USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Seçim bitti, RTÜK ceza yağdırdı!

RTÜK, Halk TV, Tele1, Flash TV ve FOX'a seçim sonrası ilk cezaları verdi!

Seçim bitti, RTÜK ceza yağdırdı!
07-06-2023 15:32
07-06-2023 15:36
GAZİANTEP
Google News

RTÜK, Halk TV, Tele1, Flash TV ve FOX'a seçim sonrası ilk cezaları verdi! RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşcı, "RTÜK, İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında Ümit Özdağ’ın Suriyeli seçmenlere yönelik eleştirileri sırasında 'Seçim sonucuna hukuken saygım var, politik olarak yok' sözleri nedeniyle toplumu kin ve düşmanlığa tahrik savıyla HALK TV’ye %5 para cezasına karar verdi" dedi.

İktidarın sansür aracı RTÜK TELE1’e 18 dakika programındaki oy pusulası yorumları nedeniyle yüzde 3 idari para cezası verdi.

AKP iktidarının muhalif medyayı susturmak için sansür aygıtı olarak kullandığı RTÜK seçimlerin ardından yine harekete geçti. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Emre Kongar’ın sunduğu 18 Dakika programındaki oy pusulası yorumları nedeniyle, RTÜK TELE1’e yüzde 3 idari para cezası  verdi.

FOX, HALK TV VE FLAŞ HABER’E DE CEZA VERİLDİ

RTÜK, Çiğdem Toker’in söylediği ve daha önce AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı “demokrasi sandıktan ibaret değildir” sözleri nedeniyle FOX TV’ye yüzde 5 idari para cezası verdi.

Halk TV’ye ise programa konuk olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın söylediği “Seçim sonucuna hukuken saygım var, politik olarak yok” sözlerini toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etme savından yüzde 5 para cezası verdi.

Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt’un Sinan Oğan’ı için yaptığı eleştirileri gerekçe gösteren RTÜK “Oğan’ın küçük düşürüldüğü”nü öne sürerek Flaş Haber’e yüzde 3 para cezası verildi.

İlhan Taşçı cezayı şu ifadelerle duyurdu:

“Seçimler bitti, RTÜK televizyonların sesini kısmak için hızla harekete geçti. FOX TV’nin seçim yayınında Çiğdem Toker’in daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dile getirdiği “demokrasi sandıktan ibaret değildir” sözleri nedeniyle kanala yüzde 5 idari para cezası verildi.

RTÜK, İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında Ümit Özdağ’ın Suriyeli seçmenlere yönelik eleştirileri sırasında “Seçim sonucuna hukuken saygım var, politik olarak yok” sözleri nedeniyle toplumu kin ve düşmanlığa tahrik savıyla HALK TV’ye % 5 para cezasına karar verdi.

Prof. Dr. Emre Kongar ile Merdan Yanardağ’ın 18 Dakika programında, oy pusulalarına ilişkin iddiaları nedeniyle nedeniyle Tele 1’e %3 ipc verildi. TELE 1’in aynı reklam kuşağındaki yayınlara 3 ayrı rapora bağlayarak, % 3 ceza kararlaştırıldı. Böylece tek yerine 3 ceza verildi!

DP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakına katılmasını eleştirmesi nedeniyle de Flash Haber’e Oğan’ın “küçük düşüldüğü” gerekçesiyle % 3 para cezası verildi. Oğan tarafsız kalsaydı acaba RTÜK yine bu cezayı verir miydi!?

Seçim sonrası RTÜK, basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkına karşı her türlü engellemeye hızla girişti. Elbette bu sis bulutu dağılır, özgürlükler hak ettiği değere, halk da gerçekleri duymaya kavuşur. Bugünkü kararlara Sayın @tuncayksr
ile karşı oy kullandık.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü