USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Özgür Özel’den Erdoğan’a ‘deste deste para’ yanıtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Isparta'da halk buluşmasında açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel’den Erdoğan’a ‘deste deste para’ yanıtı
15-03-2024 20:19
15-03-2024 20:51
ISPARTA
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Isparta'da halk buluşmasında açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasına, CHP’li isimlere başlatılan ‘para sayma’ soruşturmasına değinerek başlayan Özel, bu soruşturma üzerinden partilerini hedef alan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Isparta'da, "Ey Recep Tayyip Erdoğan, 2019’daki görüntüden bugüne böyle bir yalana sığınıyorsan vay senin haline. Yalan videoların Cumhurbaşkanısın. Montaj videoların Cumhurbaşkanısın. Montajlaya montajlaya bitiremediğin yalanlarla bu memlekette Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunu kirleten adamsın sen, yazıklar olsun" dedi.

Özel “Görüntüler 2019’dan. Diyorlar ki bir iki ay önce oldu.. Ne yapmışız; İstanbul il binasını satın alıyoruz, adam kapora istemiş, kaporanın sayıldığı yerin bürosu avukatı AK Partili. Avukat görüntüleri almış, sonra demiş ki bu görüntüleri para karşılığı size vereyim. Demişiz ki hiçbir çekinecek şeyimiz yok. Paranın geldiği yer belli verildiği yer belli alınan bina belli. Daha bugün diyor ki (Erdoğan) ‘Bu ittifak birkaç ay önce balya balya paralar topluyor’ diyor. Ey Recep Tayyip Erdoğan 2019’daki görüntüden bugüne böyle bir yalan sığınıyorsan vay senin haline. Yalan videoların Cumhurbaşkanısın sen. Montaj videoların cumhurbaşkanısın. Montajlaya montajlaya bitiremediğin yalanlarla, bu memlekette Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunu kirleten adamsın sen” diye konuştu.

"MAALESEF GİT GİDE BİRBİRLERİNE BENZİYORLAR"

Özel, şunları söyledi:

"Artık Türkiye’nin bütün demokratlarının bir safta toplanmasının sırası geldi. Çünkü bir tarafta birbirine benzeyen bir ittifak var. Her geçen gün hakaretler eden, küfreden tehdit eden depremzedelere bile şantaj yapan her geçen gün birbirine benzeyen ve Türkiye’de umudu müjdelemek, örgütlemek yerine korkuyu örgütleyen bir ittifak var. Maalesef git gide birbirlerine benziyorlar. Git gide sertleşiyorlar ama bir yandan işçinin, çiftçinin, memurun, emeklinin gönlündeki yerlerini tamamen kaybetmiş durumdalar.

Bir tarafta Cumhur İttifakı dururken, karşısında çok daha büyük bir ittifak var. Renklerini al yıldızlı al bayraktan alan Türkiye ittifakı var. Türkiye ittifakında ya da Isparta ittifakında sosyal demokratlar var ama yalnız değiller. Milliyetçi demokratlar var. Muhafazakar demokratlar var. Kürdü ile Türk’ü ile alevisi ile sünnisi ile bu güzel memlekette kim varsa Türkiye ittifakında var. Hep beraberiz ele eleyiz gönül gönüleyiz.

“TEK ADAM REJİMİNE İTİRAZ EDİYORUZ”

Şimdi görülüyor ki Adalet ve Kalkınma Partisi’nden seçilmiş beş yıldır Isparta’yı yöneten ve son dönemlerde de ortaya çıkanlarla gül kokulu Ispartta’yı kirlettikleri anlaşılan bir yönetim anlayışına karşı hepinizin sevdiği ‘Efsane başkan’ dediğiniz Atakan Yazgan, başa baş mücadele ediyor. Eski dosttan düşman olmaz. Geçmişte, meydanı birlikte doldurduklarımız, değişen bir şey yok saraya itiraz ediyoruz. Tek adam rejimine itiraz ediyoruz. Onlara kayıtsız, şartsız destek verenlere itiraz ediyoruz. Yoksulluğa, yokluğa itiraz ediyoruz. Elmacının, gül üreticisinin sesini duymayanlara itiraz ediyoruz. Emekliyi 10 bin liraya mahkum bırakanlara itiraz ediyoruz.

Herkes kendi partisine oy verirse AK Parti bir beş yıl daha devam eder. Ama o devamdan AK Partililer de memnun değil. Bir AK Partili belediye var kendisi göreve gelmiş ne yapması lazım. Her türlü işten güçten elini çekmesi lazım. Ne yapmışlar bir şirketin ismini değiştirmişler. Hisse devri yapmışlar Belediye başkanının ailesine hisseleri devretmişler. Belediyeden 32 milyon liralık ihaleyi almışlar. Yahu şehri emanet ettik sana böyle belediyecilik olmaz. Bu belediyecilik anlayışına karşı gözü tok, eli tok haramdan korkan çalışkan bir belediye başkanın istiyorsanız işte karşınızda Atakan başkan…

“BELEDİYE BAŞKANI, BELEDİYEDEN İHALE ALIYOR”

Isparta’da Belediye Başkanı, belediyeden ihale alıyor. Burana kadar kirin, pisliğin içine bvatmışsınız bir de CHP’ye rantiye zincirinden bahsediyorsunuz. Bu parti 46 yıldır iktidar değil ama buradalar. Onları bir arada tutan şey ne?  Rant değil, para değil, ihale değil, çıkar değil. Vatan millet bayrak sevgisidir.

“ONUNLA KAVGA EDECEĞİM AMA KİMLİK SİYASETİ ÜZERİNDEN DEĞİL”

Geçen seçimlerde bir yalan videoyla kafa kafaya olan seçimde kandırabildiğini kandırdı, haksız bir şekilde TRT’yi kullanarak Anadolu Ajansı’nı kullanarak, bütün televizyonları kullanarak yalan videolarla kampanya yaptı. Geçtiğimiz günlerde Tayyip beyin ekip yeni bir video yayınladı. Her tarafı kapatmışlar bir kişi para sayıyor. Görür görmez dedim ki ‘tamamını bulun.’ Görüntüler bulundu 2019’dan diyorlar ki ‘Bir iki ay önce oldu.’ Ne yapıyoruz? İstanbul il binasını satın alıyoruz. Adam kaparo istemiş. Kaporanın sayıldığı yerin bürosu, avukatı AK Partili. 

Avukat görüntüleri almış sonra demiş ki, ‘Bu görüntüleri para karşılığı sizse vereyim.’ demişiz ki, ‘Hiçbir çekinecek şeyimiz yok.’  Paranın geldiği yer belli, verildiği yer belli. Daha bugün diyor ki, ‘Bu ittifak birkaç yıl önce balya balya para topluyor’ diyor. Ey Recep Tayyip Erdoğan, 2019’daki görüntüden bugüne böyle bir yalana sığınıyorsan vay senin haline. Yalan videoların Cumhurbaşkanısın sen. Montaj videoların Cumhurbaşkanısın sen. Montajlaya montajlaya bitiremediğin yalanlarla bu memlekette Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunu kirleten adamsın sen, yazıklar olsun. Bunun canı bizimle kavga etmek istiyor… Isparta’dan onunla kavga edeceğim ama onun istediği gibi kimlik siyaseti üzerinden değil, emeklinin hakkı, emekçinin hakkı için kavga edeceğim.”

“HAK ETTİN BE KARDEŞİM”

Özgür Özel, emeklilerin geçim sıkıntısına hatırlatarak, şöyle devam etti:

"İliç’teki yabancı altın madeninin 222 milyon vergi borcunu silmiş. Yandaşa para var, beşli çeteye para var. Saray müteahhitlerine para var. Uçan saraya, yüzen saraya, kışlık saraya yazlık saraya 1500 odalı saraya para var. Emekliye gelince para yok. Ben siyasi rakiplerimi hiç yuhlatmam ama bu hesaba bakınca, bu kadar emekli yuhluyorsa hak ettin be kardeşim. Her şeye para emekliye para yok. Hacı amcam, ‘Bundan sonra güle taban fiyatı istiyoruz’ diyor. Bundan sonra gül üreticisinin güvencesi güle adil, makul bir taban fiyat vererek korunmasıdır. Bu talebi Meclis’te bir kez daha dile getireceğiz kanun teklifi vereceğiz.

Gençlerle ilgili şunu söyleyeyim. Türkiye’de gençlerin yüzde 31’i, ailesinin ekonomik durumu kötü olduğu için ve ailesinin barınma sorunu olduğu için, kayıt yaptıramıyor ya da yaptırdığı kayıtı donduruyor. Yüzde 62’si çeşitli ekonomik zorluklar çektiğini söylemiş. Yüzde 79’u telefon ve internete yeterince ulaşamıyorum diyor. Yüzde 56’sı yoksulluk yüzünden beslenemiyorum diyor. 4 gençten 3’ü yurtdışına gitme planı yapıyor."

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dün (11 Mart) CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin resen soruşturma başlatmıştı. 

Başsavcılıkça, bazı sosyal medya hesaplarında, "Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı" notuyla paylaşılan görüntülere ilişkin maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespit edilmesi amacıyla resen soruşturma başlatıldığı belirtilmişti. 

Soruşturma kapsamında eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, CHP İstanbul İl Başkanlığının eski basın danışmanı Can Poyraz ve İBB Meclis Üyesi ve İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş ifade vermişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü