USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Üniversiteyi kazandığımda paramız pulumuz yoktu

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eğitim kurumlarının vizyonu, okul yönetiminin duruşu, öğretmenlerin geleceği okuması ve ailelerin iddiasının eğitim kalitesini etkilediğini söyledi.

Üniversiteyi kazandığımda paramız pulumuz yoktu
22-11-2017 15:49
Google News

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eğitim kurumlarının vizyonu, okul yönetiminin duruşu, öğretmenlerin geleceği okuması ve ailelerin iddiasının eğitim kalitesini etkilediğini bildirerek, "Bilgi ve teknoloji çağı bize, 'Yüksek teknolojiye geçin' diyor. Peki nasıl geçeceğiz? İyi mühendisler yetiştirmediğiniz sürece, bilgiye ulaşacak iyi bilgiyi nerede bulacak kişiye ulaşamadığınız sürece, yüksek teknolojiye geçemezsiniz" dedi

Gaziantep Kolej Vakfı  (GKV) Özel Okulları, düzenlediği Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ağırladı. Başkan Şahin, öğrencilere kararlılığın, istikrarın ve mücadele gücünün kendi hayatına etkisini anlattı. İlklerin altına imza atmayı başaran güçlü vizyonu, kararlılığı ve tuttuğunu koparma azmiyle öncü olan başkan, hiç durmadı, sürekli arayış içerisine girdi. 2002 yılında milletvekili olarak meclise giren Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanı oldu. Gaziantep'in ilk kadın belediye başkanı unvanıyla şehri yönetmeye başladı.

ŞAHİN: AYAKTA KALABİLMEK İÇİN FARK YARATACAKSINIZ

Orta gelirli üç çocuklu bir ailenin en büyüğü olduğunu aktaran Başkan Şahin, "1983 yılında üniversiteyi kazandığımda ailemde benden başka şehir dışına çıkıp okuyacak kimse yoktu. Paramız pulumuz da yoktu. Ev hanımı bir anne, köy hizmetlerinden emekli olmuş bir baba. Ailede kızları okullaştırmayla ilgili annemden ve babamdan çok büyük destek aldım. İşte tam da bu noktada müthiş bir aile vizyonu karşıma çıktı. Üniversiteyi bitirdim Gaziantep'e geldiğim gün eve bavulu koydum ve iş aramaya gittim. Aynı gün iş buldum. Kendimi yetiştirmem için iddialı bir holdingde çalışmam gerekiyordu. SANKO Holding yeni yeni kadın mühendisler alıyordu. Sani Konukoğlu'nun yanına gittim ve işe başladık. Şantiyede yemek arası verildiğinde bir kadın çaycımız bütün mühendislere çay dağıtıyordu. "Kadından mühendis mi olur?" diye bize çay bile getirmiyorlardı. Yalnızca erkeklere çay veriyordu. 15 yıllık özel sektördeki mühendislik mesleğinde ayakta kalabilmek için fark yaratacaksınız, erkek yöneticilerle ve mühendislerle yarışarak rekabeti öğrendim, bu bana siyasette tutunmayı öğretti.

TAKIM OYUNUNU OYNAMAYI BAŞARDIM

Duygusal zeka, iletişime açıklığı, şefkat ve sabır kadınların güçlü yanlarıdır. Kadınlar, çok çabuk küsüyor, takım oyununu oynayamıyor. Ben aslında bir ezber bozdum, takım oyununu oynamayı başardım. Özel sektörün rekabetini bütün yüreğimle yaşayarak kendimi buna göre dirençli hale getirdim ve meclise girdim. Mühendislik mesleğinin iş bitiricilik, sonuca gitme kabiliyeti parlamentoda çok işime yaradı. 2002-2007 yıllarında ilk milletvekilliği dönemimde Sanayi Komisyonu'nda görev aldım yenilenebilir enerjiye dönük yasaları çıkardık" dedi.

BEŞERİ SERMAYE İYİ EĞİTİLMELİ

Şahin, şehirde yaşayan 18 yaş altındaki 750 bin beşeri sermayenin iyi bir eğitim süzgecinden geçirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Çocukların yarınlara iyi hazırlanması lazım. Bir toplumda toptan kalite çok önemlidir. Dünya'yı iyi okuyan bilinçli aileler, çocukların eğitiminde kilittir. Tüm ailenin çocuklarının en iyi okulda eğitim almasına yönelik bir iddiası var. Bu iddiasını hayata geçirebilmek için de büyük bir fedakarlık gösteren aileler,  aslında gelecek politikasını da kurgulamış oluyor. Bizim de Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100'üncü yılında Dünya'nın en büyük 10'uncu ekonomisini yakalamak gibi bir iddiamız var. Bu iddiamızı gerçekleştirebilmek için çocuklarımızı yarına nasıl hazırlayacağımızın çabası içerisindeyiz. Eğitim kurumlarının kalitesini, kurucuların vizyonu, okul yönetiminin duruşu, öğretmenlerin geleceği okuması ve ailelerin iddiası etkiler" diye konuştu.

PEKİ NASIL GEÇECEĞİZ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yeni Dünya düzeninde büyük bir rekabetin olduğunu sözlerine ekleyerek, şunları kaydetti: "Artık sizler, ABD'deki, Avrupa'daki Çin'deki bir özel okula giden bir öğrenciyle rekabet içerisindesiniz. Sınırların kalktığı, bir düğmeyle gelişmeleri okuyabildiğiniz şartlar sonucunda, Dünya vatandaşlığı kavramı öne çıktı.  Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesil istiyor. Bir taraftan Matematik, Fizik ve Kimya gibi dersleri çok iyi anlayarak kendi içimizde rekabet ederken bir taraftan da çocukları bu değerlerle yarına hazırlamamız gerekiyor. Bu bakış açısıyla Dünya vatandaşlığı sürecinde rekabet etme gücümüzü artırmamız lazım. Bilgi ve teknoloji çağı bize, 'Bilgi ve teknoloji çağında, yüksek teknolojiye geçin' diyor. Peki nasıl geçeceğiz, iyi mühendisler yetiştirmediğiniz sürece, bilgiye ulaşacak iyi bilgiyi nerede bulacak kişiye ulaşamadığınız sürece, yüksek teknolojiye geçemezsiniz.

AKIL TERİYLE ALIN TERİNİ BİRLEŞTİREMEZSEK

150 bin kişinin çalıştığı 5 Organize Sanayi Bölgesinde üretilen katma değer, 1,5 dolar, yüksek teknolojiye geçerek makineleşmeyi sağladığımızda katma değer, en az 5 doları bulacaktır. İleri teknoloji makinaları üretecek beyinler üretmemiz lazım. İyi bir teknik eleman açığını kapatamadığımız için tamamen alın teri üzerinden işleyen ihracat kapasitemiz var. Akıl teriyle alın terini birleştiremezsek beşeri sermayeyi bu anlamda toparlayamazsak 2023 hedefine ulaşmamız zorlayacaktır.

MUTLAKA EMPATİ DUYGUNUZU GELİŞTİRİN

Şehrimizin hemen dibinde Suriye'den binlerce insan evinden yurdundan oldu. Bunun nedeni, sosyal barış ve adaleti eşit dağıtamayan lider eksikliğidir. Tüm katmanlara baktığınız zaman iyi bir liderliğin olduğu bu okulda, iyi yöneticilerin seçildiği bu okulda, Türkiye'nin en iyi öğretmenlerin vizyonun koyduğu bu okulda, bilinçli anne babanın öğrencilerinin olduğu bu okulda, toptan kalitenin bir araya geldiği noktada gelecek siz öğrencilersiniz, istikbalimiz ve istiklalimiz sizsiniz. Farklı düşünceleri özümsemediğimiz sürece, farklı düşüncelere saygı göstermediğimiz sürece birbirimizi ötekileştirir, toplumu kutuplaştırırsınız, bunun önüne geçmek için mutlaka empati duygunuzu geliştirin."

Yaklaşık 45 dakika süren söyleşide soru cevap bölümünü geçildi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Şahin, öğrencilerden bol bol alkış topladı. Öğrenciler, Şahin'e çiçek takdim etti.  Program çektirilen toplu fotoğrafla sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü