USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper tutuklandı

YENİ Parti kurucu Manisa İl Başkanı İlksen Özalper tutuklandı. Özalper, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'çıkar amaçlı suç örgütü' ve 'rüşvet soruşturması' kapsamında 5 Ağustos'ta gözaltına alınmıştı.

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper tutuklandı
08-08-2026 16:00
08-08-2026 16:14
Google News

YENİ Parti kurucu Manisa İl Başkanı İlksen Özalper tutuklandı. Özalper, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'çıkar amaçlı suç örgütü' ve 'rüşvet soruşturması' kapsamında 5 Ağustos'ta gözaltına alınmıştı.

Özalper, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'çıkar amaçlı suç örgütü' ve 'rüşvet soruşturması' kapsamında 5 Ağustos'ta gözaltına alınmıştı.

YENİ PARTİ'YE İLK OPERASYON

YENİ Parti kurulduktan sonra gerçekleşen ilk operasyonda, partinin Genel Başkanı Özgür Özel'in memleketi Manisa'da İlksen Özalper gözaltına alınmıştı.

ANKARA'YA GÖTÜRÜLMÜŞTÜ

Manisa Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri aynı gün tamamlanan Özalper, soruşturma kapsamında ifadesi alınmak üzere Ankara'ya götürülmüştü.

Gözaltı kararı doğrultusunda Özalper'in evinde arama yapılmıştı.

ÖZKAN YALIM'IN İFADELERİ

Soruşturmanın, görevden uzaklaştırılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın "etkin pişmanlık" hükümleri kapsamında verdiği ifadeler ile MASAK raporları ve HTS kayıtlarına dayandırıldığı belirtiliyor.

3 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve yetkisizlik kararıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na devredilen dosya kapsamında; Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Demirhan Gözaçan, şoförü Anıl Demir ve Şehzadeler A.Ş. Genel Müdürü Cem Yüzer 'çıkar amaçlı suç örgütüne üye olma' ve 'rüşvet' iddialarıyla tutuklanmıştı. Özalper hakkındaki işlemin de aynı dosya bünyesinde yürütüldüğü kaydediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü