USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Gaziantep bizim yüz akımız

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Murat Çetin ve teşkilat mensupları ile bir araya geldi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Gaziantep bizim yüz akımız
22-10-2023 09:46
22-10-2023 20:12
GAZİANTEP
Google News

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Murat Çetin ve teşkilat mensupları ile bir araya geldi.

İl ve ilçe Kadın Kolları ve İl ve ilçe gençlik kolları tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Bakan Ömer Bolat, yaptığı açıklamada, “Gaziantep’in çoşkusuna, enerjisine hayran kaldım. Özellikle 31 Mart yerel seçimlerine kadar bu şeklide devam edersek, Gaziantep’i yine yeniden alırız” dedi.

Bakan Bolat, Seçmenin istikrardan yana tercihini kullanacağını ifade ederek,  “Bizler her zaman Gaziantep’in yanında durmaya devam edeceğiz. Güven veren bir liderimiz ve güven veren bir teşkilatımız var ve kimse kimsenin kara kaşına gözüne bakarak oy vermiyor. Bizim yönetimimizde herkes alanında çok iyi çalışıyor, halkın sorunlarını çözüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu seçimi de alacağız. Gaziantep bizim yüz akımız” diye konuştu.

10’da 10 yapacağız

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin ise yaptığı konuşmada, yerel seçimlerde gerek AK Parti olarak gerekse de Cunhur ittifakı olarak 10’da 10 yapacaklarını ifade ederek bütün belediyeleri kazanacaklarını iddia etti.

Çetin, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile 7 Temmuz tarihinde göreve geldiğini hatırlatarak, yaptığı çalışmaları şöyle anlatır;

“Göreve geldiğimiz günden  bu yana dur durak demeden gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimizden beri, Depremzede kardeşlerimizi biran olsun yalnız bırakmadık. Bu çerçevede İl Başkanlığımız bünyesinde “Afet Komisyonunu” oluşturduk. Kardeş depremzede ailesi uygulamasını başlattık. Her hafta Cuma günü bir vekilimizin katılımı ile Halk Günü yapmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz başta olmak üzere siz Değerli Bakanlarımızla kentimizin sorunları için gerek burada gerekse de Ankara’da Grup Başkan vekilimiz Sayın Abdülhamit Gül, Valimiz Sayın Kemal Çeber ve GBB Başkanımız Sayın Fatma Şahin ve Milletvekillerimiz ile uyum içerisinde  çalışıyoruz. Gaziantep; sanayi şehri, ticaret şehri, eğitim şehri, sağlık üssü şehir olmasının yanında  güçlü tarihi ve kültürel yapısıyla şu anda hizmette olan Şehir hastanesiyle, ihracatıyla, ekonomisiyle her daim gelişen ve değişen bir şehir olmaya devam etmektedir. Bizler Türkiye Yüzyılında Gaziantep’imizi ve ilçelerimizi bir adım daha ileri taşıyarak Hep yeni hep ileri diyerek 31 Mart yerel seçimlerinde 10 Belediyenin onunu da gerek partimize gerekse de Cumhur ittifakına kazandıracak bir inançla, 22 yıl önce ki ilk heyecanımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Geçmişte olduğu gibi bugünde davamız için hiç kimseyi ötekileştirmeden dinleyeceğiz, çalmadık kapı bırakmadan 31 Mart Yerel seçimlerine kadar haklı davamızın arkasında dimdik durmaya devam edeceğiz.

Deprem hepimizi yaraladı

Asrın felaketini yaşayan 11 ilden birisi olan Gaziantep, depremin yaralarının sarılmasında da canla başla mücadele etmektedir.

Konteynerlarda kalan Depremzedelerimiz gerçek evlerine kavuşana kadar da bu çalışmalarımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde devam edecektir inşallah. Bir sanayi, ticaret, istihdam ve ihracat şehri olan Gaziantep’imiz de bizler oda ve sivil toplum kuruluşlarımızla çalışmalarımızı koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Tabi ki 6 Şubat tarihinde yaşadığımız Asrın felakati deprem insani olarak bizleri, fiziki olarak şehrimizi ve ticari olarak ise Gaziantep’te üretimi, istihdamı, ihracatı çok etkiledi. Deprem bölgesine verilen destek ve kolaylaştırıcı adımlardan sanayi ve ihracat merkezi olan Gaziantep’in tamamının faydalandırılması gerektiğini çok defa dile getirdik. Gaziantep bölgenin üretim, ihracat ve buna bağlı olarak istihdam merkezidir.

Gaziantep her şartta üreten ve ihraç eden bir şehir

Türkiye’nin en büyük OSB’si Gaziantep’te bulunmamaktadır.  5’i faaliyette olan ve 6.‘sı için yatrımcılara yer tahsisi yapılan OSB’lerimiz de bin 200 firmanın faaliyet gösterdiği ve 250 bin kişinin üstünde istihdam sağlamaktadır. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamlarında aylık bazda sürekli artışı olan Gaziantep, en fazla mal sattığı Ortadoğu’daki karışıklığa rağmen Türkiye’nin en önemli ihracat merkezlerinden biri olmayı sürdürmektedir. 2023 yılı Ekim ayına kadar yaklaşık 10 milyar dolar ihracat yapan yol sonu 15 milyar dolara yakın ihracat hedefine ulaşacaktır inşallah. Şehrimiz, bu verilerle hem aylık hem de yıllık ihracatta ülkemiz genelinde iller bazında 5 veya 6. Sırada yer almaktadır, Üretim ve ihracat merkezi Gaziantep Suriye savaşı ile mülteci olarak gelenler ile depremden dolayı deprem bölgesinden göçle gelen depremzedelerin yerleştiği ve dünyanın en vefalı şehri olarak tarihe geçmiştir. Yaşanan afet ve tarihi olayların yükünü sırtlayan Gaziantep herşeye rağmen üretmeye, ihraç etmeye ve istihdam yaratmaya devam etmiştir. Bizler sizin Gazianteplilere yabancı olmadığınızı biliyoruz. Yaşadığımız sorunların çözümünde bizimle birlikte olduğunuzu hissediyoruz. Daha fazla yatırım, daha fazla istihdam, üretim ve ihracat için desteklerinizin devam ettirmenizi istiyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü