USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Eeeeeyyyy cemaât-i MÜSLÜMİİİİİNNN!

13-12-2021
Ahâli, yine TUVALET KÂĞIDI fiyatlarından şikâyet etmeye başladı.
3 sene evvel de bööle bi DERT başgöstermiş ve bi Devlet Böyüğümüz de, derhal bu konuda bi fikir beyan etmiş idi ve ben de şööle bi yazı yazmış idim.
İşte 9.9.2018 tarihli o yazımı aşağıya alıyorum:
Eeeeeyyyy cemaât-i MÜSLÜMİİİİİNNN !
Siz de duydunuz değil miiii ? Veya duydunuz muuuu ?
TUVALET KAĞIDININ, yani, o MALUM YERİNİZİ sildiğiniz kâğıdın, 60 lira olması ile ilgili olarak Devlet Bakanı;
“bu bir ALGIDIR. Vatandaşlarımızla beraber MİLLİ DURUŞ sergileyeceğiz” diyor.
“MİLLİ DURUŞ” derken tabii ki, “SIÇMAYACAĞIZ” demek istemiyor.
Bu “ALGILI” Tuvalet kâğıdına karşı SAVAŞ açmak istiyor ki;
“ziyadesiyle HAKLIDIR” diyorum ve meselenin İSLÂMİ çözüm tarzını, HADİS-i ŞERİFLER ile bilginize ve Bakan Bey’in de ilgisine sunuyorum.
Aha size, HADİS-i ŞERİF denilen MÜBAREK laflardan 5 tanesi:
1)“Abdurrahman bin Yezid’den rivayet edilmiştir. Dedi ki; ‘Selman’a, Peygamberimiz, size her şeyi, hatta abdest bozmayı bile öğretti’ denildi. Selman, ‘evet’ dedi, bizi büyük veya küçük abdest bozarken kıbleye karşı durmaktan, sağ elle istinca yapmaktan, ÜÇ TAŞTAN AZI ile taharetlenmekten, tezek veya kemikle taharetlenmekten men etti.” (Sünen-i Tirmizî Tercemesi)
2)“Sizden biriniz (taharet maksadıyla) TAŞ kullandığı zaman TEKLESİN. Çünki, Allah TEKTİR, teki sever. Görmüyor musun, gökler yedidir, yerler yedidir, günler yedidir, tavaf yedidir, şeytana atılan taş yedidir. (Ahmed Ziyâüddîn Gümüşhânevî, Râmûz-ül Ehâdis)
3)”Ulemanın kavli budur: Su ile istinca etmese bile, TAŞLA yapılan istincanın yeterli olduğu görüşündedirler. Ne var ki, kaba pisliği ve bevlin eserini gidermelidir.” (Sünen-i Tirmizî Tercemesi)
4)”Abdurrahman ibn Esved, babası Abdullah’ın şu sözü duyduğunu rivayet etmiştir: Hz. Peygamber (sav), tuvalet ihtiyacını görmek için geldi. Kendisine ÜÇ TAŞ getirmemi emretti. Ben, İKİ TAŞ buldum, üçüncüye baktım bulamadım. Bir TEZEK buldum onu getirdim. Hz. Peygamber, iki taşı aldı, TEZEĞİ fırlattı ve ‘bu pisliktir’ buyurdu.” (Sahih-i Buharî Muhtasarı)
5)”Abdullah bin Mes’ud (r.a)’dan rivayet edilmiştir. Dedi ki, Rasulüllah şöyle buyurdu: ‘TEZEK ve KEMİKLE taharetlenmeyin. Çünki o, CİNLERDEN KARDEŞLERİMİZİN AZIĞIDIR” (Sünen-i Tirmizî Tercemesi)
Yani sizlerin, o yumuşacık KÂĞITLAR yerine TAŞLARA alışmanız gerektiğini anlatmak istiyorum.
Unutmayın ki bu usul, hâlâ, yüzlerce MİLYON MÜSLÜMAN tarafından KUTSAL bir şekilde kabul görmekte ve uygulanmaktadır.
Haydin bakalım;
Sizler de, ATEYİSTLİĞİ veya LAİKLİĞİ falan bir an için bir tarafa bırakın da, hiç olmazsa bu meselede MÜSLÜMAN olarak "MİLLİ DURUŞ" sergileyin !
Ne dersiniz, yapabilir misiniz ?
Tabii ki, Devlet büyüklerimiz HARİÇ … !
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?