USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Ümit Dikbayır: Perşembe akşamı her şeyi anlatacağım!

İYİ Parti'den kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın istifa edeceği iddia edilmişti. Dikbayır, iddiaları yalanladı ve dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Ümit Dikbayır: Perşembe akşamı her şeyi anlatacağım!
21-11-2023 11:10
21-11-2023 11:12
GAZİANTEP
Google News

İYİ Parti'den kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın istifa edeceği iddia edilmişti. Dikbayır, iddiaları yalanladı ve dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın Genel Başkan Meral Akşener'in imzasıyla tedbirli ve kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini bildirdi.

Ümit Dikbayır ise sosyal medya hesabından yanıt verdi:

"Bazen , istenilenleri yapmazsanız , istenmez olursunuz… ALLAH Büyük…"

DİKBAYIR’DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener’in ailesinin hesaplarını incelettiği iddiasıyla gündeme gelen ve kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır önceki akşam tv100 canlı yayınına telefona bağlanarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Dikbayır, “İstifam söz konusu değil. Ben bu partinin kurucusuyum, benim emeğim var. Şimdi çıkıp edepli edepsiz açıklama yapıyorlar. Kürşad Bey çıkıp ‘siyasi kalpazanlar’ dedi. Ben bunların hepsine tek tek yanıt vereceğim. Bilgehan Yılmaz’a yanıt vereceğim ‘çürük elmalar’ dedi. Genel başkana yanıt vereceğim” dedi.

Dikbayır’ın açıklamaları şöyle:

"PERŞEMBE AKŞAMI HER ŞEYİ ANLATACAĞIM"

Perşembe akşamı yayına gelip bütün detayları tek tek anlatacağım. Yaklaşık bir buçuk aydır benim üzerimde korkunç bir iftira ve dedikodu kumpası var. Ben bir buçuk aydır sabrediyorum. Niye sabrediyorum? İYİ Parti’ye milyonlarca insan oy verip umut bağladı. Teşkilatlarımızdan insanlar sahada çalıştı. Bütün bu arkadaşlarımızın emeklerine halel gelmesin diye sabrediyordum. Artık durum öyle bir hal aldı ki olanları anlatmam farz oldu. Perşembe akşamı olanları anlatacağım.

"İFTİRALARI KABUL ETMİYORUM"

Ortada çok kirli bilgi dolanıyor. Ben şimdi bir süreç yönetiyorum. Üstüme atılan iftiraların hiçbirini kabul etmiyorum. Benim cevap veremeyeceğim tek bir soru yok. Ben bu iftiraların, kumpasların üzerimde kalmaması için süreç yönetiyorum.

"DOKUNULMAZLIĞIMIN KALDIRILMASINI TALEP EDECEĞİM"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Meclis Divanı’na dilekçe vereceğim. Dokunulmazlığımın kaldırılmasını talep edeceğim. Bu süreci tamamlayıp gelip anlatacağım. Vatandaşlarımızın her şeyi bilmesi lazım. Ben kendimden eminim, dokunulmazlığımı kaldıracağım. Bu iddialardan bir tanesi doğru çıksın ben milletvekilliğinden istifa edeceğim.

"İSTİFAM SÖZ KONUSU DEĞİL"

İstifam söz konusu değil. Ben bu partinin kurucusuyum, benim emeğim var. Şimdi çıkıp edepli edepsiz açıklama yapıyorlar. Kürşad Bey çıkıp ‘siyasi kalpazanlar’ dedi. Ben bunların hepsine tek tek yanıt vereceğim. Bilgehan Yılmaz’a yanıt vereceğim ‘çürük elmalar’ dedi. Genel başkana yanıt vereceğim. Ben Sakarya’da bana oy atan milletimizi, teşkilat arkadaşlarımızı utandıracak en küçük bir şey yapmadım. Bundan sonra bana atılacak her iftiranın takipçisi olacağım.

"AKŞENER’İ DEDİKODU ZİNCİRİ İÇİNDE BOĞDULAR"

Akşener bu iddialarla ilgili benim gözümde kuşkulu değil. Genel Başkan Meral Akşener’i dedikodu zinciri içinde boğdular. Ben onları da söyleyeceğim.”

"BENDEN 500 BİN TL İSTENDİ"

“Biz Meclis açıldıktan sonra Meclis'e gittik, kısa bir süre sonra milletvekillerinden para istendi. 'Biz partiye bina alacağız, kampanya yapacağız’ denseydi, kimin ne durumu varsa verirdi.” diyen Dikbayır, “Sizden de para istendi mi?” sorusuna “Evet, 500 bin TL istendi, vermedim. ‘Partinin parası yok’ diye istendi, ben olduğunu biliyorum” yanıtını verdi.

"GENEL BAŞKAN OLSAM, ÇARŞAF GİBİ SERERDİM HESAPLARIMI"

Gürkan Hacır’ın, “Meral Hanım dava açtı mı size?” sorusuna Dikbayır, “Normalinde böyle bir şey olsaydı savcılığa suç duyurusunda bulunması lazım. Eğer ben bu partinin genel başkanı olsaydım. Hakkımda böyle bir iddia olsaydı, çarşaf gibi sererdim hesaplarımı, ‘benim her şeyim açık’ diye” cevabını verdi.

"YEREL SEÇİMDE İŞ BİRLİĞİ TARAFTARIYIM"

Dikbayır, "Parti bir karar alır, biz bu kararlara uymak zorundayız ama yanlış bulduğumuzu, doğru bulduğumuzu söylemek sorundayız. Üstümüzde sorumluluk var. Ben Ankara ve İstanbul başta olmak üzere bütün alınan Millet İttifakı’nın belediyelerinde tekrar bir iş birliği yapılması taraftarıyım" dedi.

NE OLMUŞTU

İddialara göre, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Genel Başkan Meral Akşener’in ve ailesinin banka hesaplarını incelettiği, belediyelerle de ticari ilişki kurduğu için Akşener tarafından eleştirildi.

Akşener, grup toplantısında “Kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim” diyerek tepkisini dile getirdi. Dikbayır ise bu iddiaları reddederek, partinin disiplin kurulu ve TBMM grubuna dilekçe verdi.

Dikbayır, hakaret ve iftira boyutuna varan bu itibar cellatlığının sorumlularının ortaya çıkarılmasını istedi.

AKŞENER'İN KUZENİ

Meral Akşener, yaptığı bir konuşmada Ümit Dikbayır ile kuzen olduklarını söylemişti.

Akşener “Gerçekten kan akrabam. Onun babaannesi benim halamdı. O da bana hala diyor. Kuzenler kavuştuk. Haydi bakalım, doğru Bilecik Söğüt’e” ifadelerini kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü