USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

BDDK'dan 5 ekonomiste suç duyurusu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 'bir bankanın itibarını zedelemek' suçlamasıyla beş ekonomist hakkında suç duyurusunda bulundu.

BDDK'dan 5 ekonomiste suç duyurusu!
27-12-2021 16:52
Google News

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 'bir bankanın itibarını zedelemek' suçlamasıyla beş ekonomist hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ve ekonomistler Güldem Atabay, Emin Çapa ile Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Gerekçe "Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz" maddesine 'aykırılık' olarak gösterildi. 

EMİN ÇAPA: BİZE BİR GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENİYOR

Emin Çapa, suç duyurusuyla ilgili Halk TV canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu.

"Bize bir gözdağı verilmek isteniyor. Bizi susturmak istiyorlar. İktidarın olmamış bir ekonomi politikasını varmış gibi davranmasını teşhir etmemizden kaynaklanıyor" diyen Çapa, devamında "Suçlamanın ayrıntısını görmek isterim. Bu benim halka karşı gerçeği anlatma sorumluluğumu hiçbir şekilde etkilemez" ifadesini kullandı.

BULUT: BUNUN HESABINI KİM SORACAK ALLAH AŞKINA?

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da, 20 Aralık'ta kur korumalı TL mevduat desteğinin devreye sokulduğunu, bunun üzerine doların 18 liradan 12'ye gerilediğini hatırlatarak "Büyük bir satış oldu. Bunun hesabını kim soracak Allah aşkına? Bu tür susturma çabalarıyla zannediliyor ki biz susacağız. Doları kime sattılar? Bunun hesabını vermeleri gerekiyor" diye konuştu.

GEÇER: DİKKATE BİLE ALMIYORUM

Selçuk Geçer de Medyascope'a yaptığı açıklamada “Dikkate bile almıyorum. Ben ömür boyunca hapis yatmaya razıyım. O geceyle ilgili bütün olayları araştırsınlar. Kim, nasıl manipüle etmiş? Konuyla ilgili BDDK'dan araştırma bekliyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü