USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP'de 13 isime af çıktı, başvuru süresi uzatıldı! 

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, ihraç edilen isimlerin parti meclisi kararıyla partiye döneceğini söyledi. Tanju Özcan'ın MYK'de 'dönüş' talebi kabul edilmişti.

CHP'de 13 isime af çıktı, başvuru süresi uzatıldı! 
27-11-2023 19:15
27-11-2023 19:21
ANKARA
Google News

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, ihraç edilen isimlerin parti meclisi kararıyla partiye döneceğini söyledi. Tanju Özcan'ın MYK'de 'dönüş' talebi kabul edilmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel açıklamalarda bulundu.

Yücel, ihraç edilenlerin Parti Meclisi kararıyla partiye döneceğini açıkladı.

Yücel "Parti Meclisimizin bir prensip kararı vardı. Partimizin 100. yılı nedeniyle 100. yıl affı konusunda karar almıştık. Af talepleriyle ilgili içlerinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da dahil 13 arkadaşımızın talepleri görüşüldü. 13 arkadaşımızın Parti Meclisi kararıyla affedilmesine ve yeniden üyeliklerine karar verildi" dedi. 

İşte affedilenlerin listesi:

Ethem Ejder Zengin, Mahmut Yıldırım, Tanju Özcan, İsmail Uysal, Timur Yalçıntuğ, Didem Yalçıntuğ, Niyazi Bakkalcı, Ünal Uysal, Ali Güneş, Emre Gelen, Hasan Akkaya ve Halime Öztürk.

BAŞVURU SÜRESİ UZADI

Öte yandan yarın bitecek olan CHP Belediye Başkanı Aday Adaylığı başvuruları 5 Aralık’a kadar uzatıldı.

CHP Sözcüsü Yücel, MYK gündemini değerlendirmek amacıyla basın toplantısı yaptı. Yücel, şunları söyledi: 

"Emeklilerin önemli bir kısmı emekli olduktan sonra da çalışmaya devam ediyor. AKP geçtiğimiz günlerde herkese ayırdığı gibi emekliyi de çalışan ve çalışmayan diye ayırdı. Çalışmak zorunda olan emeklilere 5 bin liralık ikramiyeyi vermeyeceklerini söylediler. Bir emekli niye çalışır diye oturup düşünüyorlar mı? Emekli vatandaşlarımız sanki hayat pahalılığında ikinci bir işte çalışma zorunda değilmiş de keyfi bir sebeple çalışıyorlarmış gibi. İtiraz ettik, sesimizi yükselttik ve emekliler arasındaki bu ayrım ortadan kalktı. Şimdi sıra emekli maaşlarında en düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olması, asgari ücretin de insanca yaşanacak sınırlarda olmasında ısrar ve mücadelemiz devam edecek. 

"Erdoğan üç çocuk sahibi olun diyor; devletin doğum yardımı 300 lira"

DİSK 'Gelirde ve Vergide Adalet’ yürüyüşü düzenledi. CHP olarak adaletsiz vergi düzenine itirazımızı bu yürüyüşe destek vererek ortaya koyduk. Milyonlarca işçi ve emekçinin enflasyon karşısında eriyen maaşlarının bir de vergi yükü nedeniyle azalmasına karşın kanun teklifimizi ve Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, grup başkanvekillerimiz ve 130 milletvekilimizin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunduk. Bu teklifle vergi kesintilerinde kuşa dönen ücretlerin düşmesi engellenmiş olacak. İşçi ve emekçinin alım güçleri korunurken az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınan adaletli vergi isteminin hayata geçirilmesi sağlanacak. Kanun teklifimizin genel kurul görüşmelerinde kimlerin buna 'evet' kimlerin 'hayır' dediğini, kimlerin milyonlarca çalışanın yanında olduğunun hep birlikte göreceğiz. Size çarpıcı bir örnek vereceğim. Sayın Erdoğan yıllardır üç çocuk sahibi olun diyor. Peki, devletin yaptığı doğum yardımı ne kadar biliyor musunuz? Sadece 300 lira yani bugünkü kurla yaklaşık 10 dolar. 2015’ten bu yana bu yardım hiç artmadı. Bir kutu mama ne kadar ortalama 450 lira. Doğum yardımıyla bir kutu mama dahi alınamıyor. Hükümetse ‘Çağ atlıyoruz, dünya bizi kıskanıyor’ diyor. 

