USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP'den, 16 Nisan Referandumu'nun yıldönümünde eylem

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu 16 Nisan Referandumu'nun yıl dönümünde Yeşilsu Meydanı'nda oturma eylemi gerçekleştirileceğini söyledi.

CHP'den, 16 Nisan Referandumu'nun yıldönümünde eylem
15-04-2018 16:44
Google News

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu 16 Nisan Referandumu'nun yıl dönümünde Yeşilsu Meydanı'nda oturma eylemi gerçekleştirileceğini söyledi. Sucu, oturma eylemine demokrasi ve insan haklarından yana olan bütün kesimleri eyleme destek vermeye davet etti.

16 Nisan Pazartesi günü saat 12’de tüm Türkiye’de eş zamanlı yapılacak olan oturma eylemine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın yanı sıra CHP’li milletvekilleri katılacak.

20 Temmuz’da ilan edilen OHAL’in milli iradeye, demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere yönelik bir karşı darbe ilanı olduğunu savunan Hayri Sucu, şöyle konuştu: “15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL, milli iradeye, demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere yönelik bir karşı darbe ilanıdır. Sürecin, iktidar partisinin karşısında duran tüm muhalif kesimlere yönelik bir sindirme operasyonuna dönüşmüştür. Yayımlanan kanun hükmünde kararnamelerin, toplum üzerinde sallanan bir "kılıç" işlevi görmektedir. OHAL’in kalkmasını bir tek Recep Tayyip Erdoğan istememektedir. İş dünyası, emek çevresi, siyasi partiler dahil toplumun bütün kesimleri OHAL’in kalkmasından ve Türkiye’nin normalleşmesinden yanadır. Son KHK'nın içeriğinde yer alan ucu açık düzenlemeler, hukuk devleti ilkelerine uygun olmayacak neticelere sebep olabilir. Çünkü başka niyetle kullanılmaya elverişli bu düzenlemeler toplumun huzurunu etkileyecek birçok sıkıntıya neden olabilir. Ohal’in kaldırılması, demokratik değerlerimiz, güvenlik ortamımız, uluslararası etki alanımız ve ekonomik rekabet gücümüz açısından elzemdir.”

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü