USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Meclis açılacağı gün İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırı!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 2 teröristin bombalı araçla saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı. Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubu hafif biçimde yaralandı.

Meclis açılacağı gün İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırı!
01-10-2023 09:57
01-10-2023 13:15
ANKARA
Google News

Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nın Kızılay binası önünde patlama sesi duyuldu, ardından da silah sesleri geldi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, 2 teröristin bombalı araçla saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı. Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubu hafif biçimde yaralandı.

Ankara Kızılay'da, Meclis'e yakın bölgede, İçişleri Bakanlığı'nın önünde bir patlama sesi duyuldu. Patlamanın ardından ise 4 el silah sesi duyulduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı binası yakınlarında duyulan patlama sesinin ve silah seslerinin ardından emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

MECLİS'E GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

TBMM Çankaya kapısına da yakın bir noktada duyulan patlama sesi nedeniyle Atatürk Bulvarı trafiğe kapatıldı. Meclis'e giriş çıkışlar da tamamen yasaklandı.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğüne yönelik terör saldırısı nedeniyle soruşturma başlattı, konuyla ilgili erişim engeli, yayın yasağı kararı verildi.

Resim 

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

X hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 teröristin bombalı araçla saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı. Buna göre bir terörist kendini patlattı, bir terörist ise öldürüldü.

Resim

Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

“Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum.”

LİDERLERDEN İLK TEPKİ

Meclis'in açılacağı gün meydana gelen patlamaya siyasi parti liderlerinden de tepki geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, X hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısında yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Terör bir insanlık suçudur. Kimden ve nereden gelirse gelsin ülke olarak hep beraber mücadele edeceğiz, hain emellere asla fırsat vermeyeceğiz! Geçmiş olsun Türkiye’m." ifadelerini kullandı.

AKŞENER: RABBİM MİLLETİMİZE TEKRARINI YAŞATMASIN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ankara Kızılay'da meydana gelen terör saldırısını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Saldırıyı etkisiz hâle getiren kahraman polislerimize yürekten teşekkür ediyor, yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim milletimize tekrarını yaşatmasın..." ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise "İçişleri Bakanlığı’na 2 terörist tarafından bombalı ve roketatarlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Teröristler öldürülmüştür. İçişleri Bakanlığımıza geçmiş olsun dileklerimi ifade ederim." diye yazdı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Teröre lanet olsun. Ankara'da İçişleri Bakanlığımıza yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda yaralanan kahraman güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi, milletimizi her türlü beladan muhafaza eylesin." ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'DEN AÇIKLAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından tepsini şöyle getirdi:

"Bugün sabah Emniyet Genel Müdürlüğümüzü doğrudan hedef alan bombalı terör saldırısını lanetliyorum. Bu hain eylemin failleri olan iki teröristten birisinin kendisini patlattığı, diğerinin de etkisiz hale getirildiği anlaşılmıştır.

TBMM’nin yeni yasama yılının açılış gününde teröristlerin alçak ve kanlı teşebbüsleri çok şükür berhava edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti devleti toplumsal huzur ve güvenliği sağlama hususunda tavizsizdir. Terör örgütleri ve arkasındaki destekçileri ne yaparlarsa yapsınlar asla emellerine muvaffak olamayacaklardır."

"TERÖRE HİÇBİR ZAMAN BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Emniyet Teşkilatımıza geçmiş olsun. Teröre hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz." mesajını paylaşırken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Kızılay'da hain teröristlerin düzenlediği patlamada yaralanan emniyet memurlarımıza acil şifalar diliyorum. İçişleri Bakanlığımız ve Sn. @AliYerlikaya başta olmak üzere hepimize geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, X hesabından şunları yazdı:

"Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre ve şiddete karşı milletçe yan yana duracağız ve her zaman mücadele edeceğiz."

CHP Grup Başkanı ve CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Özgür Özel, "İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde yaşanan terörist saldırıyı lanetliyor, yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum." diye yazdı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da X hesabından şunları kaydetti:

"KAMUOYUMUZA…

Bugün sabah saatlerinde Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na yönelik bombalı bir saldırı gerçekleştirilmiş ve emniyet güçlerimizin müdahelesi sonucu iki terörist öldürülmüştür. Asla unutulmamalıdır ki, Ülkemizin huzur ve dirliğini hedef alan bu hain eylemler karşısında millet olarak bir ve beraber olmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle yaralanan kahraman emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimize geçmiş olsun!"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de X hesabından şöyle yazdı:

"Terörü lanetliyoruz. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Ankara’da bombalı saldırı girişiminde bulunan teröristler güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Bu alçak terör saldırısını engellerken yaralanan kahramanlarımıza şifa diliyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü