
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Şahin mesajında, Peygamber Efendimizin insanlığa rehber olan hayatından alınacak pek çok ders bulunduğunu vurguladı.
Başkan Fatma Şahin mesajında ayrıca şu ifadelere yer verdi:
“Mevlid Kandili, sadece bir tarihi olayın anılması değil, aynı zamanda ruhsal bir yenilenme ve manevi bir arınma zamanıdır. Bu anlamlı gecede, dualarımızı Yüce Allah’a yöneltirken, kendimizi ve çevremizi daha iyi bir insan yapmak için çaba göstermek, bize huzur ve barış getirecektir. Peygamber Efendimizin (S.A.V) hayatını ve onun öğretilerini rehber edinerek, bu geceyi bir vesile olarak görmek, manevi anlamda derinleşmek ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek için büyük bir fırsattır. Acılarımızda da sevinçlerimizde de empati kurabileceğimiz, birliğimizin devamlılığı için örnek olacak bu emsal hayattan hepimizin alacağı dersler var.
Sevgili Peygamberimiz bizlere, mazlumun yanında olmayı, adaleti savunmayı, affetmeyi, sevmeyi ve paylaşmayı öğretti. O’nun hayatı; zulme karşı duruşun, sabrın, fedakarlığın ve insanlığa hizmetin en güzel örneğidir. Bugün de bizler, yaptığımız her işi, attığımız her adımı, onun bu örnekliğini kendimize rehber edinerek sürdürmeye gayret ediyoruz.
Hayatıyla insanlığa örnek olan, hepimize yol gösterici olan, hadisleri ile hayatımıza yön veren ve “Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik” ayeti ile hayatımızdaki öneminin vurgulandığı, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) hayatına işaret eden Mevlid Kandili’nin, vatanımız, gönül coğrafyamız ve tüm insanlık için barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyor, tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutluyorum.”