"Halktan kopuk cumhurbaşkanının, halktan kopuk bakanları…"

Bakan demiş ki ‘Otoyolu parası olan kullanır’. Peki, o otoyollar için neden herkesten vergi alınır? Siz vergiyi herkesten kesip hizmeti sadece varlıklı gruplara mı götürüyorsunuz? Ne zamandan beri bakanlar vatandaşı parası olan, olmayan diye ayırıyor? Vatandaşın cebinden elini çekmeyen AKP’ye daha açık soralım. Siz sadece zenginlerin mi hükümetisiniz? Bakanların hepsi şaka gibi. Biri ülkede yoksul yok der, öteki otoyoldan sadece zengin geçsin der, bir diğeri zeytinyağı fiyatlarındaki artışı görmezden gelir. Başka biri her gün KYK’lardan zehirlenme haberi gelince bu yemeklerin mevzuata nasıl uygun olduğunu anlatır. Bunları konuşurken hiç utanmıyor musunuz? Halktan kopuk cumhurbaşkanının, halktan kopuk bakanları…

"Hatay'da enkazların yüzde 70’den fazlası kaldırılmadı"

Hepimizi acıya boğan 6 Şubat depreminin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen özellikle temiz su konusunda ciddi sorun yaşanıyor. Asgari hijyen koşullarının bile sağlanmadığı Hatay’da çok ciddi uyuz salgını var. Hatay Tabip Odası Başkanı acilen önlem alınması gerektiği söylüyor. Ancak ne iktidar ne de iktidarın Sağlık Bakanı bunu duyuyor. Hala enkazların yüzde 70’den fazlası kaldırılmadı, hala insanlar çadırda ve oraları da su bastı. İnanın sıcak evlerimizden utanır hale geldik. Depremin üzerinden 10 ay geçti; söz verilen konutlar hala yapılmadı. Barınma, beslenme ve sağlığa erişim sorunu devam ediyor. 

"Tahir Elçi cinayeti bu ülke için bir vicdan meselesidir"

Yarın insan hakları savunucusu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledilişinin 8. ölüm yıldönümü. Tahir Elçi cinayeti bu ülke için bir vicdan meselesidir. Hala aydınlanmamış olması hükümet devleti miyiz yoksa faili meçhul cinayetler devleti miyiz sorusunun yanıtıdır. Savaş karşıtı, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına inanan toplumun ortak hafızasında yer edinen bir hukuk insanının katillerinin yargı sistemine vereceği zarar nesiller boyu utançla hatırlanacaktır. İki gün önce Kadına yönelik şiddetle mücadele günüydü. Kadını eve hapsetmek isteyen, sadece aileyle özdeşleştiren anlayışa inat kadının hayatın her alanında olması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Şiddetten arınmış bir yaşamı savunduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz. İstanbul sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın uygulanmasının kadına yönelik şiddet politikalarından vazgeçilmesinin, toplumsal cinsiyet temelli şiddetin önüne geçilmesinde gerekli ve zorunlu olduğunun altını çiziyoruz. 

"13 isim Parti Meclisi kararıyla affedildi"

4 Eylül 2024 tarihinde Parti Meclisimizi Sivas'ta toplama konusunda kararımızı aldık. 5 Eylül 2024 tarihinde tüzük komisyonumuzun son toplantısını yaparak 6-9 Eylül tarihlerinde bitişi partimizin kuruluş yıl dönümünde tamamlanacak şekilde tüzük kurultayımızı gerçekleştirmeyi planladık. 9 Eylül'de tüzük kurultayımız sonrasında da program kurultayımızın hazırlığına yönelik program kurultayımızın ilk toplantısını da yapmaya karar verdik. Diğer gündem maddelerinden biri belediye başkan adaylıkları, belediye meclis üyesi adaylıkları, aday adaylıkları ve il genel meclis üyesi aday adaylıkları ile igili başvuruların süresinin taleplerin yoğun olması ve devam etmesi nedeniyle 5 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmasına karar verdik. Diğer bir gündem maddesi partimizin kuruluş yıldönümünün, 100. yıldönümü nedeniyle prensip olarak bir 100. yıl affı konusunda bir karar almıştı. Af talepleriyle ilgili bugün içinde Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan’ın da dahil olduğu 13 arkadaşımızın af talepleri görüşüldü ve 13 arkadaşımızın parti meclisimizin kararıyla affedilmesine, yeniden üyeliklerine karar verildi."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü