USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Özgür Özel'den İYİ Parti'nin kararına yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel'den İYİ Parti'nin kararına yanıt
05-12-2023 13:52
05-12-2023 18:41
ANKARA
Google News

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda değerlendirmelerde bulundu. Yerel seçim gündeminin ısındığı, İYİ Parti'nin 31 Mart'a ilişkin CHP'nin iş birliği teklifini Genel İdare Kurulu'nda oy çokluğuyla reddettiği süreçte Özel, gündeme ilişkin konuştu.

Özel, İYİ Parti'nin CHP'nin 'iş birliği' teklifini reddetmesin ardından ilk kez konuştu. Özel, 'Eski dosttan düşman olmaz' diyerek, ittifak arayışını toplumsal tabana yayacaklarını söyledi.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

CHP'Lİ VEKİLLER YURTLARA GİDECEK

Yurtlarda yaşananların ardı arkası kesilmiyor. Asansör kazası, trafik kazası, yemek zehirlenmeleri... Gölge bakanımız ve 10 vekilimizi görevlendirdik, komisyon oluşturduk. İllerdeki KYK yurtlarına gidecekler. Şikayet hattı oluşturacağız, konunun ilgilisi kimse onunla yurt meselesine müdahale edeceğiz. Neden asansör arızaları peşi sıra geliyor? Çünkü bu iktidar bilerek ve isteyerek pek çok yatırıma imkan buldu. Yol, köptü, otoyol yaptırdı ama yurt yaptırmadı. Çünkü öğrencilerimiz cemaatların, tarikatların kucağına düşsün diye gencecik çocuklar kindar nesil olarak yetiştirilsin diye. CHP sorunu biliyor, bunun peşini bırakmayacağız.

YEREL SEÇİM MESAJI KONUŞMANIN SONUNDA 

(CHP'nin Antalya Kampı) Kurultay tartışmalarını geride bıraktık. Bundan sonraki parti ve yerel yönetim stratejimizi konuştuk. Elbette merak edilen konu dün yaşanan gelişmeler, CHP'nin yol haritası... Bunlara konuşmanın sonunda değineceğim.

KADIN TEMSİLİNDE ÖZ ELEŞTİRİ

- Bugün 5 Aralık, 1934 yılında TBMM'de yapılan düzenlemeyle kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi. Bu düzenlemeden sonra 1935'te Meclis'e 18 kadın milletvekili girdi. Bu düzenlemeye liderliğiyle yol açan, bu düzenlemeye oy veren TBMM'nin rahmetli mensuplarını, ilk kadın milletvekillerimizi, bu düzenlemenin baş mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla minnetle anıyoruz. Hayatın yarısı kadın olmasına rağmen Meclis'in yüzde 18'i kadın ve CHP'de bunun bir tık altında. Bunu mutlaka düzenlenmemiz gereğini yapmamız gerekiyor. Yaş ortalaması 43 olan bir parti meclisi kurduk. Gölge kabinede 18 görevlendirme yaptık ve buradaki arkadaşlarımızın yarısı kadın. AKP sadece Aile Bakanlığı'nda bir kadın bakan görevlendiriyor. Bunun anlamı kadının sadece aileden sorumlu olabileceği düşüncesi.

TÜM MEMUR VE İŞÇİLERE KİRA YARDIMI

- Torba kanunlara karşıyız. Kanunda öyle bir madde var ki itirazlara rağmen BDDK'yı 7 yıl önce Ankara'dan İstanbul'a taşıdılar. BDDK üyelerine tazminat veriyorlar, İstanbul'da geçinemiyorlamış. Bunu bütün mememurlar için söylemiştim. Hani herkes eşitti, Türkiye'de herkes eşit bazıları daha az eşit. İstanbul'daki memurlar eşit ama BDDK'cılar daha az eşit. Böyle bir şey yok. Sorun ve talep doğru ama adres ve kapsam yanlış. O maddeyi çekin, o maddeyi düzenleyelim. Kira sorunu yaşayana tüm memurlara ve işçilere kira yardımı yapmaya varsan biz buradayız hodri meydan. 

"BAHÇELİ VE ERDOĞAN'I EMEKLİLERE ŞİKAYET EDİYORUM"

- Emeklilerin 5 bin lirayı her ay almasını biz söyledik. AKP ve MHP buna yanaşmıyor. Bütün emeklilere Erdoğan ve Bahçeli'yi şikayet ediyorum. 

- Kadınlara, gençlere çağrımdır. Belediye meclislerine başvuruda bulunun. Kadın ve gençlik kotası uygulayacağız. 

- Burada bir kavuşma var. Tanju Özcan... Hoş geldiniz başkanım. 

İKTİDARA DEPREM ELEŞTİRİSİ 

(Deprem) Bu konuda merkezi yönetim ne yapıyor? 21 yıldır ne yapıldığını Meclis'in komisyon raporundan okuyorum... 21 yıldır iktidardasınız 1 589 kamu binası güçlendirmesi dışında başka bir şey yaptığınız yok. İBB bu sorunla mücadele adına 18.8 milyarlık bğtçe ayırdı, 52 devasa proje yapıyor. KİPTAŞ bedeli 36 milyar lira olan projeleri yapıyor.

Bu konuda merkezi yönetim ne yapıyor? 21 yıldır ne yapıldığını Meclis'in komisyon raporundan okuyorum... 21 yıldır iktidardasınız 1 589 kamu binası güçlendirmesi dışında başka bir şey yaptığınız yok. İBB bu sorunla mücadele adına 18.8 milyarlık bütçe ayırdı, 52 devasa proje yapıyor. KİPTAŞ bedeli 36 milyar lira olan projeleri yapıyor. Çevre Bakanı depremzedenin sorununu çözmek yerine Kayserispor'a prim dağıtıyor.

İYİ PARTİ'NİN İTTİFAK KARARI

(Yerel seçim ve ittifaklar) CHP Genel Başkanı olarak Cumhur İttifakı karşısında tüm muhalefetin bir araya gelmesini, iş birliği yapmasını savundum. İttifak kelimesini kullanmadım, çünkü o kelime yoruldu, yıprandı. Tüm çözümler karşılıklı kazandıran çözümler olabilir. 30 Kasım Perşembe günü Sayın Akşener'i ziyaret ettik. Akşener'e aday çıkarma kararından haberdar olduğumuzu, bunun gözden geçirilmesini önerdim. Müzakere sırasında ne teklif ediyorsunuz diye sorulduğunda bir masa kurup en iyi sonucu alalım, birbirimize kazandıralım... Konu GİK'te görüşüldü. Alınacak her iki karara da saygılıyız demiştim, saygımızı muhafaza ediyoru. İYİ Parti, CHP'nin geçmişte ittifak yaptığı, kıymet verdiğimiz bir partidir. İYİ Parti'nin seçmleri iyi insanlar. Bütün örgütümüzden talebimiz şudur. Eski dosttan düşman olmaz. Sakın GİK'te karar verdi diye İYİ Parti ile sıkıntımız olduğunu düşünmeyin. Atatürk'ü sevenlerin partisidir. Bundan sonra ittifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız. İstanbul'a ihanet edenler İstanbul'a dönmesinler diye bütün milletimizle ittifak yapacağız. Buı yol, yürüyüş bizim. Bu halk partilerin tek başına yürüyeceği bir yol değil bütüm milletimizi talan karşı halkçı belediyelerde birleşmeye davet ediyorum.   

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü