USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Özgür Özel: Biz, İstanbul İttifakı’na güveniyoruz...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy-Sancaktepe- Sultanbeyli metro hattı Çekmeköy-Samandıra 1. Etap açılışında bir araya geldi.

Özgür Özel: Biz, İstanbul İttifakı’na güveniyoruz...
16-03-2024 18:26
16-03-2024 18:33
İSTANBUL
Google News

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy-Sancaktepe- Sultanbeyli metro hattı Çekmeköy-Samandıra 1. Etap açılışında bir araya geldi.

Çekmeköy- Samandıra Merkez arası 6,5 km ve 4 istasyondan oluşan 1.Etabı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İmamoğlu’nun katılımlarıyla düzenlenen halk buluşmasının ardından bugün açıldı. 

ÖZEL: “KİMSE SENİN ADIMINA BAKMAZ, GERÇEK RAKAMLARA BAKAR”

Açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Özel, “Türkiye'de her tartışma su kaldırır ama iki hesap şaşmaz. Bunlardan bir tanesi; altın hesabı şaşmaz. Bir şehre hizmet tartışılıyorsa, orada da ne kadar metro yaptığının hesabı şaşmaz. Birileri İstanbul'a hayran olduklarını, hizmetkar olduklarını, hizmet etmeye geldiklerini söyleyip, görevlerinden sonra ‘Biz bu kente ihanet ettik, bunda benim de suçum var’ demişken; o birilerinin 25 yılda İstanbul'a yaptıklarının neredeyse o kadarından fazlasını 5 yılda İstanbul'a yapan Ekrem başkanımızla ne kadar övünsek azdır” dedi. Özel, Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan adayı Murat Kurum’a da göndermede bulunarak “Onun (İmamoğlu) İstanbul'a yaptığı 65 kilometre metroyu, bir koridorda adımlayarak, kilometreyle adımı birbirine karıştırarak küçük göstermeye çalışanlar şuraya baksın: Kimse senin adımına bakmaz. Gerçek rakamlara bakar, görür ve hakkı teslim eder. Bak senin adımın o kadar ama Sancaktepe’ye bak; coşku ne kadar…” diye konuştu. 

“YURT YAPMAYA DA KREŞ YAPMAYA DA ANNELERE DE EVLATLARINI DA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“5 yıl önce İstanbul bir karar verdi” diyen Özel, şunları söyledi:

“İBB’yi ilk alacağımız anlaşıldığında, panik halinde yollara döküldüler. Dediler ki; ‘Eğer CHP kazanırsa, İSPARK'ı filanca terör örgütüne verir.’  Ama o günden bugüne hem İSPARK’ta hem bütün iştiraklerimizde ne kimsenin ekmeğine dokunduk ne ayrımcılık yaptık. Liyakate göre, gencecik insanları hangi siyasi görüşten olursa olsun, neye inanırsa inansın, nasıl giyinirse giyinsin ayırmadan, İstanbullu olmanın, bu memleketin bir evladı olmanın dışında hiç başka bir kritere bakmadan, Ekrem Başkan aldı, çalıştırdı ve büyük İstanbul hikayesini bu yüce gönüllülüğüyle, bu sevgisiyle başardı. 5 yıl önce İBB’de kreş yoktu. Çünkü onların ‘kadın’ diye bir derdi yoktu. Kadın evde oturacak, çocuk bakacak, hasta bakacak, engellisine bakacak ve yeri ev olacaktır. Oysa biz, kadının sosyal hayata katılmasını, çalışma hayatına katılmasını istiyorduk. Ekrem Başkan, İstanbul'da tam 100 tane ve Türkiye'de CHP’li belediyeler 300 tane kreş yaparak kazandırdılar. Şimdi anneler, güvenerek çocuklarını bırakacakları kreşlere sahipler. Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a öğrenciler geliyor. Barınma sorunu var. Türkiye'de yüzde 24 öğrenciye yurt verilebiliyor. İstanbul'da rakam çok daha aşağılarda, yüzde 10’larda. Yani devlet öğrenciyi buraya yolluyor ama barınma sorununu çözmüyor. Ekrem Başkan’a yetkiyi verdiğinizde, İstanbul'da öğrenci yurdu yoktu. Niye? Öğrenciler, yurt bulamayacaklar, onlara yurt veren birilerine gidecekler. Birtakım cemaatlerin, birtakım tarikatların yurduna gidecekler. Oysa bu evlatlar, hepimizin evlatları. Ekrem Başkan İstanbul'da 14 tane, CHP'li belediyeler Türkiye’de 61 tane yurt yaptılar. Yurt yapmaya da kreş yapmaya da annelere de evlatlarını da sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

“ATANAMAMIŞ DEĞİL TAYYİP ERDOĞAN’IN SAHİP ÇIKMADIĞI ÖĞRETMENLER VAR

Meydanda pankart açarak seslerini duyurmaya çalışan atanamayan öğretmenlerin sorunlarına da dikkat çeken Özel, “Diyorlar ki ‘Biz, devletin sözüne inanamayacak mıyız?’  Geçen seçimlerden önce çıktılar, ‘Mülakatı kaldıracağız’ dediler. Şimdi mülakatı kaldırmıyorlar. AK Parti'ye oy vermek yetmez, hatta üye olmak yetmez; torpilli AK Partilileri mülakatta alıyorlar, vatandaşın çocuklarını eliyorlar. Öğretmenlere mülakatsız atama istiyoruz. Göreve atanmamış öğretmenlere diyoruz ki; bunlar size sahip çıkmayacaklar.’ Size ‘atanamayan öğretmen’ diyorlar. Öğretmenin ne günahı var da atanamamış? Atanmayan öğretmen, Tayyip Erdoğan'ın sahip çıkmadığı öğretmen, Tayyip Erdoğan'ın mülakatla elediği öğretmen, ayrımcılık yaptığı öğretmen var” diye konuştu. 

“EMEKLİLERİN CEBİNDEKİ 5.5 ÇEYREK ALTIN SEÇİM SANDIĞINDA KAYBEDİLDİ”

Yerel seçime 15 gün kaldığını hatırlatan Özel, “Büyük bir zafer, büyük bir başarıya doğru adım adım gidiyoruz. Meydanlar dolu, heyecanlı, meydanlar sabırsız. Bu ülkede büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. Büyük sorunlar yaşanıyor” dedi. Emeklilerin yaşadığı ekonomik krize dikkat çeken Özel, en düşük emekli maaşı olan 10 bin lirayı alan vatandaşları, “Türkiye’nin en büyük korosu” olarak niteledi. “AKP iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı tam 8 sekiz çeyrek altın alıyordu” diyen Özel, “Bugün 10 bin lira, 2.5  çeyrek altın alabiliyor. Emeklilerin cebinden her ay 5.5 çeyrek altın kayboluyor.  Ey emekliler, değerli büyüklerim; 5.5 buçuk çeyrek altını düşürdüğünüzü, kaybettiğiniz yerde arayın. Bir altın kaybedilse geçtiğiniz yolda ararsınız. Siz 8 çeyrek altınlık emekli maaşı alıyorken, bu 2.5’e indiyse, bunu siz bir seçim sandığında kaybettiniz. Recep Tayyip Erdoğan'ın geldiği, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin geldiği seçim sandığı, sizin cebinizden aylık 5.5 çeyrek altına aldı. Kaybedilen şey, yitirildiği yerde aranır. O zaman madem sandıkta kaybettik, hakkımızı sandıkta arayacağız” ifadelerini kullandı. 

ÖZEL’DEN İMAMOĞLU’NA: “İSTANBUL İTTİFAKI’NIN MİMARI, İSTANBUL İTTİFAKI’NIN EVLADI”

“Konuşmasının sonunda seçmene ittifak çağrısı yapan Özel, şunları söyledi:

“Geçen seçimlerde bizim İstanbul'da ve Türkiye'de ittifaklarımız vardı. Sürsün istedik. Ama saygı duyduğumuz gerekçeleriyle ittifakın dışında kaldılar. İttifakın dışında yöneticiler kalabilir. Ancak geçen sefer İstanbul'u kazanan ne CHP'ydi ne sadece Millet İttifakı'ydı. Emin olun, İstanbul İttifakı’ydı. Talandan sıkılmış, israftan bıkmış, israf yerine hizmet isteyen, pazarlanmak yerine güler yüz isteyen, İstanbul'un tepesinde helikopterle uçup Katarlılara, Arap şeyhlerine arsa verenler yerine, İstanbul için gece gündüz koşturanlara, İstanbullular görevi verdi. Şimdi o ittifaktakiler değişmedi. O ittifaktaki sosyal demokratlar duruyor. O ittifaktaki milliyetçi demokratlar var. Yakasında, gönlünde, gözünde güneş açanlar var. İyi insanlar var. Onlar duruyor. Muhafazakar demokratlar var. Haramdan ve yalandan korkan, bu olanlara inanamayan muhafazakar demokratlar var. İstanbul İttifakı’nda Türk’ü var, Kürt'ü var, Laz'ı var, Çerkez’i var, göçmeni var. Bütün demokratlar var. Biz, İstanbul İttifakı’na inanıyoruz. İstanbul İttifakı’na güveniyoruz. İstanbul İttifakı’nın mimarı, İstanbul İttifakı’nın evladı, İstanbul'un 5 beş yılında emeği olan, gözünü asla ve asla kıymıktan sakınmayan, sizin için çalışan bir evladımız var. Türkiye'nin umudu, İstanbul'un gururu Ekrem İmamoğlu var. Ona güveniyoruz. Size inanıyoruz. Ekrem Başkan’ı ve İstanbul'u, size emanet ediyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü