USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Okay, I KNOW HOW !

21-03-2022
Oh beee, meğer ne büyük bi GÜZELLİK imiş, amma ve lâkin bu güne kadar BİLEMEMİŞİM !?
Ancak şimdi anlayabilmişim.
Efendim, memleketin ekonomik işlerini tedvir etmekle vazifeli, yani PARA ve alış-veriş işlerine bakıp-gözetmek ve idare etmekle mükellef BAKAN efendimiz sayın NEBATİ, evvel gün Viranşehir’de vatandaşlara çektiği nutukta;
“Millet, TÜRK LİRASI'yla İŞ YAPMANIN GÜZELLİĞİNİ YAŞAMAYA BAŞLADI. Millet Türk Lirası'nın GÜCÜNÜN farkına vardı” dedi ya …
Ben de bu GÜZELLİĞİ yaşamış olmak için biraz önce bizim hairdresser KUAFÖRÜME gittim ve saçlarımı yaptırdım (Daha doğrusu ve ESKİ Türkçesi: Berberde kellemi GIRKTIRDIM)
Veee ilk defa TÜRK LİRASI verdim !!!
Bi MUTLU bi SEVİNÇLİ, bi MEMNUN oldum kiii, tarifi mümkün değil.
Kuaförüm de aynı benim gibi oldu, çok hislendik ve eğer COVİT hadisesi olmasa boyun boyuna sarılıp HALAY bile çekecek seviyeye geldik.
Efendim, daha önce 2 DOLAR veriyordum ve o andaki KUR hesabına göre ücret tahakkuk ettiriyorduk ve üstünü CENT olarak almak veya vermek biraz eziyetli oluyordu.
Şimdi ağzı düz olarak 30 lira verdim ve o sevinçle 10 lira da bahşiş olarak verdim ve 40 lirayla kurtuldum.
Meğer ne kadar RAHATMIŞ ve memnuniyet verici bi iş imiş yaav !?
Niye daha önce bunu düşünmemiştim diye gendi gendime çok gızdım ve ŞAHSIMI çok GINADIM.
Haa bu arada şunu da belirtmeden geçmek olmaz:
Benim saçların YARISI olmadığı-kalmadğı için benim Kuaförüm bana TENZİLATLI tarife üzerinden ücret tahakkuk ettiriyor. Ve onun için 30 lira karşılığı DOLAR olarak alıyordu. Şimdi artık YERLİ ve MİLLİ TÜRK LİRASINA geçtik ve ziyadesiyle SEVİNDİK.
Arkadaşlar size de TAVSİYE ederim; siz de artık her işinizde TÜRK LİRASI alın-verin ve alış-veriş edin; DOLAR’dan EURO’dan vazgeçin ve bu GÜZELLİĞİ ve Türk Lirası’nın GÜCÜNÜ fark edin.
Ki, Bakan Beyefendimiz de sevinsin.
Haydi kolay gelsin.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?