USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Oktay İyisaraç İyi Parti’den istifa etti!

İyi Parti Gaziantep 28. Dönem Milletvekili adayı Oktay İyisaraç, zehir zemberek sözlerle partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Oktay İyisaraç İyi Parti’den istifa etti!
26-09-2023 08:10
26-09-2023 11:02
GAZİANTEP
Google News

İyi Parti Gaziantep 28. Dönem Milletvekili adayı Oktay İyisaraç, zehir zemberek sözlerle partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yanlış bir tercih yaptığını ve daha fazla yanlış yapmamak adına partisinden istifa ettiğini belirten İyi saraç, "İktidarı sürekli eleştiren İYİ Parti ortaya somut hiçbir şey koyamamıştır." dedi.

İstifa açıklamasında İYİ Parti'ye sert eleştrilerde bulunan İyisaraç, "İYİ Parti maalesef kuruluş felsefesinde iddia ettiği gibi ilkesel yaklaşımlar sergileyememiş, tabanında parti aidiyetini sağlayamamış, ne olmak istediğine karar verememiş, kimliğini ve kurumsal yapısını oturtamamış, elinde bulunan nitelikli kişileri değerlendirememiştir. Bazı değerli kişileri ayrı tutarak; İktidarı sürekli liyakatsizlikle suçlayan İYİ Parti kendi teşkilatında LİYAKATİN yanından bile geçememiştir." dedi.

Oktay İyisaraç'ın açıklaması şöyle:

Hayata bakış açısı ve yaşam ilkeleri açısından memleket meselelerine benim gibi baktığını düşündüğüm bazı dostlarımın daveti ile; siyasete girmeye ve Türkiye Cumhuriyeti devletimizi daha da ileri noktalara taşımak adına sorumluluk üstleneceğimi ümid ederek İYİ Partiye katıldım. Siyasete girdikten sonra yepyeni çok güzel kişiler tanıdım, çok güzel dostluklar edindim. Kadim şehrim Gaziantep’imden 11.sırada milletvekili adayı gösterildim.; 600 kişilik aday listesinde bulunduğumdan aldığım sorumluluk gereği sıramı beğenmemezlik yapmadan ilkeli davranarak seçim bölgemde çalıştım. Adaylık sürecinde sahada yanımda olan, sosyal medyadan ve çeşitli mecralarda destek veren tüm hemşehrilerime ve memleketin dört bir yanındaki tüm gönül dostlarına ayrı ayrı teşekkür ediyor emeklerini boşuna harcamalarına vesile olduğum için de içtenlikle özür diliyorum. Zaman içerisinde yaşadıkca, nüfuz ettikce daha da iyi gördüm ki; muhalefet olmanın doğası gereği iktidarı sürekli eleştiren İYİ Parti ortaya somut hiçbir şey koyamamıştır.

İYİ Parti maalesef kuruluş felsefesinde iddia ettiği gibi ilkesel yaklaşımlar sergileyememiş, tabanında parti aidiyetini sağlayamamış, ne olmak istediğine karar verememiş, kimliğini ve kurumsal yapısını oturtamamış, elinde bulunan nitelikli kişileri değerlendirememiştir. Bazı değerli kişileri ayrı tutarak; İktidarı sürekli Liyakatsizlikle suçlayan İYİ Parti kendi teşkilatında LİYAKATİN yanından bile geçememiştir. İYİ Parti iddia edildiği gibi asla ve kat’a demokratik bir parti kesinlikle değildir. Çeşitli partilerde geçmişinde hiçbir şey olamamış ve her yerde kendi çıkarını herşeyin üstünde tutanların toplandığı bir oluşumdur. Söylemler ile eylemleri kesinlikle birbirini tutmamaktadır. Örneğin; “Ben bu yolu yanımda gençler olmadan yürümem” diyeceksiniz fakat parlementonun yaş ortalaması en yaşlı vekillerine sahip olacaksınız!

İKTİDARI ...MIŞ GİBİ YAPMAKLA ELEŞTİREN İRADE DEMOKRASİ ADI ALTINDA ASLINDA KENDİSİ ...MIŞ GİBİ YAPMAKTADIR.

Ülke genelinde gerek son dönem ilçe ve il kongrelerinde yaşanan tutarsızlıklar, 6’lı masa sürecindeki gösterilen belirsizlikler ve son olarak da milletvekilli adaylarının belirlenirken nasıl belirlendiği, hangi yöntem kullanıldığı belli olmadan kapalı kapılar ardında vatandaşı temsil karşılığı olmayan bazı adayların, bilhassa bazı illerde kamu vicdanında geçmişleri şaibelerle dolu isimlerin aday gösterilmeleri; özellikle teşkilat tabanında ve seçmende yarattığı hoşnutsuzluklar görmezden gelinmiştir. Sadece 16 ilde temayül yapılmış ve 16 ilin de hangi usul ve yöntemlere göre belirlendiği belli olmadan demokrasicilik oynanmıştır. İlgili temayülün sonuçlarına uyulacağı taahhüdünde bulunulduğu halde sonuçlarına uyulmamıştır.

SEÇİM SONRASINDA EN YETKİLİ KİŞİNİN KONUŞMASINI BEKLEMENİN EN DOĞRUSU OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM!

Seçim sonrasında; herkes gibi ben de ciddi bir açıklama bekliyordum. Çünkü ben ilk kez aktif siyaset yapıyor ve siyaseti pratikte öğrenme aşamasındaydım. Ne olup bittiğini en yetkili ağızdan dinlemem gerekiyordu. Konunun benimle ilgisi olmamasına rağmen; 24 Haziran 2023 tarihindeki üçüncü olağan kurultayında yapılan konuşmayı dinledim ve o kadar emek verenler adına duyduklarım karşısında çok büyük hayal kırıklığı yaşadım! Memleketin dört bir yanından Ankara’ya gelen teşkilat mensubu ve yüzlerce gönüllüye karşı son derece yanlış ve son derece ciddiyetten uzak, adeta gözdağı verircesine, yüksek tontan sadece başkalarını suçlayan bir açıklama olması yönüyle benim gözümde tam bir skandaldı! Siyasal iletişim açısından çok kötü bir yaklaşımdı.

GÜVENİLİR OLMAZSANIZ, HER KAFADAN BİR SES ÇIKARSA “ROTAMIZ NET” SÖYLEMİ BEYHUDE BİR ÇABADIR!

26 Ağustos’ta Kocatepe’de yapılan konuşmayı dinledim. Sözde siyasete yön verecek bir konuşma olacaktı! Ne bir strateji, ne bir politika, çoğunluğu hamasetten ibaret, gelecek için hiçbir umut ve anlam ifade etmeyen bir konuşmaydı. Ülkenin ayrıştığını her platformda dile getirenler; günün sonunda farklı görüşte olanlara aynı düşünmedi diye maalesef Kocatepe’de son derece ayrıştırıcı bir dil kullanılmıştır! Yani dağ fare doğurmamış! Şapkadan da tavşan çıkmamıştır!

Geldiğimiz noktada; partinin genel başkanı ayrı konuşmakta, sözcüsü ayrı konuşmakta, vekilleri ayrı konuşmaktadır. Son olarak da bir milletvekili katıldığı bir televizyon programında “İyi ki kazanmamışız Allah bu memleketi korumuş” itirafında bulunarak bir diğer deyişle “biz güvenilmeziz” demektedir! Bu süreçteki deneyimlerim, bahsettiğim ve bu kısa bilgilendirme mesajımda bahsedemediğim tüm bilgiler ışığında yanlış bir tercihte bulunduğumun farkındalığıyla ve daha da fazla yanlışlık yapmamak adına gördüğüm lüzum üzerine İYİ Parti üyeliğinden İSTİFA ediyorum. Ez cümle; liyakatimi, bilgi ve deneyimimi daha etkin sunma fırsatı bulabileceğim, ülke yönetiminde icracı olarak sorumluluk üstlenmek, ülkem için üretmek adına siyasete devam etme arzu ve heyecanı içerisindeyim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü