USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Saymaz: Fuat hoca organ nakli bekliyor...

Gazeteci İsmail Saymaz Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da hedef gösterilen Gezi'nin unutulmaz müezzini Fuat Yıldırım'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Saymaz: Fuat hoca organ nakli bekliyor...
03-06-2022 21:37
Google News

Gazeteci İsmail Saymaz Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da hedef gösterilen Gezi'nin unutulmaz müezzini Fuat Yıldırım'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Gezi eylemleri esnasında biber gazından etkilenen ve yaralananlara caminin kapısını açan Eski Dolmabahçe müezzini Fuat Yıldırım'ın sağlık durumu hakkında bilgi paylaşıldı. 

Gazeteci İsmail Saymaz Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yıldırım'ın şu an Arap Camii'nde görev yaptığını söyledi. 

Saymaz Fuat Yıldırım'ın sağlık durumu hakında da bilgi verdi: 

"Eski Dolmabahçe Camisi müezzini ve vicdanların Diyanet İşleri Başkanı Fuat Yıldırım’ın durumunu sorunlar oluyor. Fuat hoca Galata’da Arap Camisi’nde göreve devam ediyor. 18 aydır böbrek tedavisi görüyor, haftanın üç günü diyalize gidiyor. Nakil bekliyor. Hocamıza şifa diliyorum."

""

NE OLMUŞTU?

Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan 2 Haziran 2013'te Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında polis müdahalesinin ardından Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii’ne sığınan vatandaşların, camide bira içtiklerini ve ayakkabılarıyla girdiklerini iddia etmişti. Ortalığı karıştıran bu açıklamanın ardından müezzin Fuat Yıldırım, Erdoğan'ı yalanlayarak camide içki içilmediğini söylemişti. Bu yıl da Gezi'nin yıl dönümünde Fuat Yıldırım unutulmadı. Birçok kişi Yıldırım'ın bu cesur tavrını saygıyla andı. Peki o dönem ses getiren açıklamalara imza atan Fuat Yıldırım şimdi ne yapıyor? Durumu ne? O dönem neler yaşadı?

2 Haziran 2013'te Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında polis müdahalesinin ardından aralarında yaralıların da bulunduğu birçok vatandaş Dolmabahçe'deki Bezmi Alem Valide Sultan Camii’ne sığınmıştı ve sağlık çalışanları da yaralılara yardım etmişti.
"2

O gecenin ardından da bazı yayın organları caminin çöplüğe döndüğünü, ayakkabıyla girildiğini, bira şişeleri ve sigara paketlerinin bulunduğunu iddia etmişti.

"O
 

Günler sonra da dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı konuşmada eylemcilerin Dolmabahçe Bezmi Alem Valide Sultan Cami’ne bira şişeleriyle girdiğini söylemişti.

"Günler

Dönemin AB Bakanı Egemen Bağış ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de camide içki içildiğini, bira kutuları bulunduğunu iddia etmişti.

11 Haziran 2013 tarihinde gerçekleşen AK Parti grup toplantısında da Erdoğan, ”Ne olmadı yahu? Bütün görüntüler elimizde. Görürler, görürler merak etmeyin” demişti.
"11
 
20 yıldır Bezm-i Alem Valide Sultan Camii müezzini olarak görev yapan Fuat Yıldırım da yaptığı ilk açıklamayla AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Camide içki içildi” açıklamasını yalanlamıştı.
"20
 

Yıldırım yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

'Burada içki içilmedi. Eylemciler buraya sığındıktan sonra içki içen görselerdi zaten kendileri dışarı atardı. Polisin kovaladığı büyük bir grup kapıları zorlayarak içeri girdi. Engellemeye, kapıyı kapatmaya çalıştık ama başaramadık. Bu iki günlük süre içinde yaralılar tedavi edildi. Polis gazından kaçanlar camiye sığındı. Caminin içindeki kameralar kırıldı. Grupla polis arasında arabuluculuk yaptım. Polisin çekilmesini sağlayıp grubun dışarı çıkmasına yardımcı oldum. Lütfen bu olaylar bitsin. Sükunet gelsin”

Daha sonra da Yıldırım, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne verdiği altı saatlik ifadesinde “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem. Cami içerisinde içki içen ya da elinde içki şişesi olan birini görmedim” demişti.
"Daha
 
"İçki içmediler" açıklamasıyla hem Erdoğan'ı hem de birçok haber sitesini yalanlayan Yıldırım, beklenildiği gibi çok kısa bir süre sonra Başakşehir’e bağlı Kayabaşı köyüne sürülmüştü.
""İçki
 

Sadece Yıldırım değil, Dolmabahçe Camisi imamı Halil Necipoğlu ve Beyoğlu müftüsü Recai Albayrak başka il ve ilçelere  gönderilmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı da bu sürgünün ardından Yıldırım'ın naklinin bir görevden alma olmadığını, "teftiş sürecinin selameti" bakımından geçici bir görevlendirme olduğunu açıklamıştı.
"Diyanet
 

Ayrıca Yıldırım'ın atama kararının iptali için dava açmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı müfettiş raporlarını esas alan mahkeme, başka bir camiye atanması işleminin yerinde olduğunu belirterek, Yıldırım'ın talebi reddetmişti.

Bu süreç sürerken basına servis edilen fotoğraflarda yer alan iki adet boş bira kutusunun aynı olduğu ve yerlerinin değiştirildiği ortaya çıkmıştı.
"Bu
 
Yıllar sonra bizler "Fuat Yıldırım ne yapıyor?" diye düşünürken, geçtiğimiz yıl Müezzin Fuat Yıldırım’ın kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle organ nakli beklediğini öğrenmiştik.
"Yıllar
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü