USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Özgür Özel: Siyaset tarihinin en fena sürecini yaşadık!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü için gittiği Gaziantep İslahiye'de, “Bir daha tüm ülkemizin böyle bir acı ile karşı karşıya kalmamasını diliyorum. Bize düşen bütün tedbirlerimizi almak, dirençli kentler yaratmaktır” dedi.

Özgür Özel: Siyaset tarihinin en fena sürecini yaşadık!
06-02-2024 19:52
06-02-2024 19:58
GAZİANTEP
Google News

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü için gittiği Gaziantep İslahiye'de, “Bir daha tüm ülkemizin böyle bir acı ile karşı karşıya kalmamasını diliyorum. Bize düşen bütün tedbirlerimizi almak, dirençli kentler yaratmaktır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Gaziantep İslahiye'de konteyner kentte yaşayan depremzede yurttaşları ziyaret etti.

Özel, “Dünyanın en güzel memleketinde, dünyanın en yiğit, en mert, en güzel insanlarının yaşadığı bu memlekette her bir canımızın kıymetini hep birlikte bilmek durumundayız. Bunun için tüm siyasi partiler, üzerine düşen görevi yapmak zorunda, yerel yönetimler yapmak zorunda, iktidar yapmak zorunda, muhalefet yapmak zorunda” dedi.

Özel, ziyaret sırasında depremde hayatını kaybedenler için dualar okundu.

"JAPONYA’DA KİMSENİN BURNU BİLE KANAMIYOR"

Özel, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Geçen sene bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihinin acısını hep birlikte yaşadık. Bütün bir millet olarak da hep birlikte bunun altından kalkmaya çalıştık. Ben, böyle bir günde, böyle bir süreçte kesinlikle siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Onun için depremde bütün ülkemizde, özellikle depremden etkilenen 10 ilimizde hayatını kaybeden, resmi rakamlara göre 50 binin üzerindeki bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelerin, sizlerin şahsında bir kez daha başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızı Allah'tan şifa diliyoruz. Bir daha hem Gaziantep'imizin, hem Türkiye’mizin böyle bir acıyla karşılaşmamasını temenni ediyorum. Hepimizin görevi depreme karşı bütün tedbirlerimizi almak, dirençli kentler yaratmaktır. Çok büyük depremler oluyor Japonya’da ama kimsenin burnu bile kanamıyor."

"Bizim insanımızın hayatı, Japonya'daki insanların hayatından değersiz değil. Dünyanın en güzel memleketinde, dünyanın en yiğit, en mert, en güzel insanlarının yaşadığı bu memlekette her bir canımızın kıymetini hep birlikte bilmek durumundayız. Bunun için tüm siyasi partiler, üzerine düşen görevi yapmak zorunda, yerel yönetimler yapmak zorunda, iktidar yapmak zorunda, muhalefet yapmak zorunda. Bir daha böyle acılar yaşamamayı temenni ederek, bu gece Miraç Kandili. Kandilinizi kutluyorum. Miraç, peygamber efendimizin Hz. Muhammed'in ilahi mertebeye yükseldiği gündür. Geçen sene bugün yataklarına ertesi gün kalkıp evlatlarının rızkını sağlamak için, bu millete, devlete hizmet etmek için gözlerini yummuş olanlar bir daha gözlerini açamadılar. Onlar da allah katına yükseldiler. Allah onların da şehadetini kabul etsin. Hepinizin başı sağolsun.”

`KONUTSORUNU BU YIL SONUNA KADAR DA BİTMEYECEK´

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İslahiye´deki programının ardından Nurdağı ilçesine geçerek konteyner kenti ziyaret etti. Özgür Özel, burada, alanda kurulan platforma çıkarak konuşma yaptı. Özgür Özel depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen verilen sözlerin tutulmadığını ve insanların konutlara ulaşamadığını ifade etti. Konut sorununun bu yılın sonuna kadar da çözülemeyeceğini söyleyen Özel, "Geçen sene Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketini yaşadık. Büyük kayıplar verildi. 11 ili etkiledi. 10 ilde kayıplar oldu. 5 ilde çok ciddi kayıplar oldu. Gaziantep´imizde de özellikle Nurdağı´nda çok ciddi kayıplar oldu. Hem İslahiye´de hem Nurdağı´nda çok büyük acılara şahitlik ettik. O günden bugüne bir yıl oldu maalesef sorunlar çözülmedi. Verilen sözler tutulmadı. Bir yıl sonra herkes evine girecekti. Bugün 100 kişiden 2,5 kişi evine kavuştu, 3 bile değil. 97 kişi ya çadırda ya konteynerlerde yaşamak zorunda kalıyor. Bunun biran önce giderilmesini ümit ediyoruz. Ama bu yıl sonuna geldiğimizde de rakam yüzde 10´a varacak. 10 kişiden 9´u yine barınma sorunu yaşıyor olacak. Böyle geçici konteynerlerde çadırlarda ömür sürmez. Kalıcı konutlara mutlaka ulaşılması gerekiyor" ifadelerinde bulundu.

Resim

'SİYASET, ŞANTAJA TANIKLIK ETTİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ı eleştiren Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Siyaset bir yandan da şantaja tanıklık etti. Dünya siyaset tarihinin en fena sürecini yaşadık. Ülkenin başındaki Cumhurbaşkanı, Hataylıların gözlerinin içine baka baka iktidardan değilseniz hizmet gelmez. Geldi mi, gelmedi dedi. Oyu bize verin ki gelsin dedi. Burada büyükşehir de AK Parti´de. Belediye de orda. Ama Hatay ile buradaki rakam arasında bir değişen yok. Burada da konutlar bitmedi. Burada da verilen konut sözü 2,5 değilse 3´tür. İşin bu tarafı gerçek dışı tutarsızlık ancak Hatay´da bir şantaj yapılıyor. Adıyaman da ortada, Kahramanmaraş da ortada. Ama Hatay´a gidip belediye bizden olsaydı böyle olmazdı diyebiliyorlar. Bunun vicdani bir durumu yok. Bunu ayıplamaktan başka bir söz bulamıyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü