USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Demek ki TAKMIYORMUŞ ve demek ki ÇARPMIYORMUŞ !

23-01-2023
Demek ki TAKMIYORMUŞ ve demek ki ÇARPMIYORMUŞ !
Efendim gündem malûm: İsveç’te Kur’an’ın YAKILMASI !
Ettiğimiz onca laftan sonra İsveç’in, Kur’an’ın yakılmasına izin vermesi ve hatta yakanı KORUYARAK teşvik etmesi, İsveç’in, en başta “SENİ” sonra da beni, bizi, hepimizi ve de TÜRKİYE’mizi hesaba almadığı, UMURSAMADIĞI ve hiçbir şeyine TAKMADIĞI ortaya çıkmış oldu.
Şimdi gelelim Kur’an’ın YAKILMASINA.
Her evde süslü kılıflar içerisinde insan boyundan daha yüksek yerlerde asılı olarak duran ve usulüne uygun olmayan bir şekilde el sürülürse ÇARPACAĞINDAN korkulan Kur’an YAKILDI !
Ama, bu tahrik edici İĞRENÇ harekete rağmen YAKAN ÇARPILMADI !
Tıpkı, miting meydanlarında elinde Kur’an ve dilinde YALAN ile nutuk çekenlerin ÇARPILMADIĞI gibi.
Şimdi gelelim Kur’an’ın OKUNMA şartlarına ve usulüne:
1)ABDEST alacan, 2)KIBLEYE dönecen, 3)RAHLEYE koyacan ve 4)Okurken mutlaka AĞLAYACAN. Eğer AĞLAMAN yoksa ağlama TAKLİDİ yapacan.
(Kur’an okurken uyulması gereken diğer usulleri, yazı uzamasın diye, yorum bölümüne aldım. İsteyen oradan okuyup ilim sahibi olabilir)
Böylesine HASSAS bir iş ve işlem olan bu işin bir “KÂFİR” tarafından çiğnenmesinin hiç bir CEZASININ olmaması ve yani o anda Allah veya Kur’an tarafından ÇARPILIP da ağzının-gözünün yamulmamış olması bende ŞAŞKINLIK yarattı !
Ve de aklıma, 17.5.2019’da bir Ramazan programında Nihat NAKİTOĞLU Hocamıza sorulan bir soru ve verilen cevabı getirdi.
Efendim, soru şu:
“CEP TELEFONLARINA yüklenmiş olan KUR’AN’ı okurken ABDEST almış olmak ŞART midur ?”
El cevab:
“Telefon bir KILIF içerisinde ise ABDESTLİ olmak gerekmez. Çünki, doğrudan doğruya Kur’an’a temas ETMEMİŞ oluyorsun. Ama eğer KILIFSIZ ise ABDESTLİ olmak şarttır.”
Bu mesele Benim için problem değil. Çünki benim telefonum ancak “ALO” dememe yarayan (NUHİA marka) ilk aldığım bi cihaz; içine hiçbir şey giremiyor, sığmıyor.
Ama AKILLI telefonları olanların bu hususa dikkat etmeleri gayet EHEMMİYYET arz eden bi mevzudur. Yani ÇOKÖNEMELLİDİR !
MÜSLÜMAN Kardeşlerimizin aksine hareket edip de, SEVÂB kazanmak isterken, bilmeyerek GÜNAHA girmemeleri için buna dikkat etmeleri gerekmektedir.
Bööle ÇOKOMELLİ bi mevzuu daha VUZUHA kavuşturduğu için Nihat HATİPOĞLU Hocamıza sonsuz şükranlarımı arz ederken sizlerin de çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
Haydin bakayım, aman dikkat edin
HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK !
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?