USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Memleketin içi-dışı DOLAR oldu!

23-12-2021
Memleketin içi-dışı, altı-üstü, kenarı-köşesi DOLAR oldu, ahâlinin kafası Dolar ile doldu taştı da, sevinçten HALAY çekilmeye bile başlandı.
HAMDOLSUN ki, bunlarla uğraşacak ne hâlim-vaktim ve ne aklım-fikrim ve ne de NAKTİM var.
Ol sebebten nâşidir ki Ben, NEBÂTÎ Bakan'ımızın GÖZLERİNDEKİ PARILTIYA baktım ve boşverdim DOLAR'ı Yüro'yu falanı filanı, huzura kavuştum ve geçen sene bugün yazdığım yazımı hatırladım.
Hele, lütfen bir daha bakın, eyi bi şey yapmış olmakta mıyım ?
***
Bu akşam ŞARAPÇIYIM !
Yarın 24-25 Aralık, İSA Bey’in DOĞUM günü imiş.
Bu akşam, İSA Bey’in doğum gününü KUTLAMIŞ olmak için ŞARAP içecem.
Esasen, Rahmetli de ŞARABI çok severmiş ve onun için ŞARAP, O’nun tarafından KUTSAL bi içki olarak kabul edilmiş ve hatta O’nun 12 Havârisi’nden (yani yardımcılarından) biri olan Sayın PETRUS da çok eyi bi ŞARAP imalatçısıymış ki, Herif, MARKA yaratmış. Ve o zamandan bugüne kadar gelen en güzel ve en PAHALI şaraplardan biri olan PETRUS Şaraplarının Babası olmuş.
(Not: Ben TEKAÜD bi adamım, yani MÜTEKAİDİM ve yani EMEKLİYİM ve geçimim de sadece bu tekaüd maaşına bağlıdır. Aziz PETRUS ŞARABI alacak kadar zengin değilim. UCUZ cinsinden bi şarap alacağım.)
Biz de, ancak ÖLDÜKTEN sonra, eğer CENNETLİK isek, KEVSER marka ŞARABI içmek hakkını elde edeceğiz ve o ŞEREFE nâil olacağız ya, neyse …
MÜSLÜMAN Kardeşlerim lütfen dikkat buyurun !
Yarın 24 Aralık, YILBAŞI değildir. Ben, NOEL kutlaması yapmıyorum.
31 Aralık’ta da NOEL değil, YENİ bir YIL başlangıcı olduğu için ayrıca yapacağım.
Ama neyse ki, bu KUTLAMA da Devletimiz tarafından daha 1 ay evvelinden resmen YASAKLANDI ya ...
Şimdi, Sayın İSA Bey’in DOĞUM günü KUTLAMASI yapacağım.
KIZMAYIN lütfen !
Kur'an'da en çok sözü edilen Peygamber Sayın İSA Bey ile Anası MERYEM Hanımdır.
Tam 10 Sûrenin 58 ayrı âyetinde İSA Bey ile Anası MERYEM Hanımdan bahsedilir.
Enbiya Sûresi 91.ve Tahrim Sûresi 12. âyette de, "Biz ona RUHUMUZDAN ÜFÜRDÜK" der ve ÎSÂ'nın bu şekilde yaratıldığı anlatılır.
Meryem Sûresi 17. âyette "Ona RUHUMUZU GÖNDERDİK" der.
ve 19, 27-28 ve 30-33. Âyetlerle hadise şöyle devam eder:
“CEBRAİL, Allah’ın göndermesi üzerine insan şeklinde görünmüş ve ‘Ben ancak Rabbimin sana gönderdiği bir elçiyim, sana temiz bir OĞLAN bağışlamak için geldim’ demiş ve MERYEM’e gelip “ÜFLEYİNCE” Meryem gebe kalmış ve ÎSÂ’yı doğurmuş.
Meryem, kucağındaki ÎSÂ ile kavmine geldiği zaman “Onlar, ‘Ey Meryem ! Sen şaşılacak bir şey yaptın. Ey Harun’un kızkardeşi ! Baban kötü bir kişi değildi, annen de iffetsiz değildi” dediler.
“Meryem, Onu gösterdi. Onlar; ‘BEŞİKTEKİ çocukla nasıl konuşabiliriz’ dediler. ÇOCUK, ‘Ben Allah’ın kuluyum. Bana KİTABI verdi ve beni PEYGAMBER yaptı. Nerede olursam olayım beni MÜBAREK kıldı ve sağ oldukça bana NAMAZI, ZEKÂTI ve anneme iyi davranmamı emretti … “ der.
Nisâ Sûresi 159. âyeti, "Ehl-i Kitaptan ölmeden evvel İSA'ya iman etmeyecek hiçbir kimse yoktur" der.
Maide Sûresi 46 ve 47. âyetler de şöyle der:
“Meryem oğlu ÎSÂ’yı, ellerindeki TEVRAT’ı tasdik edici olarak peygamberlerin izlerince getirdik. Ona, içinde hidâyet bulunan, nur bulunan, ellerindeki TEVRAT’ı TASDİK eden, sakınanlara bir hidâyet ve mev’ize olan İNCİL’i verdik. (47) Ehl-i İNCİL, Allah’ın İncil’de inzâl ettiği ile hükmetsin. Her kim Allah’ın inzâl ettiği ile hükmetmezse işte fâsıklar onlardır.”
(Hidâyet = Hakk yoluna, doğru yola yöneltme. Mev’ize = Öğüt, nasihat. Fâsık = Günahkâr)
Ve de Âli İmrân Sûresi 45. âyette, İSA'dan MESİH olarak bahsedilir.
Yani, dünyanın kötülüklere bulandığı zamanda gelip Deccal'i öldürüp dünyayı temizleyecek KURTARICI olduğu belirtilir.
Bu açıklamaya göre şu durum ortaya çıkmakta ve kesinleşmektedir:
İSÂ Bey, DOĞDUĞU gün PEYGAMBER olarak doğmuş ve kendisine KİTAP verilmiş ve öldükten sonra, dünyayı KURTARMA işiyle bile O görevlendirilmiştir.
Hz. MUHAMMED’de bile bu özellikler yoktur ki, Muhammed 40 yaşında Peygamber olmuştur ve MESİHLİK de kendisine verilmemiştir.
Bu kısa izahattan sonra tekrar edeyim ki;
Ben sadece, halen kendisine inanan en az 4 milyar insan olan bu İSA Beyefendinin, doğum gününü kutlayacağım.
Ki, sahiden BEYEFENDİ bir Adam imiş. Zira sağlığında, hiç kimse ile SAVAŞMAMIŞ, hiç kimseyi ÖLDÜRMEMİŞ ve “ÖLDÜRÜN” de dememiş ve GANİMET almak için GAZVEYE çıkmamış (Yani ÇAPULCULUK yapmamış), KÖLE kullanmamış CARİYE becermemiş, hatta hiçbir kimseye bir FİSKE bile VURMAMIŞ.
Buna rağmen genç yaşta YAHÛDİLER tarafından İŞKENCEYLE ÇARMIHA gerilerek KATLEDİLMİŞ.
Ama O, ÖLMEMİŞ !
ÎSÂ’nın ÖLDÜĞÜNÜ söyleyenlere cevab olarak Nisâ Sûresi 158 ve 159. âyetinde, “Hayır, Allah, onu (ÎSÂ’yı) kendisine yükseltti. And olsun, Kitâb ehlinden ölmeden evvel İSÂ'ya iman etmeyecek hiçbir kimse yoktur" denmektedir.
Ben bu hadisede en çok ZEKERİYYA Bey’e üzülürüm.
ZEKERİYYA Bey de SÜLEYMAN neslinden gelen bi Peygamber imiş.
Meryem, bu Zatın YEĞENİDİR. Yani, karısı İşa’nın kız kardeşi olan Hanne’nin kızıdır. Zekeriyya, Beytül Makdis’in (Mescid-i Aksa) hizmetindedir. Meryem de, bunun yanında büyümüştür. Meryem, İSA’yı doğurunca; Onun IRZINA geçtiğini zanneden Yahûdiler, 100 yaşındaki bu ZEKERİYYA’yı ırz düşmanı olarak kabul ederek öldürmüşlerdir.
Hâl böyleyken İSA'dan niçün GICIK kapılır da, 24-25 Aralık'daki DOĞUM günü kutlamaları, “NOEL kutlaması” diyerek LANETLENİR ?
Benim şu CÜCÜK aklım bunu almıyor, anlayamıyor ?
Yanlış anlaşılmasın. Benim, Salamon’la, Musa'yla İsa'yla Yuşa'yla veya başkalarıyla hiç bir ilgim veya yakınlığım falan yoktur. Sadece bi BAHANE ile ŞARAP içme niyetim vardır.
Neyse …
Saat 10’a geliyor, Benim sokağa çıkma saatim yaklaştı. Hazırlanmaya başlayım da çarşıya çıkayım ve maaşıma uygun (ve bu ayki maaşımını son kalıntısıyla) bir şişe ŞARAP alayım da, akşam olunca, Aziz PETRUS'un Şarabı niyetine içeyim.
Haydin hoşçakalın.
Herkese iyi günler güzel akşamlar, selamlar.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?