USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Cahit ve Taner Nakıboğlu hakim karşısında

Gaziantep'te FETÖ'nün para kasası olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Naksan Holding'in eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu ile oğlu Taner Nakıboğlu'nun yargılanmasına devam ediliyor.

Cahit ve Taner Nakıboğlu hakim karşısında
21-02-2018 12:24
Google News

Gaziantep'te FETÖ'nün para kasası olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Naksan Holding'in eski yönetim kurulu başkanı Cahit Nakıboğlu ile oğlu Taner Nakıboğlu'nun da aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Saat 10.00’da başlayan duruşmada sanıklar ve avukatlar yerlerini aldı.

9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, "silahlı terör örgütü yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçlarından cezalandırılması talep edilen tutuklu sanıklar Cahit ve oğlu Taner Nakıboğlu ile 13 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Murat Çolak’ın rahatsızlanmasından dolayı duruşma, kalan tanıkların dinlenmesi için bugün saat 10.00’a ertelenmişti.

DÜN NELER OLMUŞTU?

İLK TANIK YETKİNŞEKERCİ OLDU

Mahkemede, ilk olarak M.Durdu Yetkinşekerci tanık olarak ifade verdi., Cahit Nakıboğlu’nun bir önceki duruşmada söylediği, “Ben 2012 yılında Mehmet Kocatürk’ü odamdan kovdum, bunun için şahitlerim var” demesinden sonra, M.Durdu Yetkinşekerci ve M.Ali Sağlamcılar’ın dinlenmelerini istemişti. Yetkinşekerci, ifadesinde söz konusu görüşmeyi hatırlamayadığını belirterek, “Ancak şunu söylemem gerek. Cahit Nakıboğlu benim 35 yıllık arkadaşım. Beraber, hem ailece, hem arkadaş ortamlarında Başpınar’da sürekli otururuz. Bir gün, Cahit Nakıboğlu’nun olmadığı bir ortamda, Mehmet Kocatürk yanımıza gelerek, “Naksan’a girişim yasaklandı. Nakıboğlu bana hakeretlerde bulundu, sinkaflı küfürler etti” dedi. Beni ilgilendirmez dedim, bozuldu gitti. Bu olay 2012 yılının kış aylarında, Mart veya Nisan ayında oldu. Cahit Nakıboğlu ile sürekli bir araya geldiğimizde de bu konuyu konuştuk. Nakıboğlu benim yanımda onlara küfür etti, Kocatürk’ü yanımdan kovdum dedi. Bunlar şerefsiz ifadesini kullandı. Niçin kovduğunu, niye kötü olduklarını bilmiyorum” dedi.

GTO’YU ELE GEÇİRMEK İSTEDİLER

Yetkinşekerci, Nakıboğlu’nun avukatının sorusu üzerine, Gaziantep Ticaret Odası seçimleri sürecinde yaşanan gelişmeleri de anlattı. Yetkinşekerci, “Ben o zman GTO Başkan yardımcısı idim. Mehmet Kocatürk ve ekibi, GTO’yu ele geçirmek için planlar yaptılar. Çalışmalarından haberim var. Mecliste ve odadaki güçlerini artırmak istiyorlardı. Ben o dönem, kendi grubumda seçimleri kaybettim. Kocatürk, GTO’ya hakim olmayı amaçlıyordu. Cahit Nakıboğlu, seçim sürecinde Kocatürk ile ters düştü. Cahit Nakıboğlu’nun da kaybetmesi için çalıştılar” diye konuştu.

ÜSTÜNE VAZİFE OLMAYAN İŞLERE KARIŞMA

İşadamı Mehmet Ali Sağlamcılar ise ifadesinde Mehmet Yetkinşekerci ile aynı şeyleri söylerken, Cahit Nakıboğlu'nun GTO seçimlerinde Mehmet Kocatürk'e karşı verdiği mücadeleden bilgisinin olmadığını ileri sürdü.  Sağlamcılar, ”6-7 yıl önce bir arkadaş evinde oturuyorduk. Yetkinşekerci de vardı. Mehmet Kocatürk geldi. Bize, Cahit Nakıboğlu beni kovdu" diye konuştu" dedi.  Mahkeme hakimi 'neden diye sormadınız mı" deyince Sağlamcılar 'hayır' cevabını verdi. Sağlamcılar, "Aradan bir kaç gün geçti. Cahit Nakıboğlu'na bunu sordum. Nakıboğlu bana üstüne vazife olmayan işlere karışma dedi. Üstelemedik" dedi.

UMREYE CEMAAT Mİ GÖTÜRDÜ?

İşadamı Hasan Gürkan Bayram’da, ifadesinde 2010 yılı Umre ziyareti ve Geneyik Köyü’ndeki arazilerin toplanma sürecini anlattı. Hasan Gürkan Bayram ifadesinde "Ben 2010 yılına kadar cemaat içerisinde bulundum. O tarihe kadar işadamları ile yapılan toplantılarda Cahit ve Taner Nakıboğlu'nu görmedim. 2010 yılında Eman Tur'un organizasyonu ile Umre'ye gittim. O ziyaretin organizasyonunu Cahit Nakıboğlu yapmadı ama onun himayesinde gerçekleşti. Umre ziyaretinde cemaatten olmayan işadamları da vardı. Geneyik bölgesinde arsa fiyatları 30-50 kuruş iken oradan arsa toplandığını duydum. Daha sonra Nakıboğlu oradan 5 TL’ye yer aldı. Antepia projesi ortaya çıkınca fiyatı 50 TL’ye çıktı. Oradaki rantı kim elde etti tapu kayıtlarına bakılırsa belli olur” dedi.

YEMEKLİ TOPLANTILAR YAPIYORDUK

İşadamı Necmettin Memiş ifadesinde, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayicilerin zaman zaman yemekli toplantılarda bir araya geldiğini söyledi. Memiş, kendisinin de bu toplantılara katıldığını belirterek, “Ben, Naksan’ın okullarında okudum, yurtlarında kaldım. Naksan Holding’in FETÖ şirketi olup olmadığını bilmiyorum ama, okul ve yurtlarında dolayı bağları olduğunu biliyordum” şeklinde konuştu.

1 MİLYON TL ZANLISI DURUŞMADA

Naksan’ın kısa bir süre önce çalınan 1 milyon TL nakit parası ile ilgili davada tutuklu bulunan İbrahim Küçük’te duruşmaya katıldı. Küçük, hakimin neden cezaevinde olduğu yönündeki sorusuna “Çetenin eline düştüm, para kaptırdım” dedi. Küçük, “22 yıl Naksan’da şoför olarak çalıştım. Maaşımın, resmi olan bölümünü banka üzerinden, kalanını elden alırdım” dedi.

gaziantephaberler.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü