USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Komedyen Deniz Göktaş'a 9 yıl 8 aya kadar hapis istemi

Soruşturma açıldığını bilerek ülkeye dönen ve 63 gündür tutuklu bulunan komedyen Deniz Göktaş hakkında iddianame hazırlandı. Göktaş'ın 3 farklı suçlamadan 2 yıl 2 aydan 9 yıl 8 aya kadar hapsi istendi.

Komedyen Deniz Göktaş'a 9 yıl 8 aya kadar hapis istemi
04-09-2026 15:22
04-09-2026 15:24
Google News

Soruşturma açıldığını bilerek ülkeye dönen ve 63 gündür tutuklu bulunan komedyen Deniz Göktaş hakkında iddianame hazırlandı. Göktaş'ın 3 farklı suçlamadan 2 yıl 2 aydan 9 yıl 8 aya kadar hapsi istendi.

Deniz Göktaş’ın "Cumhurbaşkanına hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "suçu ve suçluyu övme" suçlamalarından 2 yıl 2 aydan 9 yıl 8 aya hapisle cezalandırılması talep edildi.

63 gündür tutuklu bulunan Göktaş'ın iddianamesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müşteki olarak yer aldı.

İddianame, değerlendirilmek üzere İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Deniz Göktaş, Harbiye'de düzenlediği 'Ölü Deniz' adlı stand-up gösterisini 24 Haziran'da YouTube'a herkesin ulaşabileceği şekilde yüklemişti. Gösteri bugüne kadar 14 milyondan fazla kez izlendi.

Göktaş'ın özellikle siyasi konularda yaptığı espriler uzun süre kamuoyunda gündem olurken gösteriden kesilen kısa videolar da sosyal medya platformlarında milyonlarca kez izlendi.

Ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Göktaş hakkında 'dini değerleri aşağılama' ve daha sonra eklenen 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla soruşturma başlattı.

Hakkındaki soruşturmayı bilerek 2 Temmuz'da Türkiye'ye dönen Göktaş, İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Göktaş'ın burada arkadan kelepçeli şekilde çekilen videosu basına servis edildi.

Geceyi nezarethanede geçiren ve sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Deniz Göktaş'ın savcılık ifadesi saat 11.20 civarında başladı. Yaklaşık 2 saat süren ifade, 13.10 sıralarında tamamlandı. Göktaş, savcılık tarafından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğinde sevk edildi. Göktaş, 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlamalarıyla tutuklandı.

Göktaş, mahkemeden sonra İstanbul Metris Cezaevi'ne götürüldü. Daha sonra ise Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Karatepe Yüksek Güvenlikli Cezaevine sevk edildi.

HEM TAHLİYE HEM TUTUKLAMA KARARI

Komedyen Deniz Göktaş'ın tutukluluğuna yapılan itirazı inceleyen İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, Göktaş hakkında 28 Ağustos tarihinde tahliye kararı verdi.

Tahliye kararı verildikten sonra Göktaş, "suçu ve suçluyu övme" iddiasıyla avukatlarına haber verilmeksizin sulh ceza hakimliğine çıkarıldı.

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, Göktaş’ın "Ölü Deniz" gösterisinde söylediği “Ben bugünün ön sıra bilet gelirleriyle, gerçi ön sıra belediye davetlisi, oradan bir gelir yok. İkinci sıra diyeyim daha güvenli olur. Bugünün ikinci sıra bilet gelirleriyle Türkiye’de bir tetikçi tutup, rakip bir komedyeni öldürtebiliyoruz. Şu an piyasa bu durumda. Sadece ikinci sıra, bir de Telegram grubu. Oradan Daltonlar yazıyorsunuz, gayet kurumsal bir iletişim var. Bitcoin’den parayı yatırıyorsunuz takip de etmiyorlar. Öldürünce fotoğraf geliyor buydu değil mi abi? Onun ikizi vardı ama benim hatam. Tekrar yatırıyorsunuz muhteşem bir sistem…” sözlerinden dolayı tutuklama kararı verdi.

Hakimlik bu sözlere yönelik Daltonlar olarak adlandırılan "suç örgütünü övme" çıkarımında bulundu.

YENİDEN TUTUKLANDI

Deniz Göktaş, daha önce tahliye edildiği 2 suçlamadan savcılığın itirazı üzerine 31 Ağustos tarihinde yeniden tutuklandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü