USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP, OSB’ye dikkat çekti!..

Vali Davut Gül başkanlığında gerçekleştirilen İl Pandemi Kurulu Toplantısı'nda CHP heyeti de görüş ve gözlemlerini dile getirdi.

CHP, OSB’ye dikkat çekti!..
22-05-2020 14:38
Google News

 

Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını ve vatandaşların hayatlarını tehdit etmesini engellemek amacıyla Gaziantep Valiliği başkanlığında İl Pandemi Kurulu ve Oda başkanlarınında katıldığı telekonferans toplantıya  Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan da katıldı.

Vali Davut Gül başkanlığında gerçekleştirilen İl Pandemi Kurulu Toplantısı'nda  koronavirüsle mücadelede yeni tedbirlerin uygulanmasına karar verildi. Toplantıda yer alan CHP heyeti de görüş ve gözlemlerini dile getirdi.

İl Başkanı Hayri Sucu, Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan, toplantıda verilen ve konuşulan bilgiler ışığında, şu açıklamayı yaptı:

“İlimiz sanayi bölgesinde kişi başına yaklaşık 100 metrekare alan düşmektedir. Çalışan fabrikalarımızda üretim, makine ağırlıklı olmasından dolayı çalışma alanları olağandan daha fazla görünmektedir. Fabrikalarımızın çalışma alanının yarıdan fazlasını makinelerin kapladığı ve üstelik korona salgınından sonra çalışan sayılarında yüzde 40-50 oranında kısıtlama yapılarak çalışma mesafesinin olağan üstü arttırıldığı gözlemlenmiştir” ifadelerini kullandı. 

Yapılan toplantı hakkında yazılı bir açıklama yapan CHP Gaziantep İl Örgütü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, CHP Gaziantep milletvekilleri Bayram Yılmazkaya  veİrfan Kaplan, Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılması ve vatandaşların hayatlarını tehdit etmesini engellemek amacıyla Vali Davut Gül başkanlığında kurulan İl Pandemi Kurulunca yapılan toplantıya katıldı. Toplantıda;  Mayıs başına kadar Gaziantep ilimizdeki COVİD – 19 vaka sayıları iyi giderken son 20 gündür sayıların iki katına çıktığı belirtilmiştir.Bu sayının 1165 e çıktığı ve içinde işçi arkadaşlarımızın korona testi pozitif sayısının 137 olduğu tespit edilmiştir.

Gaziantep’teki sayı her ne kadar Türkiye ortalamasının ¼ oranında olsa da son 20 günde artış olduğu görülmüştür. Gaziantep ilimizde COVİD – 19 hastalığına yakalanan vatandaşlarımızdan toplam17  kişi vefat etmiş olup vefat edenlerin arasında sadece 1 işçi kardeşimiz bulunmaktadır.Günlük test sayımız 500-600 civarında iken, ayrıca gerek GAÜN gerekse hıfzıssıhha ve İslam, Bilişim ve Teknoloji  Üniversiteside test yapma olanağına kavuşturularaktan günlük 3000 test sayısına ulaşılmıştır. Kurul tarafından alınan karar gereğince OSB deki fabrikalarımızda çalışan işçilerin tamamına kademeli PCR corona testi yapılması kararı alınmıştır. İşçi arkadaşlarımızın toplamda 137 sinde pozitif çıkmış, elliye yakını iyileşmiş, maalesef bir işçi arkadaşımız vefat etmiştir. Vefat eden kardeşimize Allahtan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabırlar dileriz. İlimiz sanayi bölgesinde kişi başına yaklaşık 100 metrekare alan düşmektedir. Çalışan fabrikalarımızda üretim, makine ağırlıklı olmasından dolayı çalışma alanları olağandan daha fazla görünmektedir. Fabrikalarımızın çalışma alanının yarıdan fazlasını makineler kaplamakta ve üstelik korona salgınından sonra çalışan sayılarında yüzde 40-50 oranında kısıtlama yapılarak çalışma mesafesinin olağan üstü arttırıldığı gözlenmiştir.

Yemekhane, soyunma odaları, servis araçları da bu işçi azaltmasından dolayı kurallara uygun hale gelmiş, bulaşma riskinin azalmasına azami dikkat edilmiştir.Servis araçları  en fazla 9 kişi olacak şekilde 2 katına çıkartılmıştır. Aktif çalışan 550 fabrikanın denetlenmesinde ise maske takma, girişlerde ateş ölçer kullanılması ve dezenfektana dikkat edilmesi sonucu, işçi kardeşlerimizin sağlıklı çalışma ortamında bulunmalarının sağlandığı belirtilmiştir. Toplam vaka 50 işyerinde tespit edilmiş olup, tespit yapılan işyerleri 14 gün süre ile karantina amaçlı kapatılmıştır.

Gerek toplantıda verilen bilgiler, gerekse ilimiz yöneticilerinin ve milletvekillerimizin kendi olanaklarıyla bilgi edinmeleriyle anlaşılmıştır ki her nekadar önlem alınsada Gaziantep ilimizde maalesef COVİD 19 – pozitif oranı artmıştır. Özellikle işçi arkadaşlarımızın 137 tanesi pozitif olmuş, bir işçimiz vefat etmiştir. Bu verilen sayılar aslında Türkiye geneli ve sanayi bölgelerindeki sayılar açısından belirgin bir şekilde yüksek değildir. Her vatandaşımızın ve emekçi işçi arkadaşlarımızın bu hastalığa yakalanmaması en büyük isteğimizdir.

Özellikle işçi arkadaşlarımızın tamamına PCR Corona testi yapılması önemli bir önlemdir. Ancak sayının artmaması için en önemli unsurun her türlü önlem alınmasına rağmen kişisel önlemlerin daha ciddi olması gerektiğidir. Özellikle belirtildiğihalde sosyal mesafeye uyulmaması, dezenfeksiyon ve hijyen şartlarınauyulmaması,izolasyonu tam sağlanmaması bu hastalığın ilimizde ve çalışanlarımız arasında artacağını göstermektedir.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi temsilcileri olarak gerek ilimizdeki korona sayısının artışını, gerekse emekçi işçi arkadaşlarımızdaki sayının artışını takip etmeye devam edeceğiz. Alınan önlemlerin devamlılığının, vatandaşlarımızın ve devletimizin hastalıkla mücadelesinin de takipçisi olacağız.

Tüm işçi kardeşlerimizin ve Gaziantepli hemşerilerimizin bayramını en içten dileklerimizle kutlar, sağlıklı ve huzurlu günler dileriz.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü