USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Şampiyonlar halkla buluştu...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde spor kulüplerinin başarılarını kutlamak amacıyla kortej yürüyüşü düzenlendi.

Şampiyonlar halkla buluştu...
14-06-2022 23:50
Google News

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde 2021-2022 sezonunda kent temsilcisi spor kulüplerinin başarılarını kutlamak amacıyla kortej yürüyüşü düzenlendi.

Başkarakol Kavşağı Gaziantep Lisesi önünden başlayarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar, taraftar ve vatandaşların tezahüratı eşitliğinde yapılan kortej, Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde devam etti. Kulüplerin kazandığı kupalar oyuncuların elinde kortejde sergilendi.

Korteje, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve il protokolü, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi Şampiyonu ALG Spor, Basketbol Erkek Gençler Ligi Şampiyonu Gaziantep Basketbol Genç Takımı, EuroHockey Club Challenge III 2022 Man, Avrupa Açık Alan Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda Avrupa Kulüpler Hokey Şampiyonu olan Nizip Zeugma Hokey Kulübü, Erkekler Salon Süper Ligi Şampiyonu Polisgücü Erkek Hokey Takımı, TVF 1’inci Lige şampiyon olarak yükselen Gaziantep Gençlik ve Spor Kulübü Voleybol Erkek Takımı, Kadınlar Açık Alan Süper Ligi’nde ikinci olarak Avrupa’da mücadele etmeye hak kazanan Gaziantep Gençlik Doruk Spor, Erkekler Ampute Futbol Süper Ligi 2’ncisi Şahinbey Belediye Ampute Futbol Takımı ve Kadınlar Futbol 2’nci Ligi Şampiyonu Asya Spor oyuncuları katıldı.

ŞAMPİYONLUK COŞKUSU ŞEHRİN DÖRT BİR YANINA TAŞINDI

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı kutlama alanına çeviren kortejin sonunda tören düzenlendi. Protokol ve sporcular tören sonunda otobüslerle şehir turu yaparak şampiyonluk coşkusunu dört bir yana taşıdı. Şehir turu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde çektirilen toplu anı fotoğrafı ile son buldu.

ŞAHİN: BAŞ VEREN AMA BAŞ EĞMEYEN BİR TARİHTEN GELİYORUZ

Kutlama töreninde konuşma yapan Başkan Fatma Şahin, Gaziantep’in kahramanlık tarihini hatırlatarak şunları söyledi:            

“Baş veren ama baş eğmeyen bir tarihten geliyoruz. Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk o kadar güzel söylemiş ki, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' diyor. Benim sporcularımı, buradaki gençleri tarif etmiş. Rahat uyu Mustafa Kemal Atatürk. Gazi gençlik, senin izinde yürümeye devam ediyor. Yüzüncü yılımızdayız. Sayın Cumhurbaşkanımızla dünyanın 10’uncu ekonomisine gidiyoruz. Cumhurbaşkanımız, ‘Spor ne kaybetme üzüntüsü ne kazanma sevincidir. Spor özgüvendir, cesarettir’ diyor. Benim gençlerimi tarif ediyor. Cumhurbaşkanımıza da verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

PETROLÜMÜZ YOK AMA İNANAN BİR GENÇLİĞİMİZ VAR

Şahin konuşmasının devamında Vali Davut Gül ile “Eğitim Şehri Gaziantep” ve “Spor Şehri Gaziantep” hedefleri için çalışmayı sürdürdüğünü söyleyerek, “Eğer gençlerimiz geleceğe vizyonla bakar, zihinleri okuyarak gelişir, bedensel olarak ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ atasözünün hakkını verirse elimizdeki 600 bin genç 4 üniversiteyle en büyük cevherimiz değerlenir. Petrolümüz yok ama inanan bir gençliğimiz var. Bu madalyalar tesadüf değil. Alın teri, cesaret, aşk var. Bu madalyayı alabilmek için stratejik planlama, inanan bir takım, hoca, anne, baba, yönetici gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HEP BİRLİKTE YENİ HEDEFİMİZ OLAN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE KİTLENİYORUZ

Türkiye ve dünyanın Gaziantep’in başarılarını konuşması için çalışacaklarını aktaran Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hep birlikte yeni hedefimiz olan sürdürülebilirliğe kitleniyoruz. Bir defa ile olmaz. Su mermeri nasıl aşındırıyor? Aynı yere sürekli nüfuz ederek. Gazi şehrin bir spor şehri, eğitim şehri olduğunu bütün dünyaya göstereceğiz. Aşk ile çalışan yorulmaz. Memleketimizi, gençlerimizi seviyoruz. Geleceğe güçlü adımlarla gidiyoruz. Sizlerle birlikte ‘Genç Dostu Şehir’ olacağız. Bütün dünyaya hedefine ulaşmış bir şehri göstereceğiz. Gençlerimiz ikinci yüzyılın destanını bilimle, akılla, eğitimle, sporla yazacak.”     

VALİ GÜL: BÜTÜN KULÜPLERİMİZLE EL ELE VEREREK BU BAYRAĞI BİR ADIM DAHA İLERİ GÖTÜRECEĞİZ

Gaziantep Valisi Davut Gül ise konuşmasında başarılarıyla gurur yaşatan sporculara, kulüp yetkililerine ve sporculara teşekkür ederek, “Gaziantep iddiası olan bir şehir. Geçmişe baktığımızda ne istediyse ona ulaşmış, başarmış bir şehir. 'Spor Şehri Gaziantep’ hedefine gerek belediyeler gerek kulüp yöneticileri gerek taraftar ve oyuncusuyla bütün şehir adım adım ulaşacağız. Daha öncelerinde tesis anlamında sıkıntı vardı. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve diğer kurumların katkılarıyla şu an Gaziantep tesis anlamında Türkiye’nin altyapısı ile sayılı şehirlerden bir tanesi. Burada yetişecek sporcular gelecek yıllarda Gaziantep’in adeta sporcu fabrikası olacağı anlamına geliyor. Başarının tesadüf olmadığını, her bir sporcunun alın terini nasıl döktüğünü, bu şehir için neler hissettiğinizi biliyoruz. Bütün kulüplerimizle el ele vererek bu bayrağı bir adım daha ileri götüreceğiz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü