USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TAMAM Arkadaşlar TAMAM !

08-09-2023
TAŞGALAYI bırakın, SAKİN olun sesinizi kesin ve koltuklarınıza yayılın, sallanan sandalyelerinize kurulun, kanepelerinize uzanın ve vaziyeti SEYRE dalın.
Büyüklerimizin gözlerinde IŞILTI ile sözlerindeki PARILTI, ekonominin bozduğu “PİSKOLOJİMİZİ” düzeltmeye ve İSTİKBALİMİZİ aydınlatmaya yetecek ve hatta artacaktır mutlaka.
Ben ööle gördüm.
Zira dün, bi "YOL HARİTASI" çizildi.
Şimdi sıra, 3 sene sürecek bu yolculuğun bu YOLLARINDA nerelere ÇALI-Çırpı dikileceğinin tesbitine geldi.
Bu da, nerelerde daha çok KOYUN olduğunun ve bunların geçeceği GÜZERGÂHIN nereler olduğunu gözetleme ve buna göre çalı-ÇIRPININ sıklığnı, yoğunluğunu ayarlamaya kaldı.
Bu durum artık, (mesela) yolların, köprülerin, tünellerin başlarındaki YOLMA işlemlerinin ORTALARDA da olacağının ve diğer her yerde ve her işte devam edileceğinin kabulü demektir ki;
Bunların tam olarak yerleştirilmesinden sonra KOYUNLARIN geçmesi ve YÜNLERİNİN o çalılara takılması beklenecek. Oralardan toplanan yün yumakları temizlenecek; taranacak, EĞİRİLİP ip haline getirilecek, makara ve “YUMAK” yapılacak, ÖRGÜ şişleriyle KAZAK falan ÖRÜP satışa sunulacak ve bunun geliriyle de memleketin BORÇLARI ödenip İFLASTAN veya sıkıntıdan kurtulunacak ve hep beraber o YOLUN sonundaki DÜZLÜĞE çıkılacak.
Yani, şimdiye kadarki (kuru çaya köprü yapıp geçenden 5 akçe geçmeyenden de döve döve 10 akçe alan) DELİ DUMRUL misali tahsilat sistemine, (borçlarından kurtulmak isteyen) NASREDDİN Hoca’nın icad ettiği usül ile devam edilecek.
TeVelerdeki “UZMAN” görüşlerini dinledim dinledim (konuştukları halde heç bi şey söölememiş oldukları için) heç bi şey anlamadım ama, gendi CÜCÜK aklımdan OVP’nin özetini bu şekilde UYDURDUM ve anlatmaya çalıştım.
Ama, siz beni dinlemeyin, bana bakmayın.
Büyüklerimizi dinleyin onlara güvenin, ötesini heç merak etmeyin.
Fakat, bu ÜÇ senelik YOLCULUK sırasında sükûnetinizi muhafaza etmeye çalışın, canınızı heç sıkmayın ve vaziyetin SEYRİNE bakın.
Haydi hoşçakalın.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?