USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kuveytli yazardan Atatürk ve Türklere ağır hakaret!

Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, art arda hakaret dolu sözlerle hedef aldı.

Kuveytli yazardan Atatürk ve Türklere ağır hakaret!
18-09-2023 10:54
18-09-2023 10:58
GAZİANTEP
Google News

Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, art arda hakaret dolu sözlerle hedef aldı. Çirkin ithamlara ilişkin AKP'den ve iktidar kanadından henüz bir açıklama gelmezken; muhalefetten birçok isim söz konusu ifadelere sert çıktı.

Atatürk’e “eşcinsel” dedi!

Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih Trabzon’da bir Türk vatandaşının Arap bir turiste yumruk atarak bayıltması üzerine sosyal medya hesaplarından Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu. Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih attığı bir Tweette ise Atatürk’e yönelik şu sözleri sarf etti:

“Kimsin sen Türk, dağlara kaçtıktan sonra seni kurtarma şerefine sahibiz, seni geri zekalı vahşi. Siz dağlarda yaşayan barbar kavimlerle savaştıktan sonra Anadolu’yu fethedip size vatan yapan biziz. Kemal Mustafa kadınsı olarak yaşadı ve kadınsı, vatan haini ve millet düşmanı olarak öldü. Onu yalnızca kadınsılar yüceltir Eşcinsel Atatürk”

Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih attığı tweet sosyal medyada infial yarattı.

AKP'DEN AÇIKLAMA YOK

Yazarın Atatürk'e yönelttiği itham ve hakaretlere tepki yağarken; şu ana kadar AKP'den veya ikitdar kanadından konuya ilişkin bie kınama veya açıklama gelmemesi dikkat çekti.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

İktidarın sessizliği sürerken; aralarında CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Özgür Özel ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ gibi isimlerin de bulunduğu pek çok siyasiden söz konusu hakaretlere tepki geldi.

ÖZGÜR ÖZEL: AKP'NİN SESSİZLİĞİNİ MANİDAR BULUYORUM

Özel, Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih’in Atatürk’e yönelik ithamlarına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Özel "Kuveytli Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih’in partimizin ve ülkemizin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik itham ve hakaretlerini şiddetle kınıyorum. Her sosyal medya paylaşımı sonrası harekete geçen Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sessizliğini manidar buluyorum" ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ: BU ALÇAĞI ÜLKEMİZDE İSTEMİYORUZ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise, X hesabından yaptığı paylaşımda "Beni ve Zafer Partisi’ni Birleşmiş Milletler’e şikayet edeceğini söyleyen, Araplara Türkiye’deki paralarını geri çekmeleri tavsiyesinde bulunan bu şerefsiz Kuveytli ahlaksız Atatürk’e ve Atatürk’ü seven herkese hakaret ediyor. Zafer Partisi Türkiye’ye gelen turistlere, okumak için gelen öğrencilere karşı olmadı. Ama Atatürk’e ve Türk Milletine küfreden bu Kuveytli alçağı ülkemizde istemiyoruz" sözlerine yer verdi.

Özdağ, paylaşımına Adalet Bakanlığı'nı da etiketledi.

MEMLEKET PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA: MAL VARLIKLARINA EL KONULMALI

Atatürk'e yönelik sark edilen çirkin ifadelere ilişkin, Muharrem İnce'nin genel başkanı olduğu Memleket Partisi'nden de açıklama geldi.

Partiden yapılan açıklamada, "Türk milletine ve Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden ve aşağılayıcı ifadelerde bulunan çöl faresi Abdülaziz Dwaihi bin Rumaih'in, Türkiye Cumhuriyeti'ne girmesi yasaklanmalı, Türkiye'deki tüm mal varlıklarına devlet tarafından derhal el konulmalıdır!" ifadelerine yer verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü