USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Tanju Özcan'dan ilk açıklama: Benden asla bir Çelebi çıkmaz!

CHP'den geçici olarak ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TV100 canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Tanju Özcan'dan ilk açıklama: Benden asla bir Çelebi çıkmaz!
26-09-2022 21:58
26-09-2022 22:04
GAZİANTEP
Google News
CHP'den geçici olarak ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TV100 canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı, "kesin ihraç" istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etmiş,

Tanju Özcan'ın 16 Mayıs'taki belediye meclisi toplantısında AKP'li meclis üyesi Hacer Çınar'a yönelik sözleri nedeniyle disipline sevki edilmiş, Özcan'ın söz konusu toplantıda, oylamada el kaldıran Çınar'a yönelik, "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor" sözleri kamuoyunda tepki çekmişti.

İHRAÇ KARARI VERİLDİ, ÖZCAN CANLI YAYINA ÇIKTI

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı 1 yıl geçici olarak parti üyeliğinden çıkarılmasına karar verdi.

Geçici ihraç kararı sonrası Özcan TV100 canlı yayınına katıldı. 

''ET TIRNAKTAN AYRILMAZ''

CHP'den ayrılmayacağını söyleyen Özcan "Ben bu partinin öz evladıyım, bir şekilde partime geri dönerim diye söyledim. Et tırnaktan ayrılmaz. Geçici olarak birileri tarafından ihraç edilebilirim'' ifadelerini kullandı.

Özcan, kararı beklediğini belirterek; ''Son anda doğruyu görürler inşallah böyle karar vermezler diye beklenti içerisindeydim. Burada verilen bir siyasi karardı. Onlar (YDK) siyaseten vermeleri gereken kararı verdiler. ‘CHP Atatürkçü ve Türk milliyetçisi olan kişilerden rahatsız, bunları partiden uzaklaştırmak istiyor’ algısı vardı kamuoyunda. Bu algıyı kuvvetlendirdiği için üzülüyorum. Etik olmaz gerekçesiyle Sayın Genel Başkan benimle hiç görüşmedi" diye konuştu.

''BENDEN ASLA ÇELEBİ ÇIKMAZ''

CHP'den sonra Memleket Partisi'ne geçip istifa eden ve Cumhur İttifakı'nı desteklediğini belirten Mehmet Ali Çelebi'yle ilgili Özcan "Mehmet Ali Çelebi’yi takip etmeyi bıraktım. Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile bugünkü Çelebi arasında çok ciddi fark var. Benden asla bir Çelebi çıkmaz" ifadelerini kullandı. 

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Dönem dönem cumhurbaşkanı adayı olabileceği yönündeki açıklamaları hakkında da konuşan Özcan, ''Tarihin bana bir vazife yüklediğini düşünürsem (Cumhurbaşkanı) aday olmaktan geri durmam. 100 bin imzayı toplayıp aday olmayı düşünürüm'' diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü