USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

PUTİN NE DEDİ NE DÜŞÜNÜYOR? (2)

30-01-2023

Putin telefon konuşmasına devam ediyor birebir tercümesini iletiyorum, ''Sevgili Girayhan siz Kırım Tatarları 2.'nci dünya savaşında Naziler ile beraberdiniz. Beraber onlarla savaştınız. Bunda ise yüzyıllarca sürgün edilme ve endişesi olduğunu biliyorum anlıyorum. Ancak Kırım eski SSCB toprağıdır. Bu güne değin her zaman Avrupa güdümünde ve Türkiye gündeminde doğal olarak emperyalist akılla beraber hareket ettiniz. Kırım'ın Giray hanedanlığı sonrası hep Türkiye güdümünde ve Avrupa güdümünde liderler Kırım Tatarlarına liderlik ederek yalnış yönlendirdiler.

Kırım açıkça söyliyeyim Rusya için çok önemlidir. Karadeniz filomuz ve ana geçiş kartelleri ve artelleri buradan geçtiğinden gelecekte Kırım daha fazla önemli olacak stratejik değeri olan bir topraktır! Emperyalistlerinde gözü burada dır."

Çeçen Ordusu hakkında neler söyliyeceksiniz? Soruma ise Putin'in cevabı açık ve netti, "Çeçen ordusu çok güçlü ve savaşçı bir ordu yapılanmasıdır! Kadirov değerli bir lider ve devlet adamı savaşmayı bilen komutandır. Çeçen özel kuvvetlerini biz Rus ordusu eğittik ve şekillendirdik modernize ettik! Çeçen ordusu olmaz ise olmazımızdır! Nato ABD'nin kılıç ve sopası olarak hareket ediyor. Etik ve ahlaki olmayan hareket tarzları var. Biz diplomasiye önem veriyor ve uzlaşmacı tavır sergiliyoruz. Ama yine de Her zaman söylediğim gibi savaşın onurunu kirleten AB ve NATO dur!.."

Yarın can alıcı soru ve cevaplar ile 3.'ncü bölümde görüşmek üzere sevgili okurlarım...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?