USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Pehlivanlar, Şahinbey Er Meydanı’na çıktı

Şahinbey Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’nun birlikte düzenlediği Yağlı Güreş müsabakaları kıyasıya mücadeleye sahne olurken Şahinbey Er Meydanı’nın galibi ve altın kemerin sahibi Orhan Okulu oldu.

Pehlivanlar, Şahinbey Er Meydanı’na çıktı
26-06-2023 18:49
26-06-2023 18:50
GAZİANTEP
Google News

Şahinbey Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu’nun birlikte düzenlediği Yağlı Güreş müsabakaları kıyasıya mücadeleye sahne olurken Şahinbey Er Meydanı’nın galibi ve altın kemerin sahibi Orhan Okulu oldu.

Şahinbey Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve 24-25 Haziran tarihleri arasında Şahinbey Akkent Spor Köyü’nde gerçekleştirilen Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin 3. Ayağı tamamlandı. 23 Haziran Cuma günü Mecidiye Han’dan başlayan ve Balıklı Parkı’na kadar süren kortej yürüyüşü ile başlayan Türkiye Yağlı Güreş müsabakaları zorlu ve kıyasıya mücadelelere sahne oldu. 7 ilde gerçekleşecek olan yağlı güreş müsabakalarının 3. Ayağının ilk gününde başpehlivanlar protokol üyeleri ile birlikte sahada devasa Türk Bayrağı açarak tribündeki seyircileri selamladı. 1.341 güreşçinin katılımı ile gerçekleşen müsabakalara Gaziantepliler yoğun ilgi gösterdi.

ALTIN KEMERİ BAŞKAN TAHMAZOĞLU VERDİ

İki gün süren mücadeleler sonrasında Yağlı Güreş Ligi’nin 3. Ayağının şampiyonu Orhan Okulu olurken, şampiyon altın kemerini Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun elinden aldı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik birinciye madalyasını takarken, Kupayı Geleneksel Sporlar Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş takdim etti. Turnuvada ikinciliği Mehmet Yeşil Yeşil alırken üçüncülüğü ise Mustafa Batu ve Hüseyin Gümüş paylaştı.

ÇOK GÜZEL BİR ORGANİZASYON OLDU

AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik çok güzel ve muhteşem bir Yağlı Güreş mücadelesi izlediklerini belirterek “İki gündür ata sporumuz yağlı güreşleri izliyoruz ve Gaziantep’te şölen yaşıyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlun’na ve Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanımız İbrahim Türkiş’e şükranlarımızı arz ediyorum. Kırkpınar’da Elmalı’da Yağlı Güreşi çok izledik. Burada da Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve Federasyon Başkanımızın sayesinde Gaziantep’te izleme imkânına sahip olduk. Böylesi güzel mücadele sonrasında Orhan Okulu şampiyon oldu kendisini tebrik ederim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GAZİANTEP’TE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Spor kenti Gaziantep'ten de ilerleyen zamanlarda milli sporcular ve güreşçilerin yetişeceğini söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Gaziantep’te bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Yağlı Pehlivan güreşlerinin en önemlisi Gaziantep’te Şahinbey‘de gerçekleşti iki gün boyunca güreş severler Yağlı güreşe doydular. Pehlivanımız iki gün boyunca kıran kırana bir mücadele verdiler ve her dalda şampiyonlarımız belli oldu ve baş Pehlivanlarımız içerisinde de Orhan Okulu altın kemerin sahibi oldu. Kendisini ve tüm katılan pehlivanlarımızı tebrik ediyorum. Geleneksel Güreş Federasyonu Başkanımız İbrahim Türkiş’e ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. İlk defa olmasına rağmen bize inanarak güvenerek geleneksel güreş liginin 3. Ayağını Şahinbey‘de yapılmasına onay verdiler biz de elimizden gelen gayreti gösterdik. Umarım ki seyircilerimize Türkiye’deki televizyonları başında izleyen izleyicilerimize güzel bir seyir mücadele izletmişizdir” dedi.

GÜREŞCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM

Mücadelelerin birbirinden heyecan verici olduğunu ifade eden Geleneksel Sporlar Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, "Tüm sporcuları tebrik ediyorum çok güzel bir mücadele oldu. Güreşçilerimizi program boyunca mükemmel mücadeleler ortaya koydular. Şampiyon güreşçimizi tebrik ediyorum. Ev sahipliğinden dolayı da Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

ÇOK GÜZEL BİR ORGANİZASYONDU

Şahinbey Er Meydanı’nda altın kemerin sahibi olan Orhan Okulu, “Şahinbey Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum Gaziantep’e Yağlı Güreş’i sevdirdiği için. Gaziantep’te güreşi çok seven bir kitle var. Çok güzel bir organizasyondu. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ata sporumuza verdiği destekten dolayı bir kez daha çok teşekkür ediyorum” dedi.

KIRPINAR BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR ORGANİZASYONDU

Program katılan güreşçiler düzenlenen organizasyondan oldukça güzel bir organizasyon olduğunu ifade ederek “Gaziantep’te ilk defa düzenlenmesine rağmen çok güzel bir organizasyon oldu. Şimdiye kadar Kırpınar büyüklüğünde bir organizasyon olmuş. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazolu’nu bu anlamda tebrik ediyoruz” diye konuştular.

Programda ayrıca Geleneksel Sporlar Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür plaketi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü