USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ASKIDA ÇORBA PROCESİ !

13-01-2024
Bi İLHAM aldım ve bi FİKİR ürettim.
Bi bakın hele !
Hatırlarsınız mutlaka:
2020’nin Ekim ayında BAHÇELİ Bey, ASKIDA EKMEK PROCESİNİ ÎCÂD ve ilan etmiş ve ahâlinin karnını DOYURMUŞ;
KINIK’ın “İŞLETTİĞİ” Kızılay’ımız da bundan geri kalmamış ve (derhal) ASKIDA PİZZA PROCESİ ile ahâlinin VİTAMİN ihtiyacının giderilmesine ve protein yüklenmesine yardımcı olmuştu.
Bunu örnek alan Gaziantep’imizin AKePe’li (güçlü ve becerikli) ACAR Başkanı FATMA Hanım Bacımız da (2022’nin 10 Nisan’ında) 2,5 liralık EKMEĞİ (anlaşmalı bazı fırınlardan) 1 lira UCUZA almak için FİŞ (kupon) dağıtmıştı ya …
Aha şimdi de, İBB Adayı Murat KURUM Bakan’ımız da çıktı İstanbul’da bizzat ve şahsen yani kendi elleriyle ÇORBA dağıttı ve DAĞITMAYA devam edeceğini sööledi ya …
Ve aha ben de, bunun bu HAYIRSEVER ve TEVAZU dolu hareketinin gönlüme doğurmasıyla yani bundan aldığım İLHAM ile bi FİKİR ürettim:
ASKIDA ÇORBA PROCESİ !
Bi KURUM kuralım ve adını da ÇORBA KURUM KURULU koyalım.
Bunun bi Yönetim Kurulu olsun ve nerelere otomatik ÇORBA makinası konulacağına veya nerelerde KAZAN kaynatılacağına ve bundan kimlerin nasıl faydalanacağına karar versin.
Kurul üyeleri (dedikoduyu önlemiş olmak için) MAAŞ almasın sadece OTURUM ücreti verilsin. Her OTURUP-KALKTIKÇA bi ücret alsın.
Ayrıca, KAZAN kaynatan ve KEPÇE tutanlar da maaşa bağlansın
Bu suretle de yeni bi İSTİHDAM imkânı ve alanı yaratılmış olmuş olsun.
Bu ahâlinin karnı da işte bu işle DOYMUŞ olsun.
Neden olmasın ?
Bööle bi İLHAM veren ve bööle bir imkân yaratmış olmasından dolayı KURUM Beyefendiye başarılar dilerken, İstanbul’da olamayacağım ve Onun lehinde OY kullanamayacağım için üzüntülerimin de lütfen kabulünü arz ederim.
Ne dersiniz arkadaşlar; güzel bi FİKİR üretmiş ve eyi bi iş yapmış olmuş muyum ?
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?