USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Zafer Parti'li Pamuk: Gaziantep'te 5'inci parti olmayı başardık

Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk, geride kalan 31 Mart Yerel Seçimlerin’de tüm zorluklar ve engellemelere rağmen büyük çaba harcayarak Gaziantep'te 5'inci parti olmayı başardıklarını söyledi.

Zafer Parti'li Pamuk: Gaziantep'te 5'inci parti olmayı başardık
03-04-2024 17:22
03-04-2024 17:25
GAZİANTEP
Google News
Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk, geride kalan 31 Mart Yerel Seçimlerin’de tüm zorluklar ve engellemelere rağmen büyük çaba harcayarak Gaziantep'te 5'inci parti olmayı başardıklarını söyledi.
Seçim sonrası değerlendirmelerde bulunan Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk, "Her anlamda çok zorlu bir seçim süreci yaşadık. Bir yandan devletin tüm imkanlarını kullanan AKP, diğer yandan da devlet yardımı dahil bir çok kaynaktan beslenen 'sarı muhalefet' partileri ile yarıştık. 
Seçim çalışmalarımız boyunca afişlerimiz, pankartlarımız çalındı. Açık hava ilan-reklam alanlarında bizlere ücret karşılığı dahi yer verilmedi. Ama her yer Fatma Şahin'in reklamları ile dolduruldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adını, Fatma Şahin'in seçim çalışmaları için kılıf olarak kullandı. Zaman zaman engellemelerle karşılaştık. Ama yılmadık ve halkın umudu Zafer Partisi olarak sahada gür sesimizle yer aldık" dedi.
Gaziantep'te kısmen stratejik, kısmen partizanlık, kısmen de gönüllük esasına dayalı bir oy kullanma süreci yaşandığını ifade eden Pamuk, şunları söyledi: 
"Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Adayı olarak ben 25 bin 656 oy aldım.  Diğer ilçe adayları ile partimiz 41 bin 204 oy aldı. Zafer Partisi, Türkiye geneli 81 il içinde 7'nci, 20 bin üzeri oy alan İller içinde ise 4'üncü sıraya yerleşti. Zafer Partisi Türkiye genelinde yüzde 1.70 oranında oy alırken, Gaziantep'te yüzde 2,56 oy alarak Türkiye ortalamasından yaklaşık 1 puan kadar yukarıda başarı sağlamıştır. Sonuç olarak Gaziantep içerisinde, CHP, AKP, YRP ve DEM’den sonra Zafer Partisi olarak 5'inci parti olarak İYİ, SAADET ve HÜDA PAR gibi 24 partiyi geride bırakmayı başardık. 23 bin 686 oy ile 29 aday içerisinde, gerimizde kalan 20 partinin aldığı oyu Mehmet Pamuk olarak tek başıma aldım."
AKP 'KAZANACAĞIZ' DEDİĞİ SEÇİMİ KAYBETTİ, CHP ise 'KAZANAMAYIZ' DEDİĞİ SEÇİMİ KAZANDI
Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi de olan Mehmet Pamuk, 31 Mart sonrası Türkiye'de siyasetin yeniden şekillendiğini vurgulayarak, "Bu seçimin sonuçlarını CHP'nin başarısı olarak görmek yanlıştır. AKP tuzla buz oldu zannetmeyin. Çünkü AKP'de gözden düşenler aynı ideolojinin uzantısı Yeniden Refah'ta birleştiler. Bu kişiler öyle uyanıklar ki nerede ne rant var ise oradalar. Bunlar da vatan sevgisi olmadığı gibi, bu kişiler bana değmeyen yılan bin yaşasın diyenlerdirler. AKP 'kesin kazanacağız' dediği seçimi kaybederken, CHP ise rüyasında görse inanamayacağı bir şekilde seçimi kazandı." Diyen Pamuk; "Yaptığım kampanya ve toplumun sesini, GEREK Yerel ve bölgesel basın ile, Gerek Ulusal basın NOW Haber ile, Gerekse sosyal medyalar üzerinden, toplumun yarasına melhem olmak için duyurduğum, Akp’in yanlış kararları ve kaybettiği oylar, gerekse, Yavuzeli Büyükkarakuyu İmar rantına ve çöplere verdiğim desteklerden, AKP kan kaybetmiş, Hatta Yavuzeli başkanlığını 650 Oy ile benim sayemde Refah Partisi kazanmıştır." dedi.
FETÖ ARTIKLARI SİYASETİ DİZAYN EDİYOR
Bazı güçler tarafından Türkiye'de siyasetin yeniden dizayn edilmeye çalışıldığına ve FETÖ'nün çıkarları doğrultusunda gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Pamuk, sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Siyasi partiler üzerinde bazı güçlerin eli hep var olmaya da devam edecek. Ancak bu duruma halkın uyanık olması ve oyuna gelmemesi gereklidir. Bakın, geçmişte FETÖ geçmişte apaçık AKP yi destekliyordu. 
Daha sonra siyaset arenasına İYİ Parti, Gelecek ve DEVA Partisi gibi partiler sürüldü. Bunun için ne paralar harcandı? Son süreçte de dikkat edin, CHP'de Kemal Kılıçtaroğlu gönderildi ve CHP'nin başına Özgür Özel geldi. 
Bir anda da ortaya pat diye çok ciddi paralar harcayan Yeniden Refah çıktı, AKP artıkları hep birlikte Yeniden Refah'a geçtiler, güç odakları da desteklediler. AKP'nin yerine Yeniden Refah'ı alternatif gördüler.
Ateist İlyas Salman bile Yeniden Refaha oy verilmesi için açıklama yaparken, Cübbeli Ahmet Hoca AKP Ye oy isterken, İsmailağa ve bir çok cemaat, tarikat, AKP'ye destek açıklaması yapmadı ve oy vermedi, Geri plandan ve sessizce YRP’i desteklendiler. 
Hitabet yeteneği olmayan Fatih Erbakan'ın bu sözde başarısı asla babası merhum Necmettin Erbakan'a mal edilemez."
ARTIK BİR ZAFER PARTİSİ GERÇEĞİ VAR
Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk; 
Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Milliyetçiliğini savunan, ruhunda hissedenlerin mücadelesi olan seçimlerde, bu düşünce de olup ta oy vermeyenlerin bu ülkenin geleceğinin vebalini aldığını anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:
"Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın öncülüğünde amacımız gerçek Türk Milliyetçilerini aynı çatı altında toplamak ve Karanlığa ışık tutmak oldu. Bu seçim sonuçlarının ardından görüyoruz ki Türk Milleti’nin üzerindeki ekonomik, politik, demografik, sosyolojik yükü artıracak. Kontrolsüz göç ile ekonomik krizin derinleşmesi arasındaki köklü bağı, Türk halkının görmesi için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor demek ki. Ve daha fazla bedel ödememiz lazım. 
Türkiye’yi nereye sürüklediğini halka anlatmaya devam edeceğiz.  Zafer Partisi’ne oy veren bütün seçmenlere tek tek teşekkür ediyorum. Çocuklarınıza bir 'Göçmenistan' devretmemek için elimizden geleni yapacağız. Artık tek başına iki seçim geçirmiş, 1 milyonun üstünde oyu konsolide etmiş bir Zafer Partisi gerçeği var. Türkiye erken genel seçime yürürken biz eksiklerimizi hızla tamamlayarak kaldığımız yerden devam edeceğiz." Dedi 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü