USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Pehlivan ve Ağırel yeniden cezaevinde!

Gazeteciler Barış Pehlivan ve Murat Ağırel, yeniden tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Pehlivan ve Ağırel yeniden cezaevinde!
15-02-2022 11:09
Google News

Gazeteciler Barış Pehlivan ve Murat Ağırel, sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi'ne giderek teslim oldu. İki gazeteci buradaki işlemlerinin ardından yeniden tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, MİT mensubunun Libya’da hayatını kaybetmesine ilişkin haberler nedeniyle yargılanan gazeteciler Ferhat Çelik, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Barış Terkoğlu’na verilen hapis cezası kararlarını onadı. Barış Pehlivan ve Murat Ağırel sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne gitti. İki gazeteci yeniden tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

İSTİNAF MAHKEMESİ KARARI ONADI

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi, yaklaşık 6 ay tutuklu yargılanan gazeteciler hakkında geçen yıl beraat ve hapis cezası kararı verdi. Mahkeme kararı itiraz üzerine istinafa taşındı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi ise geçen hafta verdiği kararla tüm sanıklar hakkında ‘devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama’ ile Barış Terkoğlu ve E.E. hakkında ‘istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek’ suçundan verilen beraat kararlarını onadı.

Böylelikle; Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel’e ‘istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek’ suçundan verilen 4 yıl 8 ay 17 gün; aynı suçtan Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç'a verilen 3 yıl 9 ay hapis cezaları da onanmış oldu.

“DENETİMLİ SERBESTLİK KARARIYLA SERBEST KALABİLECEKLERDİR”

Davada Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun avukatı olan Hüseyin Ersöz, kararın onanmasının ardından yaptığı açıklamada, sanıkların tutuklu kaldıkları süreler nedeniyle kapalı ceza infaz kurumlarında kalmayacaklarını belirterek “İfade hürriyetinin ihlali bir kez de yüksek mahkeme tarafından yapılmıştır. Bu karar sonrasında gazeteciler infaz savcılıklarına giderek teslim olacaklar. Açık ceza infaz kurumlarının hazırlayacakları raporlar doğrultusunda denetimli serbestlik kararı ile serbest kalabileceklerdir. Yaklaşık 1.5 yıldır Anayasa Mahkemesi’nin gazetecilerle ilgili kararını açıklamasını bekliyoruz. Anayasa Mahkemesi’nin bu konuda karar vermesi basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü açısından önemlidir” açıklamasını yaptı.

"HOŞÇA KALIN ŞİMDİLİK..."

Gazeteci Barış Pehlivan, adliyeye gittikten sonra sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Pehlivan, "Üçüncü kez… İşte geldik, gidiyoruz… Hoşça kalın şimdilik…" dedi. 

Murat Ağırel ise şu ifadeleri kullandı:

"Şehit olan vatan evlatlarına şehadet dilediğim için bugün tekrar cezaevine giriyorum.

Şehit edenler ise ülkemde renkli halılar ile karşılanıyor.

Şimdiye kadar yazdığım hiçbir şeyi yalanlayamayanlar beni adaletsizlikle susturacaklarını sanıyorlar.

SUSMAYIN,KORKMAYIN,ALIŞMAYIN

"Resim"

Şehit olan vatan evlatlarına şehadet dilediğim için bugün tekrar cezaevine giriyorum.

MURAT AĞIREL'DEN CEZAEVİ YOLUNDA AÇIKLAMA

Gazeteci Murat Ağırel, teslim olmaya giderken açıklama yaptı. Ağırel'in açıklamaları şöyle oldu:

"Çantamı hazırladım, infaz savcılığına gidip 'buradayız' diyeceğim. Denetimli serbestlikten faydalanacağız ama nasıl olacağını bilmiyorum. Bugün teslim olmaya geldim, teslim olacağız ve sonucunu hep beraber göreceğiz.

Tabii ki üzücü, hukukun siyasetle anılmaması gerekiyor. Ülkemiz adına üzücü ama biz hakkımızı hukukta arayacağız. Gazeteciler kaçma şüphesiyle tutuklanır ama gerçek gazeteciler kaçmazlar. Biz gazeteciyiz, kalemimizi namus biliriz. Susmayız, korkmayız, asla da alışmayız."

BARIŞ PEHLİVAN'DAN AÇIKLAMA

Adliyede, teslim olmak için bekleyen Barış Pehlivan, Gerçek Gündem’e açıklamalarda bulundu. Pehlivan, 11 yıl önce bugün de gözaltında olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Bugün ben cezaevine teslim oluyorum ancak bu benim çok iyi bildiğim bir hikâye. 11 yıl önce Zekeriya Öz’ün kararıyla İstanbul Emniyeti’nde bu sabahı karşılamıştım. Bir başka 15 Şubat sabahı cezaevine teslim oluyorum. Ben hep buradayım ama hukuksuzluğu yapanlar yaptıklarına sahip çıkamıyorlar. Bugünler gelip geçtiğinde geriye daha özgür bir ülke ve özgürlük için mücadele edenler kalacak.”

“MAHPUSHANE YOLLARI”

Barış Pehlivan, Çağlayan Adliyesi’ne gazeteci Barış Terkoğlu’yla birlikte gitti. Terkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yolda çekilen fotoğraflarını paylaştı ve “Mahpushane yolları” notunu düştü.

""

VEDA MESAJI

Barış Pehlivan ve Murat Ağırel, savcılık önünden veda mesajı verdi. İki gazeteci, "Korkmayın, susmayın" dedi. O anlar kameralara böyle yansıdı:

SİLİVRİ'YE GÖTÜRÜLDÜLER

Adliyede yaklaşık 3 saat süren işlemlerin ardından gazeteciler Barış Pehlivan ve Murat Ağırel, Silivri Cezaevi'ne götürüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü