USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Özgür Özel'den İmamoğlu açıklaması

İmamoğlu, bugün yaptığı açıklamada İstanbul adaylığına ilişkin mesajlar verdi ve CHP'nin içinde göreve hazır isimler olduğu bunlardan birinin de Özgür Özel olduğunu söyledi. Özel ise "Bu karar İstanbul'a da Türkiye'ye de iyi gelecek" yanıtını verdi.

Özgür Özel'den İmamoğlu açıklaması
15-08-2023 16:06
15-08-2023 16:08
GAZİANTEP
Google News

CHP'deki değişim tartışmasının ana aktörü İmamoğlu, bugün yaptığı açıklamada İstanbul adaylığına ilişkin mesajlar verdi ve CHP'nin içinde göreve hazır isimler olduğu bunlardan birinin de Özgür Özel olduğunu söyledi. Özel ise "Bu karar İstanbul'a da Türkiye'ye de iyi gelecek" yanıtını verdi.

28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinden sonra CHP içinde başlayan değişim tartışmalarının ana aktörü konumundaki İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün basın toplantısı düzenledi.

Yaptığı açıklama yakından takip edilen İmamoğlu, “İstanbul için yola çıkıyorum” dedi. İmamoğlu, gazetecilerden gelen bir soru üzerine CHP Genel Başkanlığı için adı geçen bir başka ismi andı ve “CHP’nin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlar göreve hazırdır. Bunlardan birisi, Özgür Özel’dir” dedi.

‘KISA VADEDE İSTANBUL’A UZUN VADEDE TÜRKİYE’YE İYİ GELECEK’

Değişim tartışmalarının bir diğer aktörü olan ve kulislerde İmamoğlu ile düzenli görüş alışverişinde bulunduğu konuşulan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, İmamoğlu’nun açıklamaları sonrası Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’a konuştu.

Özel, “Ekrem Bey’in vermiş olduğu kararı son derece olumlu karşılıyorum. Bu karara en çok İstanbullular sevindi. Ama hepimiz bu karardan memnun olduk. Bu karar İstanbul’a da Türkiye’ye de iyi gelecek. Kısa vadede İstanbul’a uzun vadede Türkiye’ye iyi gelecek bir karar olarak yorumluyorum” dedi.

‘İMAMOĞLU’NUN SÖZLERİNİ BİR HAKKIN TESLİMİ OLARAK GÖRÜYORUM’

İmamoğlu’nun kendisine sorulan bir soru üzerine, “CHP’nin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlar göreve hazırdır. Bunlardan birisi, Özgür Özel’dir” ifadelerini kullanmasına ilişkin de Özel, “Bu sözleri bir hakkın teslimi olarak görüyorum ve kendisine teşekkür ediyorum. Sadece kendi adıma değil parti tarihini bilen, tertemiz tüm genç arkadaşlar adına da bir hak teslimi olarak görüyorum” değerlendirmesini yaptı.

‘SORUMLULUK ÜSTLENMEKTEN DE FEDAKARLIK YAPMAKTAN DA KAÇMAM DEDİĞİM NOKTADAYIM’

Özel, CHP’deki değişim tartışmalarında durduğu noktanın değişip değişmediğiyle ilgili ise “Şu anda hep birlikte süreci takip ediyoruz. Sorumluluk üstlenmekten de fedakarlık yapmaktan da kaçmam dediğim noktadan ileride ya da geride değilim, aynı noktadayım. Bu dönem yapıcı ve aktif tutum alma dönemi” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü