USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Nizip Çayı’ndan zehir akıyor!

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Nizip’te vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Nizip Çayı’ndan zehir akıyor!
10-10-2023 12:21
10-10-2023 12:25
GAZİANTEP
Google News

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Nizip’te vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Tatlıcak, Salkım Köyü sakinleri en büyük sorunlarının zehir saçmaya devam eden Nizip çayı olduğunu belirtirken, verilen sözlerin tutulmasını istedi. Bu çayın 22 köyün halkını hasta ettiğini belirten Meriç, “23 yıldır sorun devam ediyor. Bu köylerdeki evlerden kanser hastası çocuklar ve bebekler çıkmaya devam ediyor! Tatlıcak Köyü'nde artık Nar da yetişmiyor” dedi.

MÜJDE VERİLMİŞTİ

Meriç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bu konunun takipçisi olacağına dair söz verdi. Meriç, “Nar ağaçlarımız, ceviz ağaçlarımız kurudu. Hastalık kol geziyor, kokudan duramıyoruz diyen ve evlatları kansere yakalanan değerli köylülerimiz ile bir araya geldik. Gidip yerinde görüp, dinledik. Ne deseler haklılar! Çünkü Nizip çayı zehir saçmaya devam ediyor. Nizip Çayı'nda yakın zamanda bir atık su tesisi kurulacağına ilişkin bir müjde verilmişti...! Biz bu müjdenin takipçisi olacağız” dedi.

CİDDİ TEHLİKE SAÇIYOR

Tatlıcak Köyü'nde olduğu gibi Salkım Köyü'nün de aynı kaderi yaşadığını belirten Meriç, “Salkım Köyü de derenin ıslah edilmesine rağmen Gaziantep’in önemli bir su kaynağı olan Nizip Çayı’nın evsel ve endüstriyel atıkların dökülmesi ile kirlenen çayın hem sulama hem de hayvanların su ihtiyacının karşılanmasına çözüm olmamış durumda. Salkım Köyü'nde de Nizip Çayı, sağlık açısından ciddi bir tehlike saçmaya devam ediyor” diye konuştu.

TATLICAK KÖYÜ’NDE ARTIK NAR YETİŞMİYOR

Nizip çayının aynı zamanda 22 köyün halkını hasta etmiş durumda olduğunu dile getiren Meriç, “23 yıla yakındır devam eden bu sorun için pek çok kez girişimlerde bulunulup, soru önergeleri ile gündeme getirildi. Nizip Çayı’nda bir atık su tesisi kurulacağına ilişkin bir müjde verildi. Biz bu müjdenin elbet takipçisi olmaya devam ediyoruz. Ancak canlar yanmaya devam ediyor! Bu köylerdeki evlerden kanser hastası çocuklar ve bebekler çıkmaya devam ediyor! Aynı zamanda daha önce Nar ile öne çıkan Tatlıcak Köyü de artık Nar'da yetişmiyor. Bu sadece bu köye özgü bir durum değil. Çayın etrafındaki çoğu köyde benzer bir tablo mevcut” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü