USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a: Kol kola Filistin'e gidelim...

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Özel "Türkiye'deki tüm siyasi parti liderlerini al, kol kola Filistin'e gidelim. Türkiye'nin duruşunu dünyaya gösterelim" dedi.

Özgür Özel'den Erdoğan'a: Kol kola Filistin'e gidelim...
28-11-2023 14:18
28-11-2023 21:34
ANKARA
Google News

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Özel "Türkiye'deki tüm siyasi parti liderlerini al, kol kola Filistin'e gidelim. Türkiye'nin duruşunu dünyaya gösterelim" dedi.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

24 Kasım benim için benim için çok anlamlı bir gündü. O gün erken başladım, İstanbul'da havaalanına giderken öğretmenlerimizin günün kutlayarak başladım. 4 sendikamızın temsilcileriyle konuştum. Meslek haklarının daha iyi yapabilmeleri ve özlük haklarının yerine getirebilmesi için konuştum. 100 öğretmenden 23ü 2. ek bir iş yapmak zorunda. Bir öğretmenlik meslek kanununun mutlaka iyileştirilerek yeniden düzenlenmesini, mülakatın mutlaka kaldırılmasını savunuyoruz. Yaparlarsa yaparlar yapmazlarsa iktidara gelip biz yapacağız.

Tahir Elçi davasını sürüncemede bırakıyorlar. Dinlenmesi gereken tanıklar dinlenmiyor. Deliller karartılması için bir el devreye girmişti. Bir grup arkadaşımız, Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi'nin davası için Diyarbakır'da.Sevgili Türkan Elçinin içinde yanan ateş elbette sönmeyecek. Ama sonuna kadar takipçisi olacağız. O eller yargılanana kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz.Bu olayla ilgili karanlıkta kalan her şeyin açığa çıkarılması için gereken her şeyi yapacağız.

Geçtiğimiz hafta İBB altyapı yatırımlarından örnekler vermiştim. İBB gibi CHPli belediye başkanları sosyal belediyeciliğin adeta kitabını yazmaya devam ediyorlar. Bugünkü örneğim ABB'den. Neler yapmış sosyal belediyecilikle ilgili, neler gördük neler. Çocuklar üşümesin diye bir kampanya var 3 yıldır devam ediyor. Tam 200 bin aileye doğalgaz ve kömür desteği veriyorlar. Kışın en soğuk 3 ayında 500'er lira yatıyor, 600 lira gelecekse fatura 100 lira ödüyorlar. Evinde doğalgazı olmayana birer ton kömür veriliyor. Çocuklar protein alsın diye 2 yıldır süren 200 bin yoksul aileye bir kilo et veriliyor.

Eğer CHP'li belediye seçerseniz 2 yılda bir kurbanlık koç kadar etten, karne hediyesinden, ödeyemediğiniz sınav parasını ödemeye koşacak sıcacık bir sosyal belediyecilik yapan belediye başkanınız olacak. Bunu Türkiye'nin dört bir yanında yaptığımızda CHP'li adayları seçtiğinizde bu sıcak el sizlere de uzanacak. Seçimde sosyal belediyecilik nedir diye gösteren CHP'li belediyelere oy atmaya davet ediyorum. Ankara'yı parsel parsel satanlar, güzel iyi dürüst insanlar yönetsin diye destek aldık.

Şimdi emekliye ikramiye konusu konuşuluyor. Tayyip bey bilmez, Mansur bey, 20 bin emekliye aylardır bin 250 TL veriyor. Bir kere daha bu desteği verdiğinde vaat edilen 5 bin TL'yi Mansur bey Ankara'da emeklilere vermiş olacak.

Biz bu belediyeleri sadece CHP'lilerin oyuyla kazanmadık. İstanbul'da, İstanbul İttifakı'yla, Ankara'da dürüst insanlar Başkent'i yönetsin diye destek aldık ve kazandık. Biz işbirliğine tüm siyasi partileri, güç birliğine davet ediyoruz.

ERDOĞAN'A FİLİSTİN ÇAĞRISI

Bosna Hersek'te yaptığım çağrıyı buradan da yapıyorum. Bosna Hersek'teki soy kırıma sessiz kalanlara, Filistin'de, Gazze'de yaşananlara sessiz kalmamak için şiddete dur demeye davet ettim. Buradan bir kez daha Filistin'deki zulmü durdurmak bütün solcuların, sosyal demokratların ve sosyalistlerin insani görevidir.

Çok millisiniz, çok yerlisiniz ya, Erdoğan tek başına sınır kapısına giderek orada bir şey yapmak yerine tüm siyasi partilerle oraya gitmeye ve orada gereken tavrı göstermeye seni davet ediyorum.

Gerçek bir sivil anayasa için elbette varız. Kadını, çevreyi gözeten kimseyi dışlamayan bir anayasaya ihtiyaç vardır. Ancak AKP'nin, MHP'nin mutfağında pişen bir anayasaya destek vermeyeceğimizi bir kez daha söylüyorum. 9 Kasım'dan bu yana Meclis'te anayasa nöbeti tuttuk. CHP, anayasaya sahip çıkma oturumunu bundan sonra Meclis'te sonlandırıp nasıl kitleselleştireceğimizi konuşup bunu Türkiye'nin gündeminde tutacağız.

Emekliler açlıkla sınanıyorlar, 7 bin 500 TL'lik emekli maaşı mutlaka asgari ücret seviyesine çıkartılmalı. Önergemizi Meclis'te oylatacağız. Orada kalkan elleri göreceğiz. CHP, emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi için ellerini kaldıracak. AK Partilileri bugün milletimiz bir kez daha görecek.

Plan Bütçe Komisyonumuz, bu 5 bin TL'nin bir kere değil her ay verilmesi için bir önerge hazırlıyor ve bunu da Meclis'in gündemine getireceğiz.

'SİZİN BU UYGULAMALARINIZ YÜZÜNDEN KÜRTLER DAHA AZ EŞİTTİR'

Bugün Devlet Bey, grup toplantısında sözlerimi eleştirmiş. Benim dediğim şu, Manisa'da hemşerilerimiz MHP'li bir belediye başkanını seçiyor. Mazbatasını alıp görevini yapıyor. Osmaniye'de de görev yapıyor. Ama Diyarbakır'da, Mardin'de, 54 merkezde Kürtler belediye başkanı seçiyor ama siz buralara kayyım atıyorsunuz. Bu yüzden Kürtler bu ülkede daha az eşittir. Camiler ibadethane kabul ediliyor ama Alevilerin Cem evleri ibadethane sayılmıyor. Aleviler de bu ülkede daha az eşittir.

Siz isteyin yarın Ülkü Ocakları sokağa çıkabilirler, Tayyip bey istesin Osmanlı Ocakları sokağa çıkabilir ama 1 Mayıs olur, sendikalar sokağa çıkamazlar. Bu ülkede muhalifler daha az eşittir Devlet Bey. Kendisi nazikçe telefon etti.

SOYUMU SOPUMU SORANLARA...

Bugün diyor ki bu soysuz iddia, o arkadaşları, o metni yazan arkadaşları Sinan Ateş'in de arkadaşları da çok iyi biliyor. O arkadaşlar bana soysuz demeye kalkıyorlarsa, Devlet bey, benim soyum Selanik'tir. Ayıptır söylemesi babamın babası üzerinden soyumuz 1880'lerde Üsküp'tedir. Soyumuz, Osmanlı'ya hizmet eden Makedonya'dır. Ben bu cümleyi ona yakıştıramadım. Devlet Bey'in çocuğu yok diye Tayyip Bey, "zürriyetsiz" demişti. Ben bunu hiç yakıştıramamıştım. Devlet Bey'in prompterina o ifadeyi yazanı, Devlet beye bizzat havale ediyorum.

Üye sayısında ciddi bir artış yaşıyoruz, tüm milletimizi baba evine, tapusu Mustafa Kemal Atatürk'te olan Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olmaya davet ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü