USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Polis kurye, Savcı uyuşturucu baronu çıktı!

Konya merkezli 4 ilde geçen hafta yapılan uyuşturu operasyonundan savcı ve polisler çıktı.

Polis kurye, Savcı uyuşturucu baronu çıktı!
21-07-2022 19:31
21-07-2022 19:41
ADANA
Google News

Adana'dan Konya'ya uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı ihbarını alan Konya Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri kent girişinde kuryenin bulunduğu aracı durdurdu. Kuryenin polis memuru, sevkiyatı yöneten kişinin de savcı olduğu ortaya çıktı.

Konya merkezli 4 ilde geçen hafta yapılan uyuşturu operasyonundan savcı ve polisler çıktı.

Sabah gazetesinden İlker Turak'ın haberine göre, Konya Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri ihbar üzerine kent girişinde kuryenin bulunduğu aracı durdurdu.

Şüpheli F.K'nin Whatsapp mesajlaşma uygulamasını inceleyen polisler, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş'ın F.K'ye uyuşturucu sevkiyatı ile ilgili talimatlar verdiğini tespit etti.

Konya Emniyet Müdürlüğü ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ele geçirilen dijital materyaller sonrasında soruşturmayı derinleştirdi.

8 AY SONUNDA TESPİT EDİLDİ

8 ay süren çalışmalar sonrasında savcı Yarbaş'ın, Antalya'da lise arkadaşından emanet bir araç aldığı ve bu aracı uyuşturucu sevkiyatında kullandığı da tespit edildi.

Yarbaş'ın uyuşturucu sevkiyatı öncesinde örgüt üyelerine talimat verdiği, uyuşturucu sevkiyatını yapacak olan kurye ile buluştuğu, teslimatın nasıl olacağı konusunda kuryeye talimat verdiği belirlendi.

ÖDÜL ALMIŞTI

Bu arada Cumhur A.'nın daha önce İstanbul'da görev yaparken bir avukatı dövmekten hapis cezası aldığı Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğünde görev yaparken Turgut Özal Bulvarında torbacılara yapılan bir operasyonda polis arkadaşıyla birlikte hareket halindeki aracı durdurup zanlıları yakaladıkları için dönemin Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve dönemin Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın elinden ödül almıştı.

Uyuşturucu ticareti yapan savcı, polisleri kurye olarak kullanmış

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü