USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HASSÂSİYYET hâlimiz ve hâl-i pür MELÂLİMİZ!?

27-12-2021
Efendim bizim ahâli, yani bizdeki NÂS çok HASSÂS tıynette yaratılmış insanlardır.
Devlet’imizin başındakiler de, tabii ki bunların içinden SÜZÜLEREK seçilip gelen insanlar oldukları için aynen böyledir ve hatta HÂSS-ül-HÂS’tır, yani en has olanıdır, en güzelidir.
Bu hâlimizle memleketimiz ve Devletimiz devamlı olarak HASSÂSİYYET halindedir, yani çok duyguludur. Çok çabuk müteessir olur, ÜZÜLÜR ve tepkisini aynı anda verir ve YAMUK bi iş gördüğünde derhal kendini gösterir. Ve de yamuk, çarpık vaziyeti DÜZELTİR.
Hele de, mesele HAYSİYYET (şeref, itibar) olunca yani NAMUS meselesi olursa hiç affetmez ÖLDÜRÜR.
Bi bakın hele, (3 gün önceki) haber aynen şööle:
“ 81 yaşındaki bir adam, 77 yaşındaki eşini, kendisini ALDATTIĞINI öne sürerek UYKUSUNDAYKEN, tüfekle ateş ederek ÖLDÜRDÜ. Olay, gece saatlerinde Gemlik ilçesinde meydana geldi. Olayın ardından kızını arayan Ali Kemal Uyar, eşini vurduğunu söyledi.
Ali Kemal Uyar, savcılık sorgusunda, "Eşim beni ALDATIYORDU. HAMİLE olduğu için öldürdüm" dedi.”
Bilemiyoruz tabii ki, acaba, eşinin KARNINI ŞİŞ olarak görüp de HAMİLE olduğunu mu zannetti; işin bu yönü meçhulde kaldı ?
HAYSİYYETTEKİ şu HASSÂSİYYETE bakar mısınız ?
Devlet’imiz de İTİBAR (haysiyet) hususunda çok HASSASTIR ve “İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ” ilkesine sıkı sıkıya bağlıdır ve bu bağlılığını her fırsatta derhal göstermekte çok kararlıdır.
İşte son 10 gündür 7’sinden 77’sine, 8’inden 81’ine kadar istisnasız ve fasılasız, başka heç bi şey düşünmeye fırsat vermeyen ve imkân tanımayan bi şekilde aklımızı-fikrimizi işgal eden, cüzdanımızı-cebimizi doldurup boşaltan DOLAR meselesinde, Devlet’imizin hâss-ül-hâs idarecileri, NASS’a (Kur’an’daki açık emirlere uygun olarak) çok büyük bi HASSÂSİYYET ile vaziyete müdahale etmiş ve (âdeta) TÜFEKLE ATEŞ edercesine DOLAR’ın ŞİŞKİNLİĞİNİ indirmiş idi.
Zira, bu da bi İTİBAR ve HAYSİYYET meselesi hâline gelmişti ki, DOLAR, sanki TL’nı TÂCİZ eder bi hâldeydi.
İşte gördük; DOLAR şimdi yerlerde SÜRÜNMEYE başlamış, LİRAMIZ ise İTİBARINA kavuşmuş vaziyettedir.
Ki, her meselede, dertte ve kederde gayet HASSAS olan ahâlimiz, NASS’a uygun bu hareketi memnuniyetle karşılamış ve bu hâlini de HALAY çekerek göstermiştir.
Hele bi de, bu hâss-ül-hâs idarecilerimizin, otomobil sahiplerini korumadaki şu HASSÂSİYYETİNE bi bakın !
MAZOT fiyatında BEŞ KURUŞ (5 kuruş) İNDİRİM yaparak litresini 11 lira 53 kuruştan 11 lira 48 kuruşa sattırmaya başlamış.
Şu HASSAS ölçmeyi gördünüz değil mi ?
Mübarek elleri ve akılları fikirleri sanki KUYUMCU KANTARI !
MİLİM şaşmıyor vAllahi ve HAYRÂN olmamak da mümkün değil billâhi.
Bu vaziyet karşısında ben ziyadesiyle MEMNUNUM ve yapılanların gayet yerinde olduğuna inanmış ve istikbâlimizin aydınlık olacağına emin olmuş ve yani MUTMAİN olmuş bi haldeyim.
Haaa, bu arada, DİB’de böölesine bi HASSASİYYET göremediğim için Orayı da KINAMADAN da geçemeyeceğim.
Zira, her tarafta böölesine hassas ölçülerle TENZİLAT yapılırken; DİB’in Vakfı, CECCADE fiyatlarına ZAM yapmış ve 3 500 liraya satılan SECCADELERİ 4 500 liraya çıkarmış. (Ama TESBİH fiyatlarında değişiklik yapmamış)
Neyse …
İşte bu hâl-i pür melâlimiz karşısında, siz ne derece HASSÂSİYYET içerisindesiniz ve acaba neler HİSSETMEKTESİNİZ ?
Yoksa, siz de mi benim gibi “MUTMAİNSİNİZ” ?
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?