USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhuriyet'i hedef alan Mahir Ünal, Cumhuriyet'i kutladı!

Cumhuriyet ve Harf Devrimi'ni hedef aldığı için tepki toplayan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

29-10-2022 13:31
29-10-2022 13:56
GAZİANTEP
Google News
Cumhuriyet ve Harf Devrimi'ni hedef aldığı için tepki toplayan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, cumhuriyeti ve cumhuriyet değerlerini hedef alan sözleriyle büyük tepki çekmişti.

KENDİ PARTİSİ DE MHP DE ARKASINDA DURMADI

Kendi partisi tarafından bile eleştirilen Mahir Ünal'ın bu paylaşımı sonrası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir paylaşım yapıp yapmayacağı merak konusu olmuştu.

"CUMHURİYET BAYRAMIMIZ" DEDİ ATATÜRK'Ü ANDI...

Sosyal medya hesabından "Türkiye yüzyılı" vurgulu bir paylaşım yapan Ünal, "Türkiye Yüzyılı şafağında, ilelebet payidar kalacak olan Cumhuriyetimiz 99 yaşında. Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle yâd ediyorum" ifadelerine yer verdi.

BAHÇELİ NE SÖYLEMİŞTİ?

Ünal'a muhalefetten sert tepkiler yükselirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de isim vermeden eleştirmişti. Bahçeli, "Cumhuriyetin Türk kültürüne, diline ve düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindedirler..." demişti.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü