USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sedat Peker ve avukatından dikkat çeken paylaşımlar...

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından sosyal medya kısıtlaması getirilen organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Sözcü gazetesinden ayrıldığını duyuran yazar Yılmaz Özdil hakkındaki destek tweet’lerini retweet’ledi.

Sedat Peker ve avukatından dikkat çeken paylaşımlar...
10-03-2023 11:36
10-03-2023 11:44
GAZİANTEP
Google News

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından sosyal medya kısıtlaması getirilen organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Sözcü gazetesinden ayrıldığını duyuran yazar Yılmaz Özdil hakkındaki destek tweet’lerini retweet’ledi.

2014’ten beri Sözcü’de yazan Özdil bugün “Kalemin namusunu savunmak için elimden geleni yaptım” diyerek gazeteden ayrıldığını duyurmuştu.

Bunun üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özdil’in paylaşımını alıntılayarak şunları yazdı: “Elbet bu da geçer yahu… Dürüstlüğün, tarafsızlığın ve hakkaniyetin değeri elbet bir gün anlaşılır. Yolunuz açık olsun Yılmaz bey.”

Sedat Peker'den peş peşe 'retweetler': Avukatından paylaşım açıklaması! - Resim: 3

Peker de Akşener’in bu sözlerine dair bir paylaşımı retweet’ledi.

Daha sonraysa İYİ Parti’ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesi, Sözcü’den ayrıldığını duyuran Yılmaz Özdil’i gazeteye çağırdı.

Sedat Peker'den peş peşe 'retweetler': Avukatından paylaşım açıklaması! - Resim: 5

Peker bu çağrıyı da retweet’ledi.

Sedat Peker'den peş peşe 'retweetler': Avukatından paylaşım açıklaması! - Resim: 6

Peker daha sonra Özdil’in ayrılma tweet’ini paylaştı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Twitter'da Sedat Peker olduğunu iddiasıyla saat 23:30'da açıklama yapacağını duyuran bir kullanıcının yaptığı paylaşım, sosyal medyada gündem oldu.

AVUKATINDAN PAYLAŞIMLAR

Peker'in avukatı Ersan Barkın ise, paylaşımda bulunan kullanıcının gönderisini alıntılayarak, şunları söyledi:

Sedat Peker'den peş peşe 'retweetler': Avukatından paylaşım açıklaması! - Resim: 9

"Müvekkilim Sedat Peker‘in dijital tecrit koşulları, bugün itibariyle, herhangi bir paylaşım yapmasına olanak vermemektedir. Bunu defalarca kez dile getirdik. Kaldı ki, on binlerce takipçisi olan aşağıdaki hesabın kendisiyle hiçbir ilgisi yoktur."

Barkın'ın bu paylaşımından sonra söz konusu hesap kapandı. 

Peker'in yakın hesaplarından biri olduğu iddiasıyla paylaşım yapan "Deli Çavuş" hesabı da 23:30'u işaret etti. 

Deli Çavuş hesabının Peker ile alakasının olmadığını açıklayan Ersan Barkın, sabah saatlerinde yeni paylaşımlar yaptı.

Barkın, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

Sedat Peker'in avukatından arka arkaya paylaşımlar: 'Uzun zamandır bunu soruyorsunuz...' - Resim: 4

Uzun zamandır, Sayın Peker'in bir açıklama yapıp yapmayacağını soruyorsunuz. Bu sorunun cevabını bilmiyorum. Bildiğim, kendisinin hukuki durumu. Bunu da defalarca açıkladım. Avukatıyla yüz yüze görüşmesine dahi olanak vermeyen bir fiili durumdan söz ediyoruz.

Sedat Peker'in avukatından arka arkaya paylaşımlar: 'Uzun zamandır bunu soruyorsunuz...' - Resim: 5

BAE yetkilileri tarafından, kendisinin, kendisiyle ilişkili herhangi bir hesabın hatta avukatının,siyasi etkisi olabilecek tweetlerinin sonuçları kendisine defalarca iletildi. "Retweetle sinyal verdiği" biçiminde yorumlanan paylaşımlar nedeniyle yaşadığı sıkıntıları biliyorum.

Sedat Peker'in avukatından arka arkaya paylaşımlar: 'Uzun zamandır bunu soruyorsunuz...' - Resim: 6

Bu hukuki duruma, digital tecrit demeyi tercih ediyoruz ama fiili karşılığı ev hapsidir. Bu koşullarda, paylaşımlarına dair soruların yanıtını bilmiyorum. Bence yaşayarak göreceğiz. Ama başkalarının hayatları ve özgürlükleri üzerinden değerlendirme yapmak gerçekçi/vicdanlı değil

Sedat Peker'in avukatından arka arkaya paylaşımlar: 'Uzun zamandır bunu soruyorsunuz...' - Resim: 7

Paylaşımları nedeniyle savcılar harekete geçmedi diyenler(siyasiler de dahil), biliyorlar ki, bu paylaşımlar nedeniyle hakkında açılmış davalar var. İftira suçlamasıyla açılan davalarda, iddiaların gerçekliği incelenmek durumunda. Yani iddialar, mahkemeler önünde şu an.

Sedat Peker'in avukatından arka arkaya paylaşımlar: 'Uzun zamandır bunu soruyorsunuz...' - Resim: 8

Her birinin ilk celseleri tamamlandı.Tümünün içeriği ve duruşma bilgileri siyasi partilerde var. Basında haber oldu. Herhangi birinin tek duruşmasına, gözlemci olarak dahi gelen tek siyasetçi ya da "patlamış mısır"cı izleyeci yoktu. Bu, gerçekçi değil.

Sedat Peker'in avukatından arka arkaya paylaşımlar: 'Uzun zamandır bunu soruyorsunuz...' - Resim: 9

Herkesten sözünü tutmasını bekleme hakkımız var. Ülkeye dair duyguları isyanla tanımlanabilecek bir yurttaş olarak ben de aynı beklentiler içindeyim. Ancak, akitler iki taraflı. Twitter'da tek beğeniyi dahi, şahsi güvenliğini düşünerek yapan kişiler, başkalarını suçlayabilir mi?

Sedat Peker'in avukatından arka arkaya paylaşımlar: 'Uzun zamandır bunu soruyorsunuz...' - Resim: 10

Ülkenin yakın tarihine ışık tutabilecek duruşmaları dahi takip etmekten aciz siyasiler, "Savcılar neden harekete geçmedi" diye sorabilir mi? Siyasilerden, yaygın hatalı deyimle "suç örgütü lideri"nin peşine takılmasını değil, iddiaların peşine takılmasını beklemek hak değil mi?

Sedat Peker'in avukatından arka arkaya paylaşımlar: 'Uzun zamandır bunu soruyorsunuz...' - Resim: 11

Ezcümle,toprağa,yeryüzündeki her canlıya sevgiyle bakan, bugün ve gelecek için sadece iktidar değişikliğini talep etmeyen, ahlaklı/temiz bir gelecek tasavvuru içindeki yurttaşlar olarak,hak ettiğimiz hayallerimiz var. Ama hak edebilmek için, topyekun mücadele etmek zorundayız. Sedat Peker'in avukatından arka arkaya paylaşımlar: 'Uzun zamandır bunu soruyorsunuz...' - Resim: 12 

Mücadele ediyoruz, daha fazlasını edeceğiz. Hep birlikte, 1923'ten, Atatürk ülküsüyle yükselen ışıkla, yeni asra erişeceğiz. Bu, önceki çağda olduğu gibi, yalnızca Anadolu insanı için değil, tüm insanlık için elde edilen bir başarı olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü