USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gülşen'in ev hapsi kaldırıldı...

Tutuklanmasının ardından ev hapsi adli kontrolüyle serbest bırakılan Gülşen'in ev hapsi kaldırıldı.

Gülşen'in ev hapsi kaldırıldı...
12-09-2022 15:44
12-09-2022 15:50
GAZİANTEP
Google News

Tutuklanmasının ardından ev hapsi adli kontrolüyle serbest bırakılan Gülşen'in ev hapsi kaldırıldı. Ancak mahkeme, sanatçıya yurtdışına çıkış yasağı ve her hafta perşembe günü en yakın karakola imza atması şeklinde adli kontrol tedbirleri uygulanması yönünde karar verdi.

Sanatçı Gülşen'in Nisan ayındaki konserinde imam hatiplilere yönelik sözlerinin yer aldığı video Ağustos ayında servis edildi. Bu videonun bazı basın organlarında haber olması ve sosyal medyada dolaşıma sokulmasıyla birlikte sanatçı hakkında soruşturma başlatıldı.

Başlatılan soruşturma kapsamında Gülşen evinden gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tutuklandıktan sonra ev hapsi adli kontrolüyle tahliye edilen Gülşen'in Türkiye'nin gündemine oturdu.

Ev hapsi kararı kaldırıldı

Gülşen'in avukatı Emek Emre, iddianamenin İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından ev hapsinin kaldırılması için talepte bulunmuştu. Talebi üst mahkeme değerlendirdi. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, 29 ağustos tarihinden beri ev hapsinde olan Gülşen'in ev hapsinin kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme gerekçesinde, sanığa yüklenen suçun niteliği ve sanığa yüklenen TCK 216/1. maddesi kapsamındaki suçun cezasının alt ve üst sınırlarının 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor olması, sanık hakkında devamına karar verilen konutu terk etmemek şeklindeki adli kontrol tedbirinin mahiyeti, CMK 109. madde uyarınca "konutu terk etmemek yükümlülüğü altında geçen her iki gün, cezanın mahsubunda bir gün olarak dikkate alınır" şeklindeki yasal düzenleme ve suçta ve cezada orantılılık ilkesi hep birlikte değerlendirildiğinde, sanık avukatlarının itirazlarını kısmen kabul ettiğini belirtti.

Bugün ise Gülşen'in ev hapsi adli kontrol kararı kaldırıldı. Öte yandan mahkeme, Gülşen hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına ve en yakın karakola her hafta perşembe günü imza atması yönünde karar verdi.

Ne olmuştu?

Şarkıcı Gülşen’in Nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili söylediği sözlerin yer aldığı bir video, geçtiğimiz ay yandaş basın ve troll hesaplar tarafından dolaşıma sokuldu. Üzerinden 4 ay geçen olay hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan resen soruşturma' başlatıldığını duyurdu.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’mız tarafından Gülşen isimli şarkıcının sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı TCK 216. madde kapsamında resen soruşturma başlatılmış olup kolluk görevlilerine, mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’mızda hazır edilmesi talimatı verilmiştir" denildi.

Sabah duyurdu, gözaltına alındı

Sabah gazetesinden Emir Somer'in haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; verdiği konser esnasında yaptığı konuşma nedeniyle şarkıcı Gülşen için İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne yazı gönderdi.

"Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Gülşen, polisler tarafından gözaltına alınmasının adından ifade vermek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na götürüldü.

Tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi

Gülşen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de ifade verdikten sonra adliyeye sevk edilmişti. Çıkarıldığı mahkeme tarafından Gülşen Bakırköy Cezaevi'ne gönderilmişti.

Aylar sonra dolaşıma sokuldu

Bununla birlikte Sedat Peker aylar öncesindeki konserin görüntülerinin bugün dolaşıma sokulmasının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Zehra Taşkesenlioğlu mahkemeye boşanma dilekçesi verince bu dilekçeyi ilk olarak neden sana yolladı?" diye sorduktan sonra geldiğini söylemişti.

'Yine yüce dinimizi kullanıp, kendinizce strateji yapıyorsunuz'

Peker, bu hamleyi iddialarına yönelik bir 'strateji' olarak değerlendirdi. Gülşen'in bu sözleri kullandığı gün değil de, kendisinin 'suç ifşası' yaptığı gün harekete geçtiklerine dikkat çeken Peker, "İşte bu yüzden yenileceksiniz. Çünkü bu yaptığınız bile Gayretullah’a savaş açmaktır. Yapılan hırsızlıkları, alınan rüşvetleri örtmek için yine yüce dinimizi kullanıp, kendinizce strateji yapıyorsunuz. Ancak Yüce Allah’ımız her şeyi görüyor" demişti.

AKP'li isimler hedef almıştı

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamalarla Gülşen’i hedef almıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü