USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

N’OLACAK bu Ahâlideki bu ŞAŞKIN ahvâl ?

10-03-2022
Hemen NEGATİF, yani menfi, KÖTÜ bi şey gibi düşünmeyin.
POZİTİFTİR, yani müsbettir, SEVİNÇLİ bi şaşkınlıktır bu hâl.
Bakın hele:
MUHALİFİ, MUVAFIKI, hem AÇIK saçlısı ve hemin de ve hele de (AKePE hayrânı) TÜRBANLISI heppisi birden söz birliği etmişçesine;
Kollarındaki BİLEZİKLERİ, parmaklarındaki YÜZÜKLERİ, kulaklarındaki KÜPELERİ, boyunlarındaki GERDANLIKLARI ve yastık ALTINDAN çıkardıkları ve TORBALARA bastıkları ALTINLARI ile KUYUMCULARIN önündeki sıralarda beklemekten bîtâb düşmüş bi haldeler.
Çünki, İŞLEM çok uzun süre sürüyor.
Öyle ya;
Siz, TORBAYI kuyumcuya VERİYORSUNUZ. Kuyumcu bunların kaç gram, kaç AYAR olduğuna bakıyor ve sizin elinize SERTİFİKA denilen bi KÂĞIT veriyor ve sizi bankaya gönderiyor. Banka bu KÂĞIDA bakıyor ve sizin adınıza bi hesap açıyor toplanan bu altınları da (kuyumcudan alıp) götürüp Merkez Bankası’na teslim ediyor.
Merkez Bankası, bu ALTINLARIN yeterli TONAJA eriştiğine kanaat getirince bunları ERİTECEK ve kasasına koyacak. Ve Merkez Banka’mızın (hâli hazırda BOŞ olan) kasası da ALTIN ile DOLDURULMUŞ olacak.
Devlet’imizin İTİBARI da bu suretle misli-misli ARTACAK.
Tarih bööle bi şeyi bi defa, 27 Mayıs 1960 AYAKLANMASINDAN sonra “Devlet’in KASASI BOŞ haydin altınlarınızı gümüşlerinizi getirin verin” çağrısından sonra yazmış ve işte bi de şimdi, Memleketin Ekonomik işlerini idare etmekle görevlendirilen Bakan sayın NEBÂTÎ beyefendinin KEŞFETTİĞİ usüle uygun çağrısı üzerine yazmaktadır.
İşte memleketi kurtaracak HÂRİKA bi KEŞİF !
Hem TL’mizin değerini koruyacak ve hemin de DOLAR denilen “KÂFİR” parasını zapt edecek bi şey.
Yani, işte “BURASI ÇOK ÖNEMLİ !” bi şey.
Öylesine güzel bi zamana da denk geldi kiii, bu güzelliğin tam tarifi imkânsız.
Baksanıza, yanı başımızda, bize YAĞ falan filan veren ve bizim de domates, HIYAR falan sattığımız iki Devlet arasında SAVAŞ var ve bu savaş yüzünden YAĞ nakliyatında küçük bi sıkıntıyı bahane eden ve sanki YAĞIMIZ bitmişmiş gibi göstermek isteyen Muhalif GILIŞDAROĞLU ve taraftarlarının KARA propagandası var.
Lakin, bunu da AŞACAĞIZ inşallah.
Az sonra …
Şimdi bütün meselemiz, şu KUYUMCU işlemlerini HIZLANDIRACAK ve ahâliyi rahatlatacak bi yol bulunması lazım olduğudur.
Aksi takdirde İTİBARIMIZIN yükselmesi GECİKECEKTİR ki, buna da tahammülümüz yoktur.
Bi an önce bunun halledilmesi şarttır.
Benim bu açıklamalarıma ve (MODERİN Türkçe ifade ile) “DETAYLANDIRMALARIMA” ve bulduğum ÇARE teklifime karşı siz ne dersiniz, bu KEŞFİN gelişmesi için bööle olması lazım değil midir ?
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?