CHP Lideri Özgür Özel, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'yla arasında ayrılık olduğu yönündeki iddiaları reddetti. İmamoğlu'nu bu hafta ziyaret etmeyi planladığını belirten Özel, "Ekrem İmamoğlu'nu bırakmam, Mansur Yavaş olmadan da yol yürümem" dedi.
Gazeteci Aytunç Erkin'in aktardığına göre; Özel son bir haftadır iktidar çevrelerinde dile getirilen "İmamoğlu'yla uzun zamandır görüşmediği" iddialarına ilişkin, geçen hafta ziyaret planladığını ancak programların çakışması nedeniyle bunun gerçekleşmediğini söyledi.
"BU ÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK"
Özel, "Geçen perşembe günü izin istedim ancak duruşması vardı olmadı. Cuma günü de benim programım vardı. İnşallah bu cuma gideceğim görüşmeye olmazsa pazar günü" ifadelerini kullandı.
İki isim arasında ayrılık olduğu yönündeki iddialara ilişkin soruyu yanıtlayan Özel, "Özgür Özel, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ayrılamaz. Bu üçlü Türkiye'nin kaderini değiştirecek. Ekrem İmamoğlu'nu bırakmam, Mansur Yavaş olmadan da yol yürümem" diye konuştu.
"YENİ PARTİ İÇİN DEĞİL"
Erkin'in aktardığına göre, kulislerde konuşulan "20 Temmuz" ve "24 Temmuz" tarihlerinin yeni parti hazırlığıyla ilişkilendirilmesine de değinen Özel, söz konusu tarihler için, "Bunlar kritik tarihler. Adli yıl sonu ve iki dönem kurultay yapmama tarihi. Ama partiden gidiş ya da yeni kuruluş için değil" dedi.






