USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Erdoğan: Enflasyonun sorumlusu Gezi Direnişi!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV-A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan: Enflasyonun sorumlusu Gezi Direnişi!
24-12-2021 22:09
Google News

 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV-A Haber canlı yayınında açıklamalarda bulunuyor.
 
Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

''Bay Kemal her alanda olduğu gibi ekonomi alanında da yalanlarına devam ediyor. Çünkü ekonomiden hiç anlamaz. Türkiye'de şu anda ana muhalefet ve yavruları, Türk lirasını bir kenara koyup daha çok dolara, avroya endekslenmek istiyorlar.

-Dünya büyük bir kriz ile karşı karşıya kalmışken Türkiye ayakta kalmayı başaran ender ülkelerden oldu. Dövizdeki artışın da düşmesiyle Türkiye ekonomisi güvenini sürdürdü.

-Bu son gelişme bütün vatandaşlarımızın TL'ye güvendiğini, güvenmesi gerektiğini gösteriyor. Bir Trabzonlu vatandaşımızın para konusunda TL'ye "Kaybettim ama TL değer kazansın yeter bana" dedi. Bu güzel bir göstergeydi. TL gücünü ekonomik altyapımızdan, üretim kapasitemizden ve finansal sektörümüzün sağlamlığından alıyor. Ana muhalefet ve yanlıları TL'yi bir kenara koyup daha çok dolara, avroya endekslenmek istiyorlar. Asgari ücrete varıncaya kadar doları baz alarak bunun değerlendirilmesi gerektiğini söylüyorlar. Bu çok ciddi bir yanlış. MB'de başkanlık yapmış bir insanın kalkıp "Dövize taviz vermeyin, TL kayba gidecektir" demesi çok daha çirkin. Sonra geri vitese taktı. Ama bunu artık millet yutmaz.

''İVMELENEREK ARTMAYA DEVAM EDİYOR''

-Son dönemlerde yurtiçi, yurtdışı, bu tür hareketler, kurlarda görülen ve tasarruf sahiplerinin güvenini bozmaya yönelik, rasyonel olmayan hareketlerdi. Biz bu algıyı bozmuş olduk. Vatandaşımız da teveccüh göstererek hızlı şekilde TL'ye geçişin, o sabah kapılara dizilmeleri ve TL'yi oraya getirip dövizleri bozarak TL'yi almaları, bunlar da vatandaşımızın kendi milli ve yerli olarak parasına olan güvenin en güzel göstergesiydi. Programın açıklanmasından beri TL mevduatlar bugün saat 15.00 itibarıyla 23.8 milyar liranın üzerinde arttı ve ivmelenerek artmaya da devam ediyor.

''KİMSENİN VATANDAŞIMIZI EZMEYE HAKKI YOK''

Bunlara taviz vermeyeceğiz. Vatandaşımızı bu tip spekülatif hareketlerle kimsenin ezmeye hakkı yok.

Bu etiketleri aynı hızda indirmeleri lazım. Yoksa yasal adımlar neyse bu adımları atacağız.

Fahiş fiyat artışı yapmak fırsatçılık. Hep birlikte bizlerde bunun üzerine gideceğiz. Vatandaş şunu görecek; Devletim, gözü cebimde olanlara fırsat vermiyor.

Stokçuluğa verilen cezayı arttıracak yasa tasarısını Meclis'e getireceğiz.

TÜSİAD VE TOBB'UN EKONOMİ BİLDİRİLERİ

Biz ekonomik bağımsız mücadelemizi bunlara rağmen sürdürüyoruz. Yerli ve milli kuruluşlarımızın desteğiyle harekete devam ediyoruz. Bunlar Haziran'da bir görüşme yapmışlar. Bu olayın patlak verdiği gün kalkıyor bir mesaj atıyor. Bu kurumun ikinci adamı ziyaretime geldiğinde söyledi. Bu konuda bay Kemal bu mesajı atıyor. Attıysa, bu işin bizim bilgimiz dışında olduğunu bilmesi lazım. Bizim üzüntümüz başka. Türkiye'nin en önemli kuruluşu, TOBB kalkıyor garip bir açıklama yapmıyor. 

En büyük baskıyı gören her zaman hükümettir. Böyle bir gün siyaset yapma günü değildir. Burada parana değer biçiyorsan, milli ve yerliyse gereğini yapacaksın.

''GEZİ PARKI YÜKSEK ENFLASYONUN NEDENİ''

Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunun uygulamasını gördük. Başbakanlığım döneminde faiz 4.7 'ye kadar düşmüştü. Enflasyon da inmişti. Doğru orantılı olarak o da iniyor. Ne oldu? Gezi olayları patlak verdi. Bunun arkasında hangi emperyal güçler vardı? Bu emperyal güçler Türkiye'nin ayağa kalkmasını istemeyen emperyal güçlerdi. Orada bir sıçrama oldu. Faiz yükseldi, enflasyonda yükseldi.

(İYİ Parti'li Durmuş Yılmaz hakkında) Bu zat da o suçu işlemiştir, bunları hesaba çekecekler. Milletvekilliği nedeniyle yırtar ama tazminatla bedelini öder.

2020 yılında salgın nedeniyle küresek ekonomi yüzde 3 oranında daralma yaşadı. G-20 ülke arasında büyüyen iki ülke Türkiye ve Çin'di. Diğer ülkeler çok kötü durumdaydı.

ABD'de Kasım enflasyonu 39 yılın en yüksek enflasyonuna ulaştı. IMF, enflasyonun gerileyeceğini bekliyor. Ayrıca piyasalarda sağlıksız fiyat oluşumunda Merkez Bankası doğrudan müdahalede bulunuyor. 5 müdahale yapıldı, muhalefet hemen saldırdı.

TÜİK bunlara güzel bir cevap verdi. Ben sizinle görüşme yapmayacağım dedi. Ne istiyorsanız yazılı olarak yollayın dedi. Bu devletin kurumlarını yıpratma anlayışını gösteriyor. ''

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü