USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehidin ailesinin kaldığı çadıra ısıtıcılar konuldu!

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’in acı haberi, Kahramanmaraş’taki depremzede ailesine ulaştı.

Şehidin ailesinin kaldığı çadıra ısıtıcılar konuldu!
13-01-2024 10:59
13-01-2024 20:20
KAHRAMANMARAŞ
Google News

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’in acı haberi, Kahramanmaraş’taki depremzede ailesine ulaştı. Ailenin evinin 6 Şubat’taki depremlerde yıkıldığı konteyneri ısıtamadıkları için çadırda kaldıkları öğrenildi.

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Harekatı’nda bir üs noktasına sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’in ailesinin, evlerinin 6 Şubat’taki depremlerde yıkılması nedeniyle çadırda kaldığı ortaya çıktı.

Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Şerefoğlu Mahallesi’nde yaşayan baba Ali-Ümmihani Özdemir çiftine, Dulkadiroğlu kaymakamı Fatih Çelikkaya ve diğer yetkililer tarafından verilen acı haber, ailenin yaşadığı çadırda derin bir üzüntüye neden oldu. Özdemir çifti, 3 çocuklarından tek oğlu olan Müslüm’ün şehadet haberiyle gözyaşlarına boğulurken, ailenin yaşadığı çadıra Türk bayrakları asıldı.

ŞEHİT HABERİNİN ARDINDAN ÇADIRIN ÖNÜNE ISITICILAR KONULDU

Ailenin konteyneri ısıtamadığı için çadırda kaldığı öğrenilirken şehit haberinin alınmasının ardından ailenin çadırına konulan 10 adet ısıtıcı dikkat çekti.

EVLENMEDEN ÖNCE AİLESİNE EV ALMA SÖZÜ VERMİŞ

Ailenin komşularından Nazire Keskin, şehit Müslüm Özdemir’in hayalini paylaşarak, “Çocuğun hayali ‘Evlenmeden önce size bir ev alacağım’ demiş. Bekardı, askere gitti, çok terbiyeli bir çocuktu, asil bir çocuktu. Evleri 2 katlıydı, amcaları üst katta oturuyordu, alt katta da bunlar oturuyordu. Depremde de ev gitti. Çadırda yaşıyorlardı” diye konuştu.

Resim

“KONTEYNERİ ISITAMADILAR ÇADIRDA KALDILAR”

Komşulardan Hatice Gülbuyruk ise konteynerde soba kuramamaları nedeniyle ailenin çadırda kalmak zorunda kaldığını belirterek, “Konteynerde soba kuramazlar. Mecbur çadırda kalacaklar başka çareleri yok” dedi. Ailenin eşyaları konteynere koyduklarını ama ısıtamadıkları için çadırda kalmaya başladıklarını aktaran Gülbuyruk, ailenin çok çaresiz kaldığını ifade etti.

Resim

VALİLİK 'ÇADIRDA KALMIYOR' DEDİ BAKAN YALANLADI

Bakan Özhaseki, Kahramanmaraş Valiliği'ni yalanladı

Kahramanmaraş Valiliği, şehit Müslüm Özdemir’in ailesinin çadırda kalmadığını iddia etmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise yaptığı paylaşımla valiliği yalanladı. Özhaseki, “Şehidin ailesinin konteynırı depo olarak kullanarak, çadırda kaldığını” ifade etti.

Kahramanmaraş Valiliği, Demirören Haber Ajansı’nın Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 9 askerden Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in ailesinin konteyneri ısıtamadıkları için çadırda kaldıklarını söylediği haberine ilişkin olarak açıklama yapmıştı.

ÇADIR HABERLERİ YALANLANMIŞTI

“Şehidimizin ailesinin çadırda yaşadığı iddiasıyla yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır” denilen valilik açıklamasında, “Kahramanmaraş'ta çadırlar tamamen kaldırılmış, depremzede vatandaşlarımız Konteyner Kentlere yerleştirilmiş ya da şahsi konteynerler kendilerine teslim edilmiştir. Bu doğrultuda ailemize de depremin ilk zamanında verilen çadırın yanı sıra ailenin kendi arsasında ikamet etmek istemesi üzerine Konteyner verilmiştir” denilmişti.

DHA’nın söz konusu haberinde de ailenin yaşadıkları konteyneri ısıtamadıkları için çadırda kaldıkları belirtilmiş, ayrıca aileye acı haberin sonrasında 10 adet ısıtıcı bırakıldığı ifade edilmişti.

BAKAN ÖZHASEKİ, VALİLİĞİ YALANLADI

Ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise yaptığı paylaşımla valiliği yalanladı. Özhaseki, “Şehidin ailesinin konteynırı depo olarak kullanarak, çadırda kaldığını” ifade etti.

Bakan Özhaseki, X paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Kahramanmaraşlı şehidimiz Müslüm Özdemir’in değerli ailesi, bin yılın afetinden sonra kendilerine tahsis edilen konteyneri kendi istekleriyle depo olarak kullanma kararı alarak çadırda ikamet etmeye başlamış.

Şehidimizin ailesinin tercihleri doğrultusunda isterlerse rezerv alanda konutumuz hazır, oradan vereceğiz; isterlerse Bakanlığımızın projesi kapsamında yaşadıkları mahallede yapımı başlayan konutlarımızı 1 ay gibi bir sürede bitirip oradan vereceğiz. Şehitlerimizin emanetlerine, geride kalanlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Rabbim tüm şehitlerimizi, cennetinde Peygamber Efendimize komşu eylesin. Kahraman askerlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü