttük. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı ‘Ama montaj, ama şu, ama bu’… Gerçekmiş gibi gösterdiniz. Şimdi savunamıyor. Bu nasıl bir hırstır? Bu nasıl bir simsiyah kalp. Olacak şey değil ya. Genel başkanımızı terör örgütü ile aynı kareye koyuyorsunuz, sonra çıkıyorsunuz ‘ama montaj’… Allah’ın adaleti büyüktür. Biz bin defa desek de milletimizin bir bölümüne anlatamazdık. Şimdi kendisi itiraf etti.”

“BÖYLE BİR TROLLÜK GÖRMEDİM BEN”

Cumhurbaşkanı danışmanı Ayhan Ogan’ın Kılıçdaroğlu’na oy verenleri HDP üzerinden PKK’lı olarak göstermesine tepki gösteren İmamoğlu şunları söyledi:

“Bu beyefendi cumhurbaşkanı başdanışmanı. Sayın Kılıçdaroğlu vatanseverdi, PKK ile ne alakası var canım diyerek aşağıda ne demek istiyor biliyor musun benim Vanlı, Ardahanlı hemşerilerime PKK’lı diyor. Kılıçdaroğlu’na oy verenler PKK’lı! Şu şahsiyet bu imam-cemaat meselesi. Bu aklı yüklüyor ekibine. Böyle bir trollük görmedim ben…”

CAMİDE İMAMIN ‘SİLAHLANIN’ ÇAĞRISI

“O geveze ne dediğini bilmeyen imamın ne dediği beni ilgilendirmiyor. Bu dönemde ben bunlara alıştım. Bir vatandaş o imamın dolduruşuna gelip o camide o beyefendiye saldırıya geçmesi benim içimi yaktı. ‘Vaizde Atatürk’e hakaret ettim’ diyor, o cemaat de izliyor. Camide protokol bunların döneminde başladı ya. Rahmetli Baykal’ın cenazesine gittim, 3-4 kişi var. Geldim baktım önde 4 saf boş. En ön safa gittim. Biraz sonra insanlar gelmeye başladı. Aralarında bakanlar var. Kimse ilk safa gelmiyor anlamadım. Biraz sonra gürültüyle sayın Cumhurbaşkanı girdi, herkes ayağa kalktı. Sayın Cumhurbaşkanı ile yürüyerek en ön safa gittiler. Ben bunu hiçbir yerde anlatmadım. Ya Allah’ın huzuruna birinin müsaadesi ile geçilir mi kardeşim”

“BUNU İLK DEFA ANLATIYORUM”

“Beylikdüzü Belediye Başkanıyken Konya’dayız bir toplantı için. Beraber camiye gittik, dizim rahatsız ameliyat geçirmiştim. Caminin girişinde oturduk, oturarak kılacağım dedim. Ezan okundu. Vaiz işini bitirdi, o ara Kuran’dan sureler okunmaya başladı. Yarım saat… Millet homurdanmaya başladı. Neden başlamıyor namaz diye… İmam ‘beyefendi geldi mi haber verin’ dedi. Beyefendi kim? Sayın Cumhurbaşkanı’nın oğlu. 35 dakika cemaati beklettiler. Şahitlerim var. Bunu ilk defa anlatıyorum. CHP’li bir belediye başkanı cami yaptı diye camiye imam vermeyen müftüyü yaşadım ben. Samimi dindarlığı yerle bir ettiler.”

“CANIMI YAKAN BU GÖRÜNTÜYÜ GÖRÜNCE ÇILDIRDIM”

“Ülkemizde bir mülteci kısmı var, gelişi kayıtlı… Bir de sınır mınır kalmamış, sürü gibi insanlar ama doğudan, ama güneyden ne yazık ki ülkemize akın ediyorlar. Zulümden kaçan insanların görüntüsü farklıdır. O görüntüde bir kapıya yığılmış, tümü erkek ve 18- 20’li yaşlarda delikanlılar. Bu nasıl bir görüntü? Tamamı mülteci, sığınmacı adına ne diyeceksek bir görüntü. Bakın bu olmaz, bu memleketi bir depoya döndüremezsiniz. Canımı yakan bu görüntüyü görünce çıldırdım. Bir çok yere gidiyorum, ilk tepki bu: ‘Bizi bu insanlardan kurtarın…’

Biz sorgusuz sualsiz bu insanları bu ülkeye yığdık. Artık kendileri bile sayı veremiyorlar. Aylarca yazı yazdım sayı, sayı diye. Biz bu şehirdeki su tüketiminden şundan bundan sayıyı görüyoruz, siz buraya mülteci yıkacaksınız. Ne diyor mevcut Bakan ‘Suriyelileri gönderemeyiz, Allah bizi yakar.’ ”

Mustafa Şen’in “Suriye’den gelenlere sordum, diyorlar ki ilk olarak bizden önce gelenler geldikleri yere gitsinler. Biz de yol yorgam öğrensek sonra biz gitsek” paylaşımı hakkında konuşan İmamoğlu şöyle konuştu:

“Sayın Özdağ’ın Tweet’in üzerine koyarak kendine paye kazanacağını zannediyor. Sayın Erdoğan ne diyor ‘Suriyelileri asla bu ülkeden kovmayız, kapımız açık.’ Ya kovmaktan bahsetmiyoruz ki. 2050 yılında İstanbul’da beş kişiden birisi Suriyeli. Bunun anlamı bu. ‘700 binin üzerinde bu ülkede çocuk doğdu’ diye açıklama yaptı taa geçen sene.. Bir ülkenin demografisini böyle değiştirip bu ülkeyi kepaze edemezsiniz.”

“İKTİDARLARI İÇİN HER ŞEYİ YAPARLAR”

“Siyasi hırs bende zerre yok. Millet size bir koltuk verir, bu size emanet der. Ben görevimi böyle yapıyorum. Bu akıl da ne diyor biliyor musunuz? Ben bu koltuğun sahibi oldum, vermem… Bu insanlar artık koltuk için, hırs gözlerini bürümüş, ya da hesap verecekleri şeyler büyümüş, artık altından kalkamıyorlar. Bakanlar Kanal İstanbul’la ilgili tek kelam etmediler.

Sen bir büfeye Üsküdar’da imar çıkarıyorsun muhtemelen birinden talimat aldığı için. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nasıl çıkartır görürsün. Oraya beş altı tane çevik kuvvet otobüsünü yollayıp, benim canım polisimi başı önde eğik nöbet tutturan kimse o büfe onun… Orada nöbet tuttular 4-5 gün. Israr edip yıktık. Kaçak… Kaçağı kurtarmak için Çevre ve Şehircilik bakanlığı üzerinden oraya imar çıkarttılar. Bunu niye anlatıyorum biliyor musunuz? Bu iktidar gelirse İstanbul’u talan ederler. Kanal İstanbul üzerinden ederler, boğazları ederler. Çivisi çıkmış bunlar iktidarları için her şeyi yapar

Benim milletimi kandırırlar. Kumpas yaparlar. Ben Tuzla’da iki kadınla sohbet ettim. Şikayetlerini dile getirdiler. 15 dakika helalleştim, uzlaştım. Bizi yuhalayan oldu mu? Ekrem İmamoğlu’nu alkışlayanlar oldu. Sabah Gazetesi video yayınlıyor ‘PKK dışarı’ diye tepki gösterdiler diye. Bu görüntü Kütahya’da diye biliyorum. Kütahya’da bir pazarda. Bunu Ekrem İmamoğlu’na yapılmış gibi, Sabah Gazetesi sonra siliyor sayfasından.

Ama montaj, ama kaset…’ Bunu diyen akıl danışmanına bunu yaptırıyor. Bakanının dili dolanıyor. Biliyor yalan olduğunu””

“BU SİSTEMİN ÇÖPE ATILMASI GEREK”

“Kurumlarımız yozlaştı. Bu memleketin sistemi şu anda şu: Herkes yukarıya bakıyor, acaba ne diyecek? Bu sistem bu ülke için baş belası bir sistemdir. Bu sistemin acilen çöpe atılması gerekir. Bu seçim, sistemin tercihi seçimidir. Bu seçim, bir rejim değişimi seçimidir. TRT benim aleyhimde defalarca haber yaptı. İstanbul Belediyesi’nin yaptığı işlerin bir haberi çıkmaz mı? Bir tek…”

“DURDURMAK ZORUNDA KALDIKLARI METROLARI BİZ YAPIYORUZ”

“Parlamentoda daha üst seviyede bir sayıya sahip olmak isterdik. Ama denge ve denetim… Çalışamadıkları, durdurmak zorunda kaldıkları metroları biz yapıyoruz. Benim yetkilerim sayın Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinden çok daha az olmasına rağmen Meclis beni denetliyor. Bazen benim dışımda karar alıyorlar. Yargı, hukuk, adalet, yürütmede de Allah’a şükür tıkıt tıkır işlerimizi yapıyoruz. Ankara’da da öyle…”

“4 BİNE YAKIN SANDIĞA İTİRAZ ETTİK”

“İki isim var, gelip oy kullanacaklar. Hızlıca oyların sayımı yapılacak. Hata riski çok zayıf. Biz 4 bine yakın sandığa itiraz ettik. Burada o kadar daha kolay olacak ki. Biz iki üç saat içinde seçimin sonucun öğreniriz. 5’te sandıklar kapandığında bu iş 8-9’u bulmaz yani. Sayın Kılıçdaroğlu’na tüm vatandaşlarımızın oyunu talep ediyoruz.

Sistemin bu ülkeyi getirdiği durumdan kurtulmak için. Adil bir memleket var etmek istiyorsak, adalet, hak ve hukuk istiyorsak simgesi haline gelmiş Kılıçdaroğlu’na oy vermeliyiz. Liyakatli insanların geldiği bir mekanizmanın var olmasını istiyorsak sayın Kılıçdaroğlu’na oy vermeliyiz. Ülkede yoksulluğun fakirliğin bitmesi için… İş insanı parasını bile bankadan çekemiyor. Bugün 4-4.5’a bile konut kredisi için faiz kullandırmıyor bankalar. Pazartesi uçurumun eşiğindeyiz. Sığınmacılar politikasından kurtulmak istiyorsan Kılıçdaroğlu’na oy ver.

“BİR BAKAN VAR AKLI FİKRİ LGBT’DE”

“Kadın sayısının istihdamına katılımını arttıramazsak bu ülkede mutluluğu, refahı konuşamayız. Bir bakan var aklı fikri LGBT’de.. Ben onu aklından şüphe ediyorum. Yüzde 30’un üzerinde düşüş var evlilik oranlarında. Kız çocuklarının okuyamaması durumunu konuşuyoruz 2023’te…”

“UYDURMA MAHKEME KARARIMIZ VAR”

“Siyaseti yargı üzerinden baskı tutma anlayışı, hatta görevden alma anlayışı üzerinden… Uydurma mahkeme kararımız var. Bu aslında yargının düzelmesi seçimi…

Müthiş bir kutuplaşma yaşıyoruz. Muhafazakar kesimle buluşamıyoruz ki. Bütün kanalları zorluyoruz. 0-4 yaş çocuğu olan annelere ücretsiz kart verdik. Evinden çıkamayan yüzbinlerce anne olduğunu gördüm. TRT benim aleyhime yayın yapıyor. Bütün medya bunlara kitlenmişler. Evlere girmekte zorlanıyoruz. Beni tanıdıkça severler. Geçen biri bana laf yetiştiriyor, ‘Bana laf yetiştirmeyi bırakın, ben size nasılsınız diye soruyorum’ dedim. Diyalog kurabildiğimiz takdirde onların da doğruları görmesini sağlarız.”

“ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN”

“Tarihi bir seçim. Yüksek bir katılım istiyoruz. Memleketimin vicdanlı insanlarının şu sesi duymasını isterim: Kendine yapılmasını istemeyeceğin bir şeyi başkasına da yapma… Bu memleketin yönetimine talip insanlara ağza alınmayacak ifadeler, hatta terörist demeye kadar gidecek montajı, iftirayı yapan insanlar yarın işine gelmediğinde bugün ona oy veren insanlara da aynısını yapacağını unutmasınlar. Bu seçimi ‘ama’sız, ‘fakat’sız herkesin oy vermesi mutlak şart, oylarını sayın Kılıçdaroğlu’na kullanmasını istiyorum. Pazartesi zor bir mücadele dönemi başlayacak. İnsanlara huzur geleceğine adım gibi eminim. Özellikle sanat dünyasına teşekkür ediyorum. İş dünyasına özel bir çağrı yapıyorum. Süreçleri seyirci gibi izliyorlar. Elinizi taşın altına koyun.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü