USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Ölümden dönen Hüseyin Örs ilk kez konuştu...

İsmail Saymaz, Meclis'te AKP'li Zafer Işık'ın yumruklu saldırısına uğrayan İYİ Partili Hüseyin Örs ile konuştu.

Ölümden dönen Hüseyin Örs ilk kez konuştu...
09-12-2022 09:24
09-12-2022 09:28
GAZİANTEP
Google News

İsmail Saymaz, Meclis'te AKP'li Zafer Işık'ın yumruklu saldırısına uğrayan İYİ Partili Hüseyin Örs ile konuştu.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, geçen salı demokrasi adına kara bir gün geçirdi. AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İyi Parti Trabzon Hüseyin Örs’ün kafasına ölümcül bir yumruk attı. Örs’ün, aldığı darbeden ötürü kalp ritmi bozuldu. Acilen kaldırıldığı hastanede elektroşokla ölümden döndü." hatırlatmasını yaparak, Örs'ü aradığını yazdı. Örs'ün ilk kez konuştuğunu da aktaran Saymaz'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

O gün ne oldu?

Ümit Beyaz konuşuyor. AK Partinin sıralarından sataşma oldu. Meclis başkanı oturumu kapattı. Ümit Bey kürsüde… Laf atılıyor. Ümit Bey bir şeyler diyor. Biraz elektriklendi. Baktım iş uzayacak. Alpay'la (Özalan) tartışıyor. Alpay'ın yanına gittim. “Etmeyin, eylemeyin” dedim, tuttum onu. Hiçbir sıkıntı yok. Zafer Işık arkadan fırladı. Arka sırada oturuyordu bu, bana yumruk atan. Bir celallendi…

Ne dedi?

“Bizi az buldunuz” gibi, hareketlendi. Espiriyle karşılık, “Bizi mi döveceksin lan!” dedim. Araya girdiler. Bu bağırmaya başladı. Öyle bir celalleniyor ki, ben oradan ayrıldım. Yumruk atmadım, bir şey etmedim. Geldim bu tarafa. AK Partili arkadaşlar da vardı. “Sakin ol” dediler. O ara “Dan!” diye!

Hiç görmediniz değil mi?

Hiç görmedim. Sonradan televizyondan gördüm.

Yumruk nereye geldi?

Tam alnıma geldi. Alnım açıldı. Meclis revirine gittik. Isparta Milletvekilimiz Aylin Cesur kalp rahatsızlığım olduğunu söyleyince EKG yaptılar. Doktor devreye girdi. Apar topar ambulans çağırıldı. Bu gibi durumlarda kalp pilimin devreye girmesi lazımdı, girmedi. Hastaneye getirdiler. Elektroşok uyguladıktan sonra kalbim ritmi normale döndü. Biraz sıkıntılıydı. Önce damar yolu açtılar, ilaç verdiler ama o beni normalde döndürmedi.

Kalp krizi oldu mu?

Evet, göğsüm ağrıdı çok.

Görüntüleri izleyince ne hissettiniz?

Üzüldüm. İnsani ilişkileri iyi olan bir arkadaşınızım. Meclis’te de öyleyim. Böyle bir şeyin içerisinde, yumruk yiyen olsam dahi konu olmaktan üzgünüm. Ama şu var: biz Meclis’te konuşuyoruz. 250’den fazla konuşma yapmışım. Neyi konuşmuşum? Trabzon’u, yöreyi, çevre sorunlarını, fındığı ve çayı konuşmuşum, önerge vermişim. Ve hep yapıcı eleştirilerde bulunmuşum. Benim yapım öyle. Bu arkadaş üç defa konuşmuş. Meclis’i yumruk atma yeri görüyor. Biz milletin derdine çare bulma yeri diye görüyoruz.

O öfkeyi nasıl yorumluyorsunuz? Uzaktan koşuyor, geliyor ve doğrudan vuruyor.

Onu görünce ürperdim. Dedim ki, sanki hasımız. Bunlar kafaya koymuş, bunu anladım. Başkasına da yapabilirdi. Çünkü bir şey yok ortada. Küfür yok, bir şey yok.

Zafer Işık’ı tanır mısınız?

Meclis’te herkesle merhabalaşırım. Zaman zaman “Trabzonspor iyi gidiyor, kötü gidiyor” gibi şeyler söyler. Öyle samimiyetimiz yok.

Özür dileme oldu mu?

Yok yok. Asıl Sakarya’da üniversite hocası varmış. Ayıp bir şey ya!

Ebubekir Sofuoğlu, Işık’a “Eline sağlık” dedi.

Bir vaka o adam. AKP döneminde bir akademisyenin ifadesine bak. Nasıl yetiştiğine, nereden geldiğine bakılmalı. Öyle bir kafa yapısı olabilir mi! Sosyolojik bir hadise o aslında. Akademisyenmiş. Ona şaşırıyorum. Beni tanımaz, bilmez. Onun konuşması beni daha üzdü. Böyle bir şey olur mu! Kendim de akademisyenim. Bir akademisyen böyle bir şey diyebilir mi ya! Böyle bir mantalite olabilir mi? Buna öğrenci ve sınıf teslim ediyoruz. Tez yaptırıyoruz. Olacak şey değil.

Işık’ın “Özür dilemiyorum” demesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Özür dilemeyeceğim” diyen birisi, Meclis’i yumruk atma yeri olarak gören biridir. Ben millete hizmet etme yeri diye görüyorum. Çok üzüntülüyüm.

Tedaviniz nasıl gidiyor?

Hastanedeyim. Yarın (bugün) yine tetkiklerim var. Dinlenmeye ihtiyacım var. Yumruk atan arkadaşla ilgili yasal işlemlerin yapılabilmesi için Genel Sekreterimiz Uğur Poyraz’a vekalet verdim. Su. duyurusunda bulunmak istiyorum. Görüntüleri görünce… Elinde yüzük var. O yüzük geldi, bana vurdu. Aleti o. Alnım açıldı.

Bu ölümcül bir yumruk…

Baktığın zaman, Mike Tyson gibi geliyor.

Allah muhafaza, ölebilirdiniz.

Revirde EKG çekilmese eve giderdim. O zaman çok sıkıntıya sokardı beni. Zaten çok acele etti doktor. Hemen acilde müdahale ettiler. Elektroşok yaparak döndürdüler beni. Şu çok önemli: Çok sahip çıkanlar oldu Türkiye’nin dört bir tarafından, başka partilerden… Bu olaylara insanlar prim vermedi. Sadece ve sadece troller kaldı.

AK Parti “Geçmiş olsun” dedi ama özür dilemedi.

Özür dilese bir şey olmazdı ki. İnsan özür dilemeyi de bilmeli. Zaten bu, Meclis’teki olaylarda hep başta olan biri. Kavga döğüşün içinde. Meclis’in yaptırım uygulaması lazım.

Son sözünüz…

Türkiye’nin dört bir tarafından, her partiden o kadar çok insan aradı ki, şaşırdım ben de. O bana moral verdi. İnsanların anarşiye, kaba kuvvete refleksi oluştu. Türkiye için de iyi oldu. Olay benim için kötü oldu ama vatandaşın şiddete karşı çıktığının göstergesi oldu bu tepkiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü