USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Özgür Özel, 'Lütfü Savaş'la devam' kararını anlattı

Halk TV'de 'İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah' programına katılan Özel, Hatay'da süreci kötü yönettikleri görüşüne katılmadığını söyledi.

Özgür Özel, 'Lütfü Savaş'la devam' kararını anlattı
22-02-2024 11:27
22-02-2024 11:28
ANKARA
Google News

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay için yaptıkları anketlerde Lütfü Savaş isminin çıktığını belirtti, ayrıca Balıkesir için İYİ Parti lideri Akşener'den destek beklediklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, depremde yaşanan yıkımın sorumlularından biri olarak görülen ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday gösterilmesi bu sebeple tepki çeken Lütfü Savaş'la ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Halk TV'de 'İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah' programına katılan Özel, Hatay'da süreci kötü yönettikleri görüşüne katılmadığını söyledi.

"Memleketim Manisa, oradaki bütün dengeleri biliyoruz. Memnuniyet anketimizi yaptık, adayı ilan ettik geçtik. Manisa'da ince eleyip sık dokuyacak bir durum yok. Ama Hatay yanlış yapamayacağımız bir yer. Hatay'da sadece siyaset yapmıyoruz. Hatay'ın bir travmasına anlayış gösteriyoruz. Hatay'ın duyguları var. Manisa'da bir anket yaptık, Hatay'da beş anket yaptık" diyen ana muhalefet partisi lideri, şöyle devam etti:

"Hatay'a üç farklı heyet yolladık. Hatay Büyükşehir, Türkiye'de Hatay'ı aşan bir noktaya geldi. Çünkü kendisi de depremzede olan belediye başkanımız, depremin ilk günlerinde yaşadığı travma, burnunun dibinde bir sürü mikrofon, bir mikrofona bir söz söylemiş büyüdü büyüdü bazı laflar. Hatay'da biz yüzde 20-30 arası oy alabiliyorken, Hatay'da önemli bir mücadele veren bir belediye başkanı var, bizim yaptırdığımız bütün anketlerde CHP'nin gösterebileceği en iyi aday. Bir yandan da belediye başkan adayımızın değişmesi yönünde sosyal medyada, 6 Şubat'ta Hatay'a gittik orada birtakım talepler var. İki karardan birini vereceksiniz.

Bir tarafta Suzan Şahin, enkazın başında günlerce uykusuz ağlaya ağlaya bütün komşularını kurtarmaya çalıştığını görmüşüm. Son gün bir anket daha yaptık. Ankette Lütfü Savaş çıktı. Milletvekilleri, CHP'nin örgütleri 'Bu seçimi Lütfü Savaş'la alırız' dedi. Kendi taahhüdü, "Ben Hatay'ı AKP'ye bırakmayacağım, kazanacağım, bundan emin olabilirsiniz" dedi. Düşündük, taşındık, verdiğimiz karar Lütfü Savaş'la devam etme şeklinde oldu. Ben bu kararın bu kadar ince eleyip sık dokunarak olmasını kötü süreç yönetimi olarak düşünmüyorum.

Hatay'ın kaderi, Hatay'ın muhalif seçmenlerinin elinde. AKP'yle CHP kafa kafaya yarışıyor. 10 puan muhalif partilerde oy var, 20'ye yakın da kararsız veya protesto seçmen var. Bu seçmen, seçimin kaderini belirleyecek.

Lütfü Savaş'ı aday yapmayayım da Hatay'ı AKP mi alsın? Lütfü Savaş kazanıyor seçimi. Hatay'da kazanmak ve Hatay'ı AKP'ye teslim etmemek için yaptım.

MERAL AKŞENER'DEN DESTEK BEKLEDİKLERİ ŞEHRİ AÇIKLADI

Bu seçimde şu gerçeği görüyorum. Yüzde 10, yüzde 10, yüzde 20'lik kendiliğinden bir destekten mahrum olduğumuzun farkındayım. Ancak oy oranında da bir artış bekliyorum. Belediyelerde elimizdeki 11 belediyenin tamamını korumak istiyoruz, üstüne yeni belediyeler ekleyeceğiz. İlk akla gelen Bursa. Bursa'da çok iyi gidiyor her şey. Aslında Balıkesir, çoktan hak ettiğimiz bir seçim. Geçen seçim Ahmet Akın adaydı ve kazanmaya gidiyordu. İYİ Parti Balıkesir'i istedi. Ağlaya ağlaya Ahmet Akın'ı çektik. Bir başkası istedi, oraya koyduk. O kişi hem seçimi kaybetti hem AKP'ye geçti. Aslında çok değer verdiğim, ablam dediğim sevgili Meral Akşener. Siyasetin dışında da abla kardeş gibi olduk. O bir gün şöyle bir şey söylemişti. Ben o jesti hep bekliyorum yani... Ahmet Akın oradaydı, saygılı bir şekilde duruyordu. "Bunların hiçbirine borcum yok ama sana bir borcum var Ahmet, ben o borcu bir gün öderim" dedi. Ahmet Akın kazandığı seçimi 'genel başkanlarımız istiyorsa çekilirim' dedi, ağlaya ağlaya bıraktı, ağlaya ağlaya Balıkesir'i verdik. Büyükşehir adayı yaptıkları kişi kötü bir kampanyayla seçimi AKP'ye verdi ve sonra da AKP'ye geçti. Şunu bekliyorum Meral Hanım'dan, şunu bekliyorum, "Benim geçmişten bu kardeşime ve Balıkesir'e bir borcum vardı, ben gereğini yapıyorum" der mi? Ben bunu Balıkesir ve Ahmet Akın için bekliyorum. Benim tahminim böyle bir şey der. Şimdi Balıkesir'le ve Ahmet Akın'la helalleşme zamanı. Bence sayın genel başkan bunu yapar.

'İZMİR DEĞİŞİM İSTİYORDU, BUNU GERÇEKLEŞTİRDİK'

İzmir CHP'nin amiral gemisi olan bir yer. Biz İzmir'de ikinci yüzyılın devrimini yaptık. Aday gösterilmeyen arkadaşlarla telefonla görüştüm, kırgınlıklar olabilir, hak da veriyorum. Kimseyi kötü olduğu için aday yapmadık değil. Biz İzmir'in beklenti anketlerine baktık. İzmir bir değişim istiyor. İzmir, notu en kıt seçmen. Çünkü çok haklılar. Yıllardır partiyi sırtında taşıyor seçmen. İzmir, bir değişim istiyordu, biz bunu gerçekleştirdik. 9 tane kadın. Bugüne kadar İzmir'de 6 kadın belediye başkanı olmuş. Biz 9 kadın aday gösterdik. 9'u da seçilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü