USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan’ın 1 saatlik ziyareti için 3 milyon lira!

Emine Erdoğan’ın 1 saatlik ziyareti için hazırlanan konsepte 3 milyon lira harcandığı iddia edildi.

28-08-2022 11:33
28-08-2022 16:36
TOKAT
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın eşi Emine Erdoğan’ın onur konur konuğu olduğu 1. Tokat Gastronomi Festivaline Yeniçağ ANKA Ajans ve Cumhuriyet gazeteleri alınmadı. Emine Erdoğan’ın 1 saatlik ziyareti için hazırlanan konsepte 3 milyon lira harcandığı iddia edildi.

Emine Erdoğan, AKP’li Tokat Belediyesi ve Tokat Belediyesi tarafında organize edilen 1. Tokat Gastronomi Festivali'ne 'onur konuğu' olarak katıldı. Erdoğan’ın, bir saatlik ziyareti için hazırlanan konsepte 3 milyon lira harcandığı öne sürüldü. İddiaya göre, Emine Erdoğan'ın katıldığı program için AKP’li ilçe başkanının akrabasının tarlası kiralandı; özel çiftlik konsepti hazırlandı.

Yeniçağ'dan Kenan Kayhan'ın haberine göre, program için AKP’li ilçe başkanının akrabasının tarlası kiralanarak özel çiftlik konsepti hazırlandı. Erdoğan'ın bir saatlik ziyareti için bir organizasyon firması tarafından 15 günde özel konsept için tanesi 20 liradan on binlerce tuğla zemin taşları ile kaplandı. Emine Erdoğan’nın gezeceği yerlere özel İtalyan Ponza taşı döşendi. Tarla için özel yollar açıldı, elektrik hattı çekildi ve özel projektörler yerleştirildi.

emine-erdogan-in-1-saatlik-ziyareti-icin-3-milyon-liralik-ozel-konsept-hazirlandi-1057216-1.

Festival kapsamında Endiz köyünde gerçekleşen “Bereket hasadı” programına Emine Erdoğan’nın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katıldı.

Maliyeti yaklaşık 3 milyon liraya mal olan konsept program sonrası sökülecek.

YEREL BASIN TEPKİ GÖSTERDİ

Daha öncesin de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Tokat ziyareti sırasında kullandığı 'İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in il ve ilçe gezilerini takip edip kimin ile konuştuklarını araştırıyoruz'' sözleri sonrası AKP’li yöneticiler özellikle Bakan takiplerinde muhalif basını istemediklerini ifade etmişlerdi.

Son olarak da Emine Erdoğan ve Bakanların katıldığı programa alınmayan Yerel basın temsilcileri olaya “Tokat'ta ilk yapılacağını duyduğumuz zaman çok mutlu olduk. Çünkü Adana ve diğer illerde yapıldığı zaman büyük kitleler katılım sağlıyor, vatandaş hoş zaman geçiriyor idi. Ancak Tokat'ta yapılacak Gastronomi Şenliği’ne ne vatandaş ne de yerel basın alınmıyor. Özel seçilen isimler İl dışından gelenler bizim vergimiz ile yiyip içip gidecek vatandaşa sadece konser hakkı veriliyor. Yeme içme masrafları bizden ama vatandaş giremiyor” diyerek tepki gösterdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü