USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Özgür Özel: Türkiye çarpık bir zihniyetin işgali altında!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de katıldığı açılış töreninde iktidara "erken seçim" çağrısında bulundu. CHP’li belediyelerin sosyal projelerini ve hizmetlerini anlatan Özel, “Patron millettir, sandığı getirin” diyerek AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okudu.

Özgür Özel: Türkiye çarpık bir zihniyetin işgali altında!
15-05-2026 13:43
15-05-2026 13:51
Google News

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de katıldığı açılış töreninde iktidara "erken seçim" çağrısında bulundu. CHP’li belediyelerin sosyal projelerini ve hizmetlerini anlatan Özel, “Patron millettir, sandığı getirin” diyerek AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okudu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında gün boyu farklı ilçelerde açılış, ziyaret ve lansman törenlerine katılıyor. 

Yerel yönetimlerin projelerini yerinde inceleyecek olan Özel, Bayraklı’dan Karabağlar’a uzanan programında spor tesislerinden kent bostanına, eğitim merkezlerinden kentsel dönüşüm projelerine kadar birçok yatırımın açılışını gerçekleştirecek.

Özel, sabah ilk olarak Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi’nin açılışına katıldı.

Açılışa; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP İçişleri Politika Kurulu Başkanı Murat Bakan, CHP PM üyesi ve İzmir milletvekili Deniz Yücel, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, CHP İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi Kültür ve Turizm Politika Kurulu Başkanı Seda Kaya Ösen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanlarının ve çok sayıda yurttaş katıldı.

İzmir’e yönelik baskılar, Meslek Fabrikası tartışmaları, CHP’li belediyelerin hizmetleri ve erken seçim çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, iktidara sert sözlerle yüklendi.

Konuşmasına İzmir’de geçirdikleri iki günlük programı değerlendirerek başlayan Özel, “Keyifli iki gün geçirdik. Ancak ardından İzmir’in Türkiye’de olumlu gündeme gelişini hazmedemeyenlerin saldırılarıyla bir kez daha muhatap olduk” dedi.

“BU BİR KAMU YARARI DEĞİL, ÇEKEMEMEZLİK HALİ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Fabrikası’na yönelik sürece tepki gösteren Özel, bunun siyasi bir müdahale olduğunu savundu.

Özel, “Mecliste daha önce uyarmıştık. Bu iyi niyetli bir yasama faaliyeti değil demiştik. Kamu yararı gözetilmiyor, burada açık bir çekememezlik hali var” diye konuştu.

Meslek Fabrikası’nın tarihsel geçmişine değinen Özel, yapının Cumhuriyet öncesinde un fabrikası olarak kullanıldığını, ardından Mustafa Kemal Atatürk tarafından kamuya tahsis edildiğini söyledi. Daha sonra İzmir Belediyesi’ne devredildiğini belirten Özel, belediyenin tapudaki vakıf şerhini yıllar önce önemli bir bedel ödeyerek kaldırdığını ifade etti.

Özel, “Bugün burada 531 kurs veriliyor. On binlerce kursiyer eğitim alıyor, binlerce insan mezuniyet sonrası iş sahibi oluyor. Tam anlamıyla sosyal demokrat belediyeciliğin örnek projelerinden biri” dedi.

“DEVLETİN POLİSİYLE GELİP KUŞATIYORLAR”

Meslek Fabrikası’na yönelik müdahalelerin İzmir halkına zarar verdiğini söyleyen Özel, iktidarın seçim döneminde İzmir’e farklı mesajlar verdiğini ancak seçim sonrasında tavrının değiştiğini ifade etti.

Özel, “Seçim zamanı İzmir’e gelip ‘İzmir’i seviyoruz, yaşam tarzına saygılıyız’ diyenler seçimde kazanamayınca bu şehre husumet duymaya başladı. Devletin polisiyle gelip bu alanı kuşatanlar, hizmeti durdurmaya çalışanlar İzmir’in kamu yararına çalışan kurumlarını hedef alıyor” dedi.

Meslek Fabrikası’nın şu anda yaklaşık 300 milyon liralık araç ve ekipmanıyla birlikte kullanılamaz hale getirilmeye çalışıldığını belirten Özel, “İzmirlilere hizmet vermeye devam edecek bir merkezi durduruyorlar. İçindeki malzemeleri boşaltmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

“GALATA KULESİ VE YEREBATAN SARNICI’NI ÖRNEK GÖSTERDİ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi döneminde yapılan restorasyon çalışmalarını örnek veren Özel, Galata Kulesi ve Yerebatan Sarnıcı üzerinden iktidarı eleştirdi.

Özel, “Yerebatan Sarnıcı eskiden kimsenin giremediği, kötü kokan bir yerdi. Ekrem İmamoğlu ve Mahir Polat’ın vizyonuyla büyük bir restorasyon yapıldı. Şimdi dünyanın dört bir yanından turist geliyor, ciddi gelir elde ediliyor. Aynı şekilde Galata Kulesi de İstanbul’un önemli gelir merkezlerinden biri olmuştu” dedi.

Bu gelirlerin CHP’li belediyeler tarafından oluşturulmasının iktidarı rahatsız ettiğini savunan Özel, “Bunlar kaynak yaratıyor diye geçmişinde vakıf izi olan yerlere el koymaya başladılar” ifadelerini kullandı.

“İZMİR’DE DEĞİŞİM TALEBİ GÖRÜLDÜ”

31 Mart seçimlerinde İzmir’de değişim isteğinin açık şekilde ortaya çıktığını belirten Özel, CHP’nin genç ve kadın belediye başkanlarıyla yeni bir yönetim anlayışı oluşturduğunu söyledi.

Özel, “Cumhuriyet tarihinde İzmir’de toplam altı kadın belediye başkanı vardı. Bugün CHP’den sekiz kadın belediye başkanı görev yapıyor. İzmir gençleşme istiyordu. Şu anda 11 genç belediye başkanımız görevde” dedi.

CHP’li belediye başkanlarının yoğun şekilde çalıştığını söyleyen Özel, “Bu belediye başkanları milletten takdir görüyor ama hükümetten baskı görüyor” diye konuştu.

BAYRAKLI’DAKİ HİZMETLERİ ANLATTI

Bayraklı Belediyesi’nin çalışmalarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Özel, ilçede yapılan altyapı ve sosyal belediyecilik hizmetlerini anlattı.

Özel, “33 bin ton asfalt serildi, 35 bin metre kilit parke döşendi, 6 bin metre kaldırım yapıldı. Girilmez sokaklar girilebilir hale geldi. Kent Lokantaları hizmet veriyor, emekliler için Baharevi açıldı, yeni parklar kazandırıldı” dedi.

Kadın Danışma Merkezi’nin 2 bin 800 kadına hizmet verdiğini belirten Özel, düzenli sosyal yardım alan hane sayısının da arttığını söyledi.

“38 YENİ ARAÇLA BELEDİYE TASARRUF SAĞLAYACAK”

Tanıtımı yapılan 38 yeni hizmet aracının önemine değinen Özel, araçların belediyenin öz kaynaklarıyla hizmet üretmesini sağlayacağını ifade etti.

Özel, “AK Parti döneminde bu işler dışarıdan ihale edilirdi. Şimdi belediye kendi araçlarıyla hizmet verecek. Böylece hem tasarruf sağlanacak hem istihdam yaratılacak” dedi.

“FERDİ ZEYREK’İN ADI ÇOCUKLARIN DİLİNDE YAŞAYACAK”

Konuşmasında hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i de anan Özel, açılan spor kompleksinin önemli bir vefa örneği olduğunu söyledi.

Özel, “Çocuklar evden çıkarken ‘Anne ben Ferdi Zeyrek’e gidiyorum’ diyecek. Onu çocukların yüreğinde yaşatmanın en anlamlı yolu budur” ifadelerini kullandı.

Özel ayrıca Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek ile birlikte törene katıldığını belirterek, Zeyrek ailesinin CHP için büyük anlam taşıdığını söyledi.

“802 KREŞ, 78 ÖĞRENCİ YURDU AÇILDI”

CHP’li belediyelerin sosyal projelerine de değinen Özel, kreş ve öğrenci yurdu hedeflerini anlattı.

Özel, “Beş yılda bin kreş hedefi koyduk. Daha 25 ayda 802 kreş açıldı. 100 öğrenci yurdu hedefinin ise 78’i tamamlandı. Kent Lokantası sayısı 172’ye, halk market ve halk mandıra sayısı 173’e ulaştı” dedi.

Sosyal yardımların önceki dönemlere göre büyük oranda arttığını belirten Özel, “CHP gelirse sosyal yardımlar kesilir diyorlardı. Şu anda sosyal yardımlar 4,6 katına çıktı” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE ÇARPIK BİR ZİHNİYETİN İŞGALİ ALTINDA”

Konuşmasının son bölümünde iktidarı sert sözlerle eleştiren Özel, Türkiye’nin demokratik açıdan büyük sorunlar yaşadığını söyledi.

Özel, “Bugün ülke çarpık bir zihniyetin işgali altındadır. Sandıkla gelmiş ama sandıkla gitmek istemeyen bir anlayış var. Yenemediği rakiplerini operasyonlarla ortadan kaldırmaya çalışıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a erken seçim çağrısı yapan Özel, “Madem bize yönelik bu kadar suçlama yapıyorsunuz, hodri meydan. Getirin sandığı milletin önüne. Millet size mi inanıyor bize mi görelim” diye konuştu.

Özel, “Patron ne sensin ne benim. Patron millettir. Millet ne derse o olacak” ifadelerini kullandı.

CEMİL TUGAY: MİLLET BAHÇESİNİ YAPIN DA GÖRELİM!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay iktidara yüklenerek, "Yukarıda bakımsız alan var, hükümet tarafından millet bahçesi olarak ayrılmış Hazineye ait alan. Bize engel olmak için her şeyi yapıyorsunuz. 2025 yılında 951 milyar vergi toplayıp 31 milyarlık yatırım yapmışlar. Böyle bir belediyeniz var, Millet Bahçesini de yapın da görelim. Yapmalarını isterim." dedi.

"İZMİR’E VEREMEDİKLERİ DEĞERİ GÖRÜYORUZ"

İzmir’e hizmet getiriyoruz diyorlar, geçenlerde İzmir Fen Lisesi Bahçesi düzenlendi, bunun açılışı için Milli Eğitim Bakanı geldi, yanında iktidarın milletvekilleri ile il başkanı vardı. Ellerine sağlık demek isterdim ama sahte durumla karşı karşıyayız. Orayı yapan özel bir şirket, fikir sahip, proje, uygulamayı yapan onlar. Ceplerinden tek kuruş harcamadılar. 32 okul daha yapacağız diyorlar, onu da özel firma yapacak. Bunu utanmadan biz yaptık diye anlatmaya çalışıyorlar. Bu şehre vermedikleri değeri görüyoruz. Halkımız biz sizin içinizden çıktık, İzmir’in boynunu hiçbir zaman eğdirmeyeceğiz”

ZEYREK: “O GÜN AYAKTA DURAMIYORDUM”

Ferdi Zeyrek Vakıfı Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Zeyrek, “Bugün Bayraklı’da Ferdi Zeyrek Spor Kompleksi açılışında olmak hem özel hissettiriyor hem de duygulanıyorum. Ferdi’nin vefatından kısa süre sonra çocuklarımız adına düzenlenen turnuvaya katıldı. O gün ağlayarak, zor ayakta durarak başkanımla beraberdik. Başkanımızın önce futbol turnuvası, ardından da bu yapıyı eşimin adına Bayraklı’ya kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Genel Başkanımız Ferdi’nin dostu, yol arkadaşı, çocuklarımızın amcası ve benim ağabeyim. Bu süreçte kendimizi hiç yalnız hissettirmediği, dostluğu, vefası, samimiyeti için hepinizin huzurunda çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü