USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Suriye'den Gaziantep'e roketli saldırı: 2 ölü 19 yaralı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı ikinci açıklamada ilk etapta öldüğü bilgisi verilen 5 aylık hamile bir kadının ağır yaralı olarak tedavisinin sürdüğünü duyurdu. Bakan Koca da yaralı sayısını 19 olarak açıkladı.

Suriye'den Gaziantep'e roketli saldırı: 2 ölü 19 yaralı
21-11-2022 12:40
21-11-2022 18:57
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep'in Karkamış ilçesine Suriye'den PKK/YPGli teröristler tarafından düzenlenen roketli saldırıda ilk bilgilere göre 3 kişi yaşamını yitirdiği, 10 kişi de yaralandığı açıklanmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı ikinci açıklamada ilk etapta öldüğü bilgisi verilen 5 aylık hamile bir kadının ağır yaralı olarak tedavisinin sürdüğünü duyurdu. Bakan Koca da yaralı sayısını 19 olarak açıkladı.

Gaziantep’in Karkamış ilçesine, Suriye’nin Ayn el-Arab bölgesindeki PKK/YPGli teröristlerce düzenlenen roketli saldırı sonucu biri öğretmen, biri çocuk 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. 2’si ağır 19 kişi de yaralandı. Saldırıda birçok ev, iş yeri ve araç hasar gördü.

Patlamanın oluşturduğu basınçla okulların ve roket ile havanların düştüğü bölgelerdeki ev ve işyerleri ile araçların da camları kırıldı. Karkamış Sınır Kapısı yakınında bulunan TIR da saldırının hedefi oldu.

Yakınına düşen roketin yangın çıkarmasıyla TIR, kullanılamaz hale geldi. Bölge halkı, ev ve iş yerlerinin önünden cam kırıklarını ve şarapnel parçalarını toplamaya başladı.

EĞİTİME 1 HAFTA ARA VERİLDİ

Nigar Tiryakioğlu Anadolu Lisesi ile Kocatepe İlkokulu’nda da hasar oluştu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Karkamış’ta eğitime 1 hafta süreyle ara verildiğini açıkladı.

BAKAN SOYLU: 3 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Karkamış'taki saldırıda 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıklayan Soylu şu bilgileri paylaştı:

Öncüpınar kapısının yanındaki Özel Harekat yerleşkemize ÇNRA atıldı. Havanlarla, biri Özel Harekat biri komiser olmak üzere 8 güvenlik personelimiz yaralanmış oldu. Gece de Gaziantep’e sınır bölgelerine atıldı ama ancak isabet almamıştı.

– Bugün öğle üzeri yine sınır ötesinden havan atıldı. 3 havan atışı gerçekleşti. Ardından yerleşim yerlerine isabet edenler oldu. 6 yaralımız vardı. Onlar hastaneye intikal ettirildiler. Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan biri çocuk, biri öğretmen….

– Yerleşim yerlerine isabet eden, mahalleye isabet eden bir havan sonucunda kaybımız söz konusu. Allah rahmet eylesin. Şu anda yaralılarımız var. Onların da hastanelerde tedavilerine devam ediliyor. Milletimize şunu söylemek isteriz; dün gerçekleştirilen, terör örgütünün büyük kayıplar verdiği bu operasyondan sonra, buna yönelik gerçekleştirilen saldırılara da cevabı en güçlü şekilde verilecektir ve bu konuda da gerekli bütün adımlar atılacaktır.

ÖLÜ SAYISI 2 OLARAK DÜZELTİLDİ

İçişleri Bakanı Soylu Karkamış’tan yaptığı ikinci açıklamada ilk etapta ölü olduğu bilgisi verilen 5 aylık hamile Büşra Karataş’ın ağır yaralı olarak tedavi altına alındığını açıkladı. Soylu Karataş’ın entübe edildiği bilgisini de paylaştı.

BAKAN KOCA: 19 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanı Koca, saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Koca, şunları belirtti:

* “Gaziantep Karkamış'a, hain terör örgütü tarafından yapılan havan topu saldırısı sonucu, biri çocuk olmak üzere, 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Tedavisi tamamlanan 12 yaralı taburcu oldu. 7 kişinin tedavisi ise devam ediyor, 2'sinin durumu ağır.

* Saldırının akabinde 18 ambulans, 5 UMKE Timi, toplam 84 sağlık personeli olay yerine görevlendirilmiş, acil müdahalelerin ardından yaralılar hastanelere yetiştirilmiştir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

ŞEHİT ÖĞRETMENİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise saldırıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

– Maalesef roket saldırıları okullarımıza da isabet etti. Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne isabet eden roket saldırısı var. Aynı zamanda top atışlarının yaratmış olduğu basınçtan dolayı da Kocatepe İlkokulu ve Karkamış Anaokulu'nun da sınıf camlarında kırıklıklar tespit edildi. 3 şehidimiz var, 10 yaralımız var. Şehitlerden biri sınıf öğretmenimiz Ayşenur Alkan'ı kaybettik.

– Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terör saldırıları aziz milletimizin, devletimizin kutlu yürüyüşünü asla durdurmayacaktır. Milletimiz her geçen gün, birlik beraberliğini yeniden tazeleyerek, dimdik durarak bu mücadeleyi devam ettirecektir. Bizleri terör saldırıları asla yıldırmayacaktır.

MSB: TSK, SALDIRILARA MİSLİYLE KARŞILIK VERİYOR

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Gaziantep’in Karkamış ilçesine gerçekleştirilen havan saldırısı sonrası açıklama yapıldı:

“Çocuk, yaşlı; öğrenci-öğretmen demeden, masum sivillere yönelik saldırılarını sürdüren, okulları dahi hedef alma alçaklığını gösteren hainlerden yaptıklarının hesabı soruldu, sorulmaya devam ediyor. TSK, saldırılara misliyle karşılık veriyor.”

Saldırının ardından siyasiler art arda taziye mesajları yayımladı. Siyasilerin sosyal medya hesaplarından yayımladığı taziye mesajları şu şekilde:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Gaziantep’in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından alçakça düzenlenen roket saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!

Cumhuriyet Halk Partisi: Gaziantep’in Karkamış ilçesinde, terör örgütü YPG/PKK mensuplarının Suriye’nin kuzeyinden düzenlediği hain saldırıda yitirdiğimiz yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyoruz. Ulusumuzun başı sağ olsun.

İYİ Parti lideri Meral Akşener: Gaziantep’te terör örgütünün alçak saldırısında şehit düşen vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şad, mekânı cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Gaziantep Karkamış'a hain terör örgütü PKK tarafından düzenlenen roketli saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Teröre lanet olsun.

İKİ GÜNDE 10 ROKETLİ SALDIRI

Terör örgütü, Suriye’nin kuzeyinden Gaziantep’in Karkamış ilçesine yönelik bugün 5 havan/roketli saldırı düzenledi. Teröristlerin attığı havan/roketler, bir lise ve 2 ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti. Saldırılarda biri öğretmen, biri çocuk olmak üzere 3 sivil hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Suriye’nin kuzeyinden terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca dün Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roket atılması sonucu 1 asker ve 7 polis yaralanmıştı. Terör örgütü üyelerinin dün akşam saatlerinde Gaziantep’in Karkamış ilçesine attığı 4 roket de boş alana isabet etmişti.

Eli kanlı terör örgütü, böylelikle dünden bu yana çocuk yaşlı gözetmeden sivillere yönelik 10 roketli/havanlı saldırı düzenledi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